Πολιτισμός

Το παιδικό τμήμα του Λαογραφικού Συγκροτήματος Μεγάρων στο 16ο Παιδικό Φολκλορικό Φεστιβάλ στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης

Μία εξαιρετική παρουσίαση έκανε το παιδικό τμήμα του Λ.Σ.Μ. το Σάββατο 27 Απριλίου στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης μετά από πρόσκληση στο εκεί παιδικό φολκλορικό φεστιβάλ. Το φεστιβάλ αυτό τελεί υπό την αιγίδα του CIOFF.

Η ομάδα (αγόρια και κορίτσια) τραγούδησαν και χόρεψαν μεγαρίτικους χορούς εντυπωσιάζοντας τους πάντες με το ύφος, την λεβεντιά και την πειθαρχία τους.

Οι φορεσιές μας (κατηφένια, καπλαμάδες και φουστανέλλες), όμορφα και σωστά φορεμένες, απέσπασαν κολακευτικότατα σχόλια από όλους τους παρευρισκομένους. Και φυσικά μετά από μία τέτοια εμφάνιση ήλθε η ανταμοιβή, που ήταν προσκλήσεις για την συμμετοχή της παιδικής ομάδας και σε άλλα φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Με προσεγμένη δουλειά και σεβασμό προβάλλουμε τον λαϊκό πολιτισμό των Μεγάρων.

Την επομένη ημέρα η ομάδα επισκέφτηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας αποκομίζοντας γνώσεις και εντυπώσεις τόσο από τον τάφο του Φιλίππου με τα ευρήματα, όσο και από το αναστηλωμένο ανάκτορο των Μακεδόνων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Με την καρδιά βλέπεις καλύτερα»

“Στης Κλωθώς τα χνάρια”: Έκθεση έργων σύγχρονης τέχνης από τη Συλλογή Χρήστου & Πόλλυς Κολλιαλή στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών

Έργο του Θωμά Μώλου στο Δημαρχείο Μεγάρων