ΚοινωνίαΣημαντικότερα

Πάνω από 150 εθελοντές δότες μυελού των οστών στη δράση συμπολιτών

Με μεγάλη επιτυχία συνοδεύτηκε η δράση της περασμένης Τετάρτης 4/7,  που είχε ως στόχο την έγγραφη νέων δοτών του μυελού των οστών. Μια ομάδα συμπολιτών μας, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο «Ο Θέογνις» και υπό την αιγίδα του ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών http://www.xarisezoi.gr ),  το οποίο εκπροσωπήθηκε απ’ την κεντρική ομιλήτρια κ. Μαρία Κώστογλου, πραγματοποίησαν την συγκεκριμένη εκδήλωση έχοντας ως βασικό στόχο να μεγαλώσει η «δεξαμενή» δοτών στην χώρα μας.

Αν και η δράση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Θέογνι» μια εβδομάδα αργότερα απ’ την αρχική ημερομηνία διεξαγωγής της λόγω ανωτέρας βίας, η συμμετοχή του απλού κόσμου που ήρθε να ενημερωθεί και εν τέλει, να εγγραφεί στην «τράπεζα» δοτών μυελού του οστών, ήταν εντυπωσιακή.

Πάνω από 200 συμπολίτες μας έδωσαν το «παρών» στην δράση, ενώ περισσότεροι από 150 πήραν μέρος στην δωρεά μυελού των οστών, που χρησιμοποιείται για μεταμόσχευση σε συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο του αίματος (λευχαιμία ή λέμφωμα) και άλλα αιματολογικά νοσήματα.

Αυτή η πρωτοβουλία δεν θα μπορούσε να γίνει πράξη και δεν θα είχε την εν λόγω επιτυχία, εάν δεν υπήρχε η βοήθεια του πολιτιστικού συλλόγου «Θεογνι» και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής, που την έκαναν ευρέως γνωστή. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στην εφημερίδα  «Ενημέρωση Μεγάρων & Δυτικής Αττικής», η οποία ανέλαβε με μεγάλη χαρά χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης και απ’ την πρώτη στιγμή στάθηκε ηθικά και υλικά στο πλευρό των διοργανωτών.

Υ.Γ.: Για όσους δεν μπόρεσαν να βρεθούν στην δράση, η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα στο Φαρμακείο του κ. Νίκου Μπισταράκη, επί της ΠΕΟΑΚ, έναντι ΙΚΑ Μεγάρων. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 22960 80610

ΕΚ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Έγινε ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση της χωματερής

Η λαϊκή αγορά των Μεγάρων στην Τσεκέ από Παρασκευή 19 Απριλίου

Aleka Stamatiadi

Τι μπορεί να προσφέρει η Ιστιοπλοΐα στο παιδί σας;

Aleka Stamatiadi