Κοινωνία Σημαντικότερα

Κάλεσμα σε ιδιώτες γιατρούς για ενίσχυση του ΕΣΥ

 

“Δεν υπάρχει δημόσιος και ιδιωτικός γιατρός. Υπάρχει Γιατρός”

Κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς απηύθυνε  ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό του υπουργείου Υγείας.

“Καλούμε τους ιδιώτες γιατρούς παθολόγους και πνευμονολόγους καθώς και γενικούς γιατρούς, ώστε να ενταχθούν στην εθνική προσπάθεια για την προάσπιση της υγείας των ασθενών και των συμπολιτών μας, ανέφερε ο Γ. Πατούλης στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό την Τετάρτη

Δεν υπάρχει δημόσιος και ιδιωτικός γιατρός. Υπάρχει Γιατρός!, τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το κάλεσμα της Πολιτείας και του Υπουργού Υγείας οφείλουμε όλοι να ανταποκριθούμε.
Η Πρωτοβάθμια περίθαλψη και ο ιδιώτης γιατρός είναι στην πρώτη γραμμή από τον Μάρτιο του 2020.
Σήμερα, ένα χρόνο μετά, θα πρέπει όλοι να δώσουμε το παρών στο Εθνικό κάλεσμα! Ο όρκος του Ιπποκράτη θα πρέπει να αποτελέσει τον οδηγό για όλους τους συναδέλφους μου γιατρούς. Η μάχη αυτή μας αφορά όλους”.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, το διοικητικό συμβούλιο και εγώ προσωπικά κάναμε κάλεσμα χθες στους ιδιώτες γιατρούς να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια» δήλωσε αρχικά, ενώ ανέφερε πως «όλοι θα πρέπει να βάλουμε πλάτη».

«Σήμερα θα πρέπει να δώσουμε ακόμη μία μάχη» πρόσθεσε, συνεχίζοντας πως σαν πρόεδρος καλεί τους συναδέλφους του να δώσουν το ηχηρό «παρών».

Έπειτα, αναφερόμενος στην περιφέρεια Αττικής, είπε πως βρίσκεται στο «κόκκινο» και οι κλίνες των νοσοκομείων και των ΜΕΘ είναι κορεσμένες.

«Ήδη η Περιφέρεια σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ κάνει ευρύτατους τρόπους ιχνηλάτισης με rapid και pcr όπου με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε στο να ανακόψουμε την αλυσίδα της μεταδοτικότητας. Αυτό δεν φτάνει».

Ο κ. Πατούλης σημείωσε στη συνέχεια πως «η ατομική ευθύνη, τώρα που φαίνονται μαύρα τα πράγματα, να κυριαρχήσει».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών την Δευτέρα με επείγουσα επιστολή στα μέλη του καλεί τους ιδιώτες Παθολόγους, Πνευμονολόγους και Γενικούς/Οικογενειακούς Ιατρούς να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας που πιέζεται ασφυκτικά από την επιδημία.

Γ.Πατούλης : «Όλοι μαζί ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη αυτή υγειονομική κρίση και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές.»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του, απευθύνει κάλεσμα προς του ιδιώτες γιατρούς μέλη του, με τις  ειδικότητες Παθολογίας, Πνευμονολογίας και Γενικής/Οικογενειακής ιατρικής να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας που δίνει τη μεγάλη μάχη ενάντια στην πανδημία.(πατήστε εδώ για την επιστολή). Ειδικότερα, ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του Υπουργού Υγείας Β. Κικίλια, που διατύπωσε το επείγον αίτημα για στήριξη του ΕΣΥ από τους ιδιώτες γιατρούς, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ.Πατούλη.(πατήστε εδώ)

Ο ΙΣΑ στην επιστολή του καλεί τα μέλη του να δείξουν την πραγματική αξία του ιατρικού σώματος που ενωμένο στέκεται στο πλευρό του Έλληνα πολίτη, της κοινωνίας και του ΕΣΥ.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής: «Ο ιατρικός κόσμος συσπειρώνει τις δυνάμεις του και μπαίνει με αυταπάρνηση στην πρώτη της μάχης ενάντια στην επιδημία ..Την κρίσιμη αυτή ώρα ο πολίτης και η πατρίδα μας χρειάζονται. Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς. Καλούμε τους συναδέλφους ιδιώτες γιατρούς να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας και να συνδράμουν τους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας που έχουν υπερβεί τις δυνάμεις τους, δίνοντας τη μάχη ενάντια στο φονικό ιό. Αυτή την ώρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται ασφυκτικά και έχει την ανάγκη μας. Όλοι μαζί ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη αυτή υγειονομική κρίση και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή πατώντας εδώ

#ΑΤΤΙΚΗ
#pressgreece

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κίνδυνος ζωής: Χωρίς 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων

Χωρίς προσέλευση στο Βλυχό το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για rapid tests

«Έτσι είναι.. είναι Έτσι;»: Πιραντελλικές σκευωρίες στο Στρατουδάκειο

Aleka Stamatiadi