Πολιτισμός Σημαντικότερα

Τέχνη και Δημιουργία κατά του άγχους

Η λύση στη δύσκολη καθημερινότητα και στο άγχος που αντιμετωπίζουμε μπορεί να δοθεί με δημιουργικότητα, με απλές μορφές τέχνης η οποία όμως ανακουφίζει και δίνει νέες δυνατότητες σε όλους μας.

Αυτό ήταν το μήνυμα της εκδήλωσης της ομάδας “Αντιστρές”της πόλης μας, εχθές Κυριακή απόγευμα στην αίθουσα του συλλόγου “Θέογνις”.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παράσταση που έδειξε με απτό και ταυτόχρονα συγκινητικό τρόπο πώς το άγχος γίνεται εμπόδιο στην ίδια μας τη ζωή.

«Ο εν(ο)ικος» το ολιγόλεπτο θεατρικό σε σκηνοθεσία και κείμενο της Ευγενίας Σάλτα, ἐπαιξαν ο Παναγιώτης Σταμπόλας και η Μαρία Καραντώνη με χορό από το Γιάννη Μήτσο, τη Μαρισία Σπίνου. Κιθάρα έπαιξε η Ευγενία Σάλτα και Τσέλο ο Στράτος Χούσος.

antistress0606
antistress-0606-03 antistress-05 antistress-06 antistress-07 antistress-0606-04

 

 

 

Ακολούθησαν ομιλίες από τους ψυχολόγους Έλενα Μπισταράκη και Σπύρο Σούντη και παρουσίαση της ομάδας αντιστρές, υπό το συντονισμό της Ελευθερίας Χαλόφτη.

 

antistress-08 antistress-09 antistress-10 antistress-11 antistress-12 antistress-13

 

Ήδη, πρίν από μερικούς μήνες  στον χώρο του Εργαστηρίου Εικαστικών τεχνών του Δήμου Μεγαρέων, οργανώθηκε η “ομάδα antistress  Μεγάρων” όπου προσφέρθηκαν εθελοντικά και αμισθί, η  Κα Ελευθερία Χαλόφτη ανέλαβε  τη θεραπεία μέσα από την γραφή, η Κα Φούλη Λιάσκου – Κοροπούλη, εργασιοθεραπεία με κάθε είδους κατασκευές και ο Κος Μάκης Σταυράκης, τον τομέα της Μουσικοθεραπείας,  με στόχο να επιτευχθεί δημιουργικά η διαχείριση του άγχους και του stress με την υποστήριξη της ΔΗΚΕΔΗΜΕ και  του Δήμου Μεγαρέων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Με υπαιτιότητα της Τράπεζας της Ελλάδος σταμάτησε το έργο της ύδρευσης”

Πάρκο κοινωνικοποίησης και άθλησης σκύλων & μελέτη για ποδηλατόδρομο στη Βαρέα προτείνει το Τοπικό Μεγάρων

Τα νέα μέτρα κατά του κορωναϊού στο Δήμο Μεγαρέων

Aleka Stamatiadi