Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων

Υπό την Προεδρεία του Σπύρου Χατζή, συνεδριάζει την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων:

1. Περί έγκρισης ή μη Προγραμματικής Συμφωνίας του Δήμου Μεγαρέων και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με θέμα ίδρυση και λειτουργία μονάδας ψυχικής υγείας «Κέντρο Ημέρας Αυτισμού».

2. Περί ορισμού Διαπαραταξιακής Επιτροπής Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Δημοτικής Ενότητας Νέας Περάμου του Δήμου Μεγαρέων.

3. Περί ορισμού Πολιτικού Υπεύθυνου, Συντονιστή και Συντονιστικής Επιτροπής του Δήμου Μεγαρέων για το Πρόγραμμα Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ και την εκπλήρωση των κριτηρίων των µελών των Εθνικών Δικτύων όπως απορρέουν εκ της συμμετοχής µας στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων –του Π.Ο.Υ. (WHO Hellenic Healthy Cities Network),

4. Περί σύστασης επιτροπής σύμφωνα με τις διατάξεις του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 30 Ν. 5056/2023 5. Περί ορισμού αιρετού εκπροσώπου του Δήμου μας με τον αναπληρωτή του στην Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών.

6. Περί συμμετοχής εκπροσώπων του Δήμου μας στα Σχολικά Συμβούλια των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

7. Περί έγκρισης ή μη της υπ’ αριθ. 15/2024 απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής με τίτλο <<Περί έγκρισης της μελέτης εισόδου- εξόδου οχημάτων για την δραστηριότητα Οινοποιείο με την επωνυμία ΜΩΛΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ στη θέση Τούτουλη- Δ.Ε. Μεγάρων του Δήμου Μεγαρέων, με πρόσωπο επί Δημοτικής Οδού, σε περιοχή εντός ΓΠΣ και εκτός σχεδίου πόλεως>>.

8. Περί έγκρισης ή μη της μελέτης εισόδου- εξόδου οχημάτων για την δραστηριότητα με δ.τ. «ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ» στην θέση ΠΑΛΙΑΒΡΥΣΗ- Δ.Ε. Μεγάρων του Δήμου Μεγαρέων», με πρόσωπο επί Δημοτικής οδού, σε περιοχή εντός ΓΠΣ και εκτός σχεδίου πόλης

9. Περί έγκρισης ή μη της μελέτης εισόδου- εξόδου οχημάτων για την δραστηριότητα ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΗΡΩΝ ΤΡΟΦΩΝ στην θέση Λάκκα Καλογήρου- Δ.Ε. Μεγάρων του Δήμου Μεγαρέων, με πρόσωπο επί της κύριας οδού Λάκκας Καλογήρου, σε περιοχή εντός ΓΠΣ και εκτός σχεδίου πόλης.

10. Περί έγκρισης ή μη κατάληψης πεζόδρομου που βρίσκεται ανάμεσα στα οικοδομικά τετράγωνα (70 δ) και (70 γ) στα Μέγαρα (πρώην ΕΡΚΙΣ), λόγω εργασιών σε οικοδομή.

11. Περί έγκρισης ή μη επιπλέον αμοιβής της πληρεξούσιου δικηγόρου του Δήμου μας κας Δήμητρας Παπαγιάννη , ορισθείσης με την υπ’ αριθ. 23/2024 απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου μας.

12. Περί έγκρισης ή μη επιπλέον αμοιβής του πληρεξούσιου δικηγόρου του Δήμου μας κ. Ελευθερίου Ζ. Λαγού 13. Περί έγκρισης ή μη διαγραφής χρεών διαφόρων οφειλετών του Δήμου μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγονη διαδικασία η ανάδειξη Συμπαραστάτη του Δημότη

Αλλαγές στη διαδικασία συμμετοχής των προμηθευτών στους διαγωνισμούς του Δήμου

Θαλάσσιος φωτοβολταϊκός σταθμός στην Βαρέα; Γνωμοδοτεί το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων