Δημοτικό ΣυμβούλιοΠολιτικήΣημαντικότερα

Νέος Προαστιακός: Ώρα απόφασης για τον σταθμό Μεγάρων από το Δημοτικό Συμβούλιο

Εν μέσω πολλών συζητήσεων στην πόλη των Μεγάρων για τον σταθμό του νέου Προαστιακού Σιδηροδρόμου Δυτικής Αττικής, συνεδριάζει για να γνωμοδοτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων, την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και ώρα 20:30, στο δημαρχείο Μεγάρων.

Αστική αναζωογόνηση ή επικίνδυνο κυκλοφοριακό χάος;

Αναλυτικότερα, στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων, της 26ης Φεβρουαρίου, είναι τα παρακάτω θέματα:

  1. Περί έγκρισης ή μη αιτήματος για άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης ακινήτου (οικόπεδο με κτίριο κατοικίας ) μεταξύ των Ο.Τ. 94 & 95 του ισχύοντος ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Μεγαρέων (Δημοτική Ενότητα Μεγάρων), ήτοι τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου ώστε ρυμοτομούμενο κοινόχρηστο τμήμα οδού (προέκταση Ελευθερίας) να καταστεί οικοδομήσιμο.
  2.  Περί έγκρισης ή μη της έκθεσης των αποτελεσμάτων εκτέλεσης του πρ/σμού του Δήμου Μεγαρέων 4ου τριμήνου 2023.
  3. Περί έγκρισης ή μη ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης (ΟΠΔ) (στοχοθεσίας) δ’ τριμήνου 2023.
  4. Περί συμπλήρωσης της υπ’ αριθ. 5/2024 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου «περί ορισμού διαχειριστών τραπεζικών λογαριασμών σε πιστωτικά ιδρύματα»
  5.  Περί σύστασης Επιτροπής, σύμφωνα με τις διατάξεις του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 30 Ν. 5056/2023, αρμόδια για την διαχείριση θεμάτων που αφορούν τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.).
  6.  Περί έγκρισης ή μη της προσχώρησης στους όρους και συμφωνίες της Σύμβασης του δεσμευμένου καταπιστευτικού (Escrow Account) υπόλογαριασμού για την υλοποίηση του έργου «Παρέμβαση για τη βελτίωση οδικής ασφάλειας στο Δήμο Μεγαρέων» στο πλαίσιο του Προγράμματος βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό Οδικό Δίκτυο (Sub.2-16631).
  7. Περί έγκρισης ή μη επιπλέον αμοιβής της πληρεξούσιου δικηγόρου του Δήμου μας κας Λουκίας Π. Μαστρανδρίκου.
  8. Περί γνωμοδότησης ή μη του Δημοτικού Συμβουλίου επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) «Επέκταση Σ.Γ. Λιόσια – Μέγαρα προς παλαιό Σ.Σ. Μεγάρων» .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πού επιρρίπτει τις ευθύνες για την τραγωδία στη Μάνδρα η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης

Aleka Stamatiadi

Ο Τομεάρχης Αγροτικού της ΝΔ στα Μέγαρα

Η ομιλία του Γιώργου Μπερδελή στην εκδήλωση του “Τώρα”

Aleka Stamatiadi