Πολιτισμός Σημαντικότερα

Η συλλογή Κολλιαλή συμμετέχει στο μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός στην ιστορία του Μουσείου Μπενάκη για το 1821

Το Μουσείο Μπενάκη την οδό Πειραιώς 138, με τη συνεργασία της Τράπεζας της Ελλάδος, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank, διοργανώνει μεγάλη επετειακή έκθεση για το «1821, Πριν και Μετά», η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός στην ιστορία του Μουσείου Μπενάκη, με έργα Τέχνης, κειμήλια, ενδυμασίες κ.λ.π.

Η έκθεση καταλαμβάνει το σύνολο των εκθεσιακών χώρων του κτιρίου της οδού Πειραιώς, συνδέεται αναμφισβήτητα και αυτονόητα με την ταυτότητα του Μουσείου Μπενάκη και με τις συλλογές του, και μαζί με τα ευγενώς προσφερθέντα έργα των συνδιοργανωτριών τραπεζών, των οργανισμών και συλλεκτών -μεταξύ των οποίων και τρία έργα χαρακτικής της ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΟΛΛΙΑΛΗ– συνθέτουν ένα γοητευτικό ταξίδι εκατό χρόνων ιστορίας της τέχνης του νεότερου Ελληνισμού, από το 1770 έως το 1870.

Η όλη διοργάνωση, με πρόεδρο την κ.Ειρήνη Γερουλάνου, τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εορτασμού της Επετείου το οποίο συντονίζει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Η έκθεση, είναι πανέτοιμη από τις 14 Μαΐου, που θα ανοίξουν τα Μουσεία, να υποδεχθεί τον κόσμο, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

 

Σημειώνεται επίσης,  πως στις εβδομαδιαίες (κάθε Πέμπτη βράδυ) εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΕΝ που αφιέρωσε για την επέτειο των 200 χρόνων της επανάστασης του ΄21 («ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΕΛΛΑΣ») προβλήθηκαν έργα απ’ την συλλογή ΚΟΛΛΙΑΛΗ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ΝΕΜ και ο υπέροχος κόσμος της!

Η  εταιρεία MegaraResins βασικός εταίρος σε καινοτόμο ερευνητικό έργο

O Γιώργος Παπαγιαννης στο νο.13 του NBA draft

Aleka Stamatiadi