Περιφέρεια Αττικής Πολιτική Σημαντικότερα

Aνάδειξη του Περιφερειακού Πάρκου στον Υγροβιότοπο Βουρκαρίου στην Αγία Τριάδα Μεγάρων

Λ. Κοσμόπουλος: «Προστατεύουμε και αναδεικνύουμε τον μοναδικού κάλλους και περιβαλλοντικής αξίας υγροβιότοπο»

 

Προβάλλεται με πινακίδες σήμανσης ο υγροβιότοπος του Βουρκαρίου, στην Αγία Τριάδα Μεγάρων, από την Περιφέρεια Αττικής, με μέριμνα του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει εντάξει στο πρόγραμμα έργων και τον προϋπολογισμό της, με πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, την δημιουργία περιφερειακού πάρκου στο Βουρκάρι, ώστε να είναι εκτός από προστατευόμενος, όπως ορίζει σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, προσβάσιμος και επισκέψιμος για περιβαλλοντική εκπαίδευση σε σχολεία, κλπ.

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος αναφέρει: «Με την τοποθέτηση σήμανσης και πινακίδων, οριοθετούμε το Περιφερειακό Πάρκο στον προστατευμένο υγροβιότοπο στο Βουρκάρι στην Αγία Τριάδα Μεγάρων. Η Περιφέρεια Αττικής, όπως είχε αποφασίσει και σε επίσκεψη του ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης στον υγρότοπο, προστατεύει και αναδεικνύει τον περιβαλλοντικό πλούτο της περιοχής μετατρέποντας τον σε πόλο έλξης για μαθητές που μπορούν να τον επισκεφτούν για να μελετήσουν την μοναδική πανίδα του».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έτοιμο το κλειστό γήπεδο στο 8ο Δημοτικό Σχολείο

«Κορυφαίο το Καρναβάλι των Μεγάρων σε όλη τη Δυτ. Αττική»

 Γ. Κώτσηρας: «Η προστασία των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας με αναπηρία είναι βασικός και διαρκής στόχος της Ελληνικής Πολιτείας»