Πολιτική

Υπογραφές κατά του καλωδίου υπερυψηλής τάσης

Μέσω ψηφίσματος στο Avaaz.org, συλλέγονται «υπογραφές» κατά του καλωδίου υπερυψηλής τάσης που θα διέλθει του Δήμου Μεγαρέων.

Δείτε τι αναφέρεται στο εν λόγω ψήφισμα με τίτλο «ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΥΠΕΡΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ, ΠΑΧΗ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΥΡΓΟ» το οποίο δημιουργήθηκε από πολίτη και κάτοικο Νέας Περάμου:

Πρωτίστως να δούμε αν υπάρχει κανένα όφελος για την κοινωνία μας. ΟΧΙ δεν υπάρχει. Γίνεται ένα έργο που μόνο την περιοχή μας δεν αναβαθμίζει ή δεν εξυπηρετεί. θα μου πεις εγωιστικό είναι αυτό που λέω όπως και για τους μετανάστες. Έχετε σκεφτεί όμως πως από εκεί που θα περάσει το καλώδιο (παράδρομος) δεν πρόκειται να γίνει εκεί άλλο έργο? πχ. να περάσει το φυσικό αέριο. Άρα από εκεί που θα περάσει δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι που ενδεχομένως να ωφελήσει τον τόπο μας. Δεύτερον, δεν είμαι επιστήμονας για να ξέρω αν όντως έχει περιβαλλοντικές επιπτώσεις και επιπτώσεις στον άνθρωπο. Την μελέτη που είχαν διαβάσει και ασχοληθεί αντικειμενικά κάποιοι, αυτό που μας μετέφεραν είναι πως και οι συγγραφείς αυτής δεν μπορούν να πουν με σιγουριά αν όντως υφίσταται θέμα για την υγεία μας ή το περιβάλλον, καθώς η διεθνής βιβλιογραφία δεν αναφέρει κάτι μιας και δεν γίνονται τέτοια έργα σε κατοικημένες περιοχές. Τρίτον, Έχω πια βαρεθεί έργα που υποβαθμίζουν και δεν αναβαθμίζουν τον τόπο που ζω. Που είναι πρότυπα σχολεία, που είναι ένα κολυμβητήριο, που είναι μια μαρίνα, που είναι γήπεδα βόλεϊ και πολλά άλλα. Τέταρτον, δεν δέχομαι άλλο διυλιστήρια, εργοστάσια, καλώδια, καζάνια πετρελαίων στην περιοχή που ζω εγώ και το παιδί μου. Πέμπτο, η κατασκευαστική μελέτη του καλωδίου άλλαξε, δυστυχώς οι αλλαγές έγιναν προς την οικονομία του εργολάβου. Στην Ελλάδα που ζούμε δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν εργολάβο που αναλαμβάνει έργα μέσα στην περιοχή μου, χωρίς την επίβλεψη ενός Δήμου που πραγματικά μπορεί έμπρακτα να μεριμνά προς το κοινό καλό. Μιας και ο Δήμος μας είναι ανύπαρκτος (δες όμβρια στην Νέα Πέραμο, δες αποχετευτικό, κτλ) θα καταλάβεις τι εννοώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντιμισθία και σε δημοτικούς συμβούλους & νέες παροχές σε εργαζόμενους Δήμων

Εκλογές: “Κλείδωσαν” οι ημερομηνίες για Δήμους-Περιφέρειες

«Λαϊκή Ενότητα»: Συζήτηση με τον Δημ. Στρατούλη