ΠολιτικήΣημαντικότερα

Επιχείρηση “Καθαρές Πόλεις το Πάσχα” από τον Δήμο Μεγαρέων

“Ζητάμε τη συνεργασία όλων των πολιτών του Δήμου”

“Με συνεργασία βοηθάμε τις πόλεις μας να μείνουν καθαρές κατά το Πάσχα… και όχι μόνο” είναι το σύνθημα του Δήμου Μεγαρέων και της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, καθώς σε ανακοίνωση που υπογράφει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στέλιος Φρυγανάς.

Στην ανακοίνωση δίνονται οδηγίες και η τηλεφωνική γραμμή 22960 27575 για τη συλλογή των ογκωδών αντικειμένων και τονίζεται ότι έχουν ήδη επιβληθεί τα πρώτα πρόστιμα για παραβάσεις καθαριότητας σε πολίτες Δήμου Μεγαρέων.

Aναλυτικότερα, από τον Δήμο Μεγαρέων επισημαίνεται ότι “η χωματερή Φυλής κατά το χρονικό διάστημα 3 έως και 7 Μαΐου θα υπολειτουργήσει.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια να δεχθεί αρκετά μικρότερο όγκο απορριμμάτων από ό, τι συνήθως και τα απορριμματοφόρα του Δήμου μας θα εκτελέσουν ελάχιστα δρομολόγια προς τη χωματερή.

Γι’ αυτόν τον λόγο ζητάμε τη συνεργασία όλων των πολιτών του Δήμου.

Δείχνοντας κατανόηση για την εκ περιτροπής λειτουργία των Υπηρεσιών Καθαριότητας, ας φροντίσουμε να κλείνουμε τα σκουπίδια μας σε γερές σακούλες και ας τα κρατήσουμε σπίτι μας όσο μπορούμε περισσότερο.

Ας μην εναποθέσουμε σκουπίδια σε γεμάτους κάδους.

Ας μην πετάξουμε σκουπίδια έξω από τους κάδους.

Στην προσπάθεια που καταβάλλει η Διοίκηση του Δήμου για καθαρές πόλεις ας είμαστε όλοι συμμέτοχοι και αρωγοί.

Στο πλαίσιο γενικών οδηγιών ενημέρωσης των πολιτών αναφέρουμε επίσης τα εξής:

  • Η εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων, κλαδεμάτων και επίπλων ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.
  • Οι πολίτες όμως έχουν το δικαίωμα  να τηλεφωνούν στην αρμόδια Υπηρεσία, στο τηλέφωνο 22960 27575 και κατόπιν συνεννόησης ο Δήμος την υποχρέωση να τα περισυλλέξει.
  • Οι επαγγελματίες καταστημάτων και οι κάτοικοι επί της 28ης Οκτωβρίου, στα Μέγαρα, μπορούν να «βγάζουν» τα σκουπίδια τους κατά τις ώρες: 8:30 έως 10:00 το πρωί, 14:00 έως 15:00 το μεσημέρι και 20:30 έως 10:00 το βράδυ.
  • Σε κάθε άλλη περίπτωση θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό χρηματικά πρόστιμα. Να σημειωθεί ότι έχουν βεβαιωθεί ήδη οι πρώτες παραβάσεις και επιβληθεί τα αντίστοιχα χρηματικά πρόστιμα.

Με τις εγκάρδιες ευχές για υγεία και με την πεποίθηση ότι με τη συνεργασία όλων μας θα καταφέρουμε να κρατήσουμε τις πόλεις μας καθαρές, ευχόμαστε επίσης καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Στέλιος Φρυγανάς”

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υποψήφιος βουλευτής ο Τζίμης Βαρελάς

Παρουσίαση συνδυασμού του Γ. Μαρινάκη

Νέα Πέραμος: 65χρονη έμενε αβοήθητη στο σπίτι της 5 μέρες μετά από ξαφνική πτώση

Aleka Stamatiadi