ΠολιτικήΣημαντικότερα

Γρηγόρης Σταμούλης: Ομιλία κατά των “πειραματισμών” με αναφορά σε κάθε αντίπαλο του

Μεγάλη εκδήλωση για τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στα Μέγαρα πραγματοποίησε χθες η “Ένωση Πολιτών” και ο επικεφαλής Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης.

Στην κεντρική πλατεία Μεγάρων, όπως είπε για να μην ταλαιπωρεί τους πολίτες με κλείσιμο κεντρικών δρόμων, αλλά και γιατί “μπορούμε να γεμίσουμε μια πλατεία”, ο Γρηγόρης Σταμούλης μίλησε για το έργο του που πρέπει να μην αφεθεί σε πειραματισμούς όπως τόνισε, ενώ πριν την ομιλία του παρουσιάστηκε εκτενές βίντεο μεγάλης διάρκειας με διάφορα έργα.


Έκανε ιδιαίτερες αναφορές σε κάθε έναν από τους αντιπάλους τους, τονίζοντας ότι “το νέο στην ηλικία δε σημαίνει και νέες ιδέες” και ότι “δεν χωράνε πειραματισμοί στη διοίκηση του δήμου”.

Περιέγραψε αναλυτικά ότι έχουν γίνει λάθη από τους επικεφαλής των άλλων συνδυασμών, παρότι είχαν θητεία στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Ανέφερε για τον Παναγιώτη Μαργέτη ότι δεν έχουν γίνει προτάσεις ή ακόμα και αν έχουν γίνει, τις έχουν καταψηφίσει οι ίδιοι που τις υπέβαλαν.  Για τον Σπύρο Κορώση ανέφερε χαρακτηριστικά “μετά από 7 χρόνια το κατάλαβε και παραιτήθηκε”. Για τον Σωτήρη Πιλίλη ανέφερε ότι “πολιτεύεται με αξιοπρέπεια και ευπρέπεια” και για τον Άγγελο Μακρυγιάννη ότι “ο επιμένων νικά”.

Ο Γρηγόρης Σταμούλης έκλεισε την ομιλία του συγκινημένος με αναφορά στην περιπέτεια υγείας της συζύγου του.

«Η σημερινή λαοθάλασσα, ανέφερε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης, στέλνει το μεγάλο μήνυμα της νίκης. Απόψε φυσάει ο ούριος άνεμος, που θα μας φέρει την νίκη. Σήμερα ο κυρίαρχος λαός μίλησε και είπε: Η νίκη είναι της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ. Στις 8 Οκτωβρίου Κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει: Εάν θέλει την σταθερότητα, την εντιμότητα και την συνέπεια. Εάν θέλει μία Διοίκηση, που να στέκεται πραγματικά δίπλα στον πολίτη και όχι στα λόγια. Εάν θέλει μία Διοίκηση, που να έχει συνέπεια λόγων και πράξεων. Εάν θέλει μια Διοίκηση, που υπόσχεται μόνο αυτά, που μπορεί να κάνει και όχι να υπόσχεται τα πάντα στους πάντες και να κοροϊδεύει τον κόσμο.

Εάν θέλει μια Διοίκηση, που να σέβεται τα χρήματα του Ελληνικού λαού, δεν τα σπαταλά και το τελευταίο ευρώ να πιάνει τόπο.

Εάν αυτά θέλετε, τότε πρέπει να μας δώσετε την δυνατότητα να συνεχίσουμε, αφού αποδείξαμε αυτά τα χρόνια, ότι και θέλουμε και μπορούμε.

Απόψε ξεκινάμε ακόμα ένα μεγάλο αγώνα και θέλω προσωπικά να ξεκινήσω με μία μεγάλη αγκαλιά και ένα θερμό φιλί προς τον άνθρωπο που με στήριξε σε όλους τους αγώνες τόσο στον στρατιωτικό όσο και στον πολιτικό στίβο. Στον άνθρωπο που πάντα ήταν δίπλα μου στήριγμα μεγάλο και απόψε είναι εδώ δίπλα μπορεί όχι σωματικά αλλά σίγουρα νοερά.  Στην σύντροφό και συνοδοιπόρο της ζωής, Στην ηρωίδα γυναίκα μου Κατερίνα».

«Διεκδικούμε την Τρίτη θητεία, όχι γιατί μας αρέσει η καρέκλα, αλλά επειδή:

-Μας αρέσει η προσφορά προς τον τόπο

-Μας αρέσει η σταθερότητα στο Δήμο

-Μας αρέσει η δημιουργία και η πρόοδος

και επειδή έχουμε κάνει πολλά έργα και κυρίως έχουμε σε εξέλιξη και δρομολογήσει πολλά και σημαντικά έργα τα οποία θα αλλάξουν τελείως τις όψεις των πόλεων και θα δημιουργήσουν την τεράστια ανάπτυξη, που όλοι περιμένουμε και για να γίνουν αυτά είναι απαραίτητη η γνώση και η εμπειρία.

Είναι δύσκολοι οι καιροί για πειραματισμούς δεν πρέπει για χάρη της φιλοδοξίας κάποιων να τεθούν σε κίνδυνο όλα αυτά τα έργα. Δεν πρέπει αυτά που με τόσο κόπο έχουμε χτίσει να γκρεμιστούν. Πολύ δύσκολα χτίζεις, αλλά πολύ εύκολα γκρεμίζεις. Έχουμε πολλά χρόνια στην διοίκηση και αυτό πολλοί αντίπαλοι προσπαθούν, να το περάσουν σαν ένα μεγάλο μειονέκτημα, ενώ στην πραγματικότητα είναι το μεγαλύτερό μας πλεονέκτημα, διότι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποκτήσει πολλή μεγάλη εμπειρία.

Γνωρίζουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια του Δήμου επομένως μπορούμε, να λύσουμε τα προβλήματα, να βοηθήσουμε τους πολίτες, να εξασφαλίσουμε πόρους για έργα κλπ. Και αναρωτιέμαι πόσος χαμένος χρόνος θα περάσει για να μάθει αυτά τα πράγματα ένας νέος και πόσο εις βάρος του Δήμου θα είναι αυτή η απώλεια χρόνου.

Είμαστε μια διοίκηση που έχει προσφέρει πολλά στον τόπο και στους πολίτες. Εάν δε αναλογιστούμε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διοικήσαμε όλα αυτά τα χρόνια τότε το έργο φαντάζει τεράστιο.

Την περίοδο που είμαστε διοίκηση και τί δεν ζήσαμε και τί δε μας έτυχε.

-Οικονομική κρίση

-Ενεργειακή κρίση

-Τεράστιες ανατιμήσεις στα υλικά, που τίναξαν στον αέρα όλα σχεδόν τα δημόσια έργα και δημιουργούν μεγάλες καθυστερήσεις στην εκτέλεσή τους (π.χ Υδροδότηση Κινέτας, σχολεία Νέας Περάμου)

-Πανδημία

-Θεομηνίες ων ουκ έστι αριθμός, που έπληξαν την περιοχή μας.

Η Οικονομική κρίση είχε ως συνέπεια να μειωθούν οι επιχορηγήσεις του κράτους προς τους δήμους κατά 65% και παράλληλα μας μεταβίβασαν περισσότερες αρμοδιότητες οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι έπρεπε με ελάχιστα χρήματα να κάνουμε πάρα πολλά.

Οι θεομηνίες, που μας έπληξαν δημιούργησαν πολλές καταστροφές και έπρεπε να αποκαταστήσουμε όλες τις ζημιές και σ’ αυτή την περίπτωση το κράτος έδινε ελάχιστα, που κάλυπταν μόνο ένα μικρό μέρος από τις ανάγκες, που είχαν προκύψει.

Βέβαια μέσα από τις θεομηνίες αυτές δόθηκε η δυνατότητα στην διοίκηση να αποδείξει τις ικανότητές της στον τρόπο χειρισμού αυτών των θεμάτων και γίναμε παράδειγμα προς μίμηση και πρότυπο για όλη την Ελλάδα.

Να υπενθυμίσω μόνο την περίπτωση της πυρκαγιάς στην Κινέττα, που έγινε την ίδια μέρα με αυτήν στο Μάτι και παρότι της Κινέτας ήταν πιο μεγάλη και πιο δύσκολη, σε μας δεν υπήρξε ούτε ο πιο ελαφρύς τραυματισμός ενώ στο Μάτι είχε τα δεκάδες θύματα.

Και πάρα όλες αυτές τις αντίξοες συνθήκες και παρότι παραλάβαμε ένα δήμο, που ήτανε στο χείλος της χρεοκοπίας, καταφέραμε να τον εξυγιάνουμε και με συνέπεια να δημιουργήσουμε μία σταθερότητα και μία πορεία ανόδου και πρόοδο και ταυτόχρονα καταφέραμε να κάνουμε και πολλά έργα.

Όταν οι άλλοι σας λένε θεωρίες, εμείς μιλάμε για έργα έργα, ενέργειες και πράξεις. Ένα βιβλίο 106 σελίδων, που ΔΕΝ θα πληρώσει ο Δήμος και που σας έχουμε ήδη μοιράσει, είναι γεμάτο απ΄ αυτά.

Έχουμε Ολοκληρώσει ήδη 83 έργα και έχουμε δρομολογήσει ή είναι σε εξέλιξη άλλα 32. Αριθμός τεράστιος αν αναλογιστούμε και τις συνθήκες στις οποίες λειτουργήσαμε και σας περιέγραψα.

ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ή ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ;

ΈΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Τι σκοπεύουμε να κάνουμε στο μέλλον, δηλαδή στην επόμενη θητεία:

-Να δώσουμε αξία στη γη σας και ταυτόχρονα να αναπτύξουμε την περιοχή μας  με την πολεοδόμηση της Βαρέας, του Αλεποχωρίου και του υπολοίπου της Κινέττας.

-Να τροποποιήσουμε το σχέδιο πόλης των Μεγάρων και να αυξήσουμε τον συντελεστή δόμησης, που λόγω του Γ.Π.Σ μειώθηκε.

-Να αλλάξουμε την μορφή του κέντρου των Μεγάρων με την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και του εμπορικού κέντρου.

-Να αλλάξουμε την μορφή της Νέας Περάμου με την ανάπλαση της περιοχής Ακρογιάλι.

– Σύντομα θα γίνουν δίκτυα φυσικού αερίου

– Αγροτική Οδοποιία

− Καταδυτικό Πάρκο

− Κατασκευή κτιρίου για το 3ο Γυμνάσιο Μεγάρων

− Μαρίνα στη Νέα Πέραμο και στην Πάχη

− Κολυμβητήριο

– Κλειστό γηπεδο ΜΠΑΣΚΕΤ 2.000 θέσεων

− Αγροτικό Τεχνολογικό Πάρκο

− Ανάπλαση Ρέματος από Φόρο μέχρι Έξω Βρύση

− Περιφερειακός δρόμος Αγιανιού

− Δημιουργία Θεάτρου στα Νταμάρια

− Αξιοποίηση περιοχής Βουρκαρίου και ανάπτυξη Ιαματικού Τουρισμού

− Ανάδειξη της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μεγάρων

Εκλογές είναι η διαδικασία κατά την οποία καλούνται οι πολίτες να επιλέξουν ποιους θέλουν να τους διοικήσουν για την επόμενη θητεία.

Να επιλέξουν τον Δήμαρχο που έχει τις δυνατότητες και τις ικανότητες, την γνώση και την εμπειρία, την εντιμότητα και την σταθερότητα.

Ας δούμε λοιπόν τους διεκδικητές της ηγεσίας του Δήμου.

Ο κύριος Μαργέτης είναι λέει καλό παιδί.  Βέβαια να επιστήσω την προσοχή με την ψήφο σας θα επιλέξετε δήμαρχο και όχι γαμπρό. Καλός είναι, Ικανός είναι;

Άς δούμε και τα δύο.

Μπορεί να είναι καλό παιδί ένας, που μέσα στον ιερό χώρο του δημοτικού συμβουλίου λέει στους συμβούλους του για εμάς της διοίκησης γα… τελίτσες… στε τους;

Μπορεί να είναι καλό παιδί αυτός που δηλώνει υποψήφιους άτομα χωρίς αυτά να το γνωρίζουν;

Ένα άτομο, που δεν το ανέχθηκε και το έφτασε μέχρι τέλος, αναγκάστηκε να πληρώσει δικηγόρο, για να πάει στο πρωτοδικείο και να το βγάλει από τη λίστα των υποψηφίων του Μαργέτη.  Λες ικανό ένα άτομο, που διεκδικεί τη θέση του δημάρχου και στα συμβούλια δεν ξέρει τι ψηφίζει; Στην οικονομική επιτροπή ψηφίζει ΝΑΙ και για το ίδιο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ψηφίζει ΟΧΙ.

Τόσα χρόνια μες στο δημοτικό συμβούλιο μία πρότασή του δεν ακούσαμε. Και όταν έκανε μία πρόταση, την κάναμε αποδεκτή και την φέραμε στο δημοτικό συμβούλιο και αυτός καταψήφισε την ίδια την πρόταση του.

Λες ικανό ένα άτομο που είναι τόσα χρόνια μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και δεν παίρνει χαμπάρι τι γίνεται και εξαγγέλλει πως όταν γίνει δήμαρχος θα φτιάξει Ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής των αιτημάτων των πολιτών, όταν αυτό το σύστημα εδώ και εφτά χρόνια το έχουμε θέσει σε λειτουργία και το χρησιμοποιούνε πολίτες;

Ο κύριος Κορώσης είναι λέει νέος.  Εάν αυτό ήτανε το βασικό προσόν δεν θα φτιάχναμε πότε εθνική ανδρών, θα παίζαμε με την εθνική νέων πάντα. Ας δούμε τώρα τα υπόλοιπα.

Κατακρίνει την Διοίκηση Σταμούλη και δεν καταλαβαίνει, ότι έτσι κατακρίνει και τον εαυτό του αφού για εφτά χρόνια ήτανε μέλος σε αυτή την διοίκηση.

Κατάλαβε, ότι κάτι δεν πάει καλά και έφυγε απ’τη Διοίκηση Σταμούλη.

-Όταν όμως θέλει εφτά χρόνια για να καταλάβει κάτι μπορούμε να εμπιστευτούμε την κρίση του;

-Εκτός κι αν τα έβλεπε και νωρίτερα, αλλά δεν έφευγε, οπότε πρέπει να ψαχτούμε.

Πως θα τον εμπιστευτούμε για το ενδιαφέρον του και για τις γνώσεις του για τον Δήμο, όταν παρότι ήταν εφτά χρόνια στην διοίκηση και εννιά χρόνια μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, εξαγγέλλει ότι, όταν εκλεγεί, θα δημιουργήσει δημοτική αστυνομία. Σαφέστατα δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι η διοίκηση στην οποία ήτανε και μέλος έχει κάνει όλες τις ενέργειες για την δημιουργία δημοτικής αστυνομίας στο δήμο και το θέμα βρίσκεται στην διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού και έχει ήδη βγει η προκήρυξη.

Θέλει να προσλάβει πολλούς εξωτερικούς συνεργάτες για να κάνουν τις δουλειές στο δήμο.

Με αυτή την προοπτική

ΠΡΩΤΟΝ υποτιμά και απαξιώνει τους ικανότατους υπαλλήλους του Δήμου και ΔΕΥΤΕΡΟΝ διακινδυνεύει την μισθοδοσία τους αφού θα πρέπει να πληρώνει έξτρα εξωτερικούς συνεργάτες.

Ψάχνει να βρει τρόπους να πάρει προγράμματα για το Δήμο, όταν ο Δήμος ήδη έχει πάρει όλα τα προγράμματα που κυκλοφορούν και έχει εξασφαλίσει σημαντικότατες χρηματοδοτήσεις.

Από τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα, ότι παρότι είναι νέοι, δεν έχουνε νέες, πρωτοποριακές και καινοτόμες ιδέες

Και το χειρότερο είναι, ότι θέλουν να κάνουν αυτά τα οποία ήδη έχουν γίνει, πολιτεύονται δε με τον πιο παλαιοκομματικό τρόπο, δυστυχώς.

Ο κύριος Πιλίλης μπορεί να είναι νέος και άπειρος έχει όμως νέες ιδέες και πρωτοποριακές και κυρίως πολιτεύεται με τον τρόπο, που επιτάσσει σύγχρονη εποχή, δηλαδή με ευπρέπεια, με ήθος και με πολιτικό πολιτισμό.

Ο κύριος Μακρυγιάννης μπορεί να συνεχίσει την προσπάθεια του, διότι ο επιμένων νικά.

Σας διαβεβαιώνουμε από το βήμα αυτό, ότι  είμαστε διατεθειμένοι, να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, με όλες μας τις δυνάμεις, εγώ προσωπικά, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα στελέχη της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, σε συνεχή διαβούλευση με τους πολίτες, με σκοπό να επιτύχουμε ακόμα μεγαλύτερα αποτελέσματα.

Επιθυμούμε διακαώς, στο τέλος της νέας θητείας μας να σας κοιτάξουμε και πάλι στα μάτια, όπως τώρα, και με υπερηφάνεια να σας πούμε, ότι οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις έγιναν πράξεις.

Αυτό για όλους εμάς θα αποτελέσει  εξαιρετική τιμή και ηθική δικαίωση. Και αυτό το κέρδος επιζητούμε.

Σας καλούμε  να στηρίξετε, με συντριπτική πλειοψηφία, την υπερκομματική και Ανεξάρτητη ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, τον δικό σας δημοτικό συνδυασμό.

Σας ευχαριστούμε όλες και όλους μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας και σας λέμε, ότι:

Όλοι μαζί μπορούμε, να νικήσουμε. Όλοι μαζί μπορούμε, να συνεχίσουμε να αλλάζουμε την τύχη του Δήμου μας. Όλοι μαζί μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα, για ένα καλύτερο αύριο. Όλοι μαζί μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα. Με λογισμό και μ’ όνειρο κερδίζουμε το σήμερα και χτίζουμε το μέλλον.

Τελειώνοντας θα ήθελα, να πω, ότι για μένα ο Δήμος αποτελεί οικογένεια, που εδώ και 9 χρόνια μου έχετε δώσει με την κυρίαρχη ψήφο σας τον τιμητικό ρόλο να φροντίζω για την ασφάλειά της, την ευημερία της και την ανάπτυξή της.

Μέσα, όμως σε όλα αυτά υπάρχει και η δική μου οικογένεια, το στήριγμα μου, που θέλω να ευχαριστήσω και να στείλω μία μεγάλη αγκαλιά και ένα θερμό φιλί προς τον άνθρωπο, που με στήριξε σε όλους τους αγώνες τόσο στον οικογενειακό, όσο και στον στρατιωτικό και πολιτικό στίβο.  Στον άνθρωπο που πάντα ήταν δίπλα μου στήριγμα μεγάλο και απόψε είναι εδώ δίπλα μπορεί όχι σωματικά αλλά σίγουρα νοερά.  Στην σύντροφό και συνοδοιπόρο της ζωής, στην ηρωίδα γυναίκα μου Κατερίνα. ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ!!!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Μεγάρων γη” στο Σύνταγμα: Καλούνται οι παραγωγοί για αιτήσεις συμμετοχής

“Κύριε Δήμαρχε … επιτέλους μαζέψτε τον!”

Στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ Γρ. Σταμούλης και Λ. Κοσμόπουλος

Aleka Stamatiadi