Η Εφημερίδα Ενημέρωση Μεγάρων & Δυτικής, εβδομαδιαία αδέσμευτη έκδοση, ιδρύθηκε το 1994 από τον Άγγελο Δ. Βασίλαινα και έκτοτε κυκλοφορεί ανελλιπώς σε περίπτερα των Μεγάρων, στη Δυτική Αττική, σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε συνδρομητές, μέσω ταχυδρομείου. Με γνώμονα την εγκυρότητα, την καταγραφή, το αληθινό ρεπορτάζ, ακούγοντας τον πολίτη, σεβόμενοι τον αναγνώστη, πιστεύουμε ακράδαντα στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας που μάθαμε από τον παραδοσιακό Τύπο και σήμερα έχουμε περάσει στην ψηφιακή εποχή, με την ηλεκτρονική μας έκδοση, διατηρώντας πάντοτε άτεγκτες τις δημοσιογραφικές μας αρχές, συναισθανόμενοι το ρόλο της πληροφορίας στη σύγχρονη κοινωνία.

Η εφημερίδα δημοσιεύει διαφημίσεις, αγγελίες, ανακοινώσεις, ό, τι χρειάζεστε, από ενοικιαστήρια ως αναγγελίες γάμου και ακόμη, δημοσιεύσεις του δημοσίου, όπως ανακοινώσεις αποφάσεων του δασαρχείου, καθώς και προκηρύξεις έργων δημοσίου, κατόπιν ετήσιας έγκρισης που χορηγείται στην “Ενημέρωση Μεγάρων & δυτικής Αττικής” από την αρμόδια Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Συμπεριλαμβάνεται στο Μητρώο Έντυπου Τύπου και πληροί τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανήκει στην Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακών Εφημερίδων (ΕΙΕΤ) και συμμετέχει στα συνδικαλιστικά όργανα, διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για τον επαρχιακό Τύπο και κατά συνέπεια για τις τοπικές κοινωνίες.

Το 2024, συμπληρώνοντας 30 χρόνια κυκλοφορίας, η “Ε” βλέπει το αύριο με νέα ματιά και παίρνει στέρεα θέση και συνεχίζει τον έγκυρο ρόλο της στην ενημέρωση μέσα από τις νέες δυνατότητες της δυναμικής πληροφόρησης.

O διαδικτυακός τόπος, που διαβάζετε, συμπληρώνει ήδη πάνω από δεκαετία λειτουργίας και συνεχίζει με τις ίδιες αρχές και διαρκή εργατικότητα.