Πολιτική Σημαντικότερα

Παναγιώτης Μαργέτης: “Ορίζοντές μας η αναγέννηση που πρέπει να έρθει στις πόλεις μας”

Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού “Ορίζοντες” με επικεφαλής τον Παναγιώτη Μαργέτη στη Νέα Πέραμο πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα το βράδυ.

“Στην ερώτηση γιατί ξεκινήσαμε τον αγώνα αυτό η απάντηση από όλους εμάς, τους ανθρώπους που στελεχώνουν το συνδυασμό ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ είναι μία, ανέφερε ο Παναγιώτης Μαργέτης στην ομιλία του.

Είναι η αγάπη για τον τόπο μας, είναι η απογοήτευση για τα λίγα που έχουν γίνει μέχρι τώρα, είναι γιατί εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου μας και να κάνουμε τη ζωή τη δική μας και τη ζωή των παιδιών μας αντάξια των κατοίκων που ζουν στην περιοχή, αντάξια της φυσικής ομορφιάς που διαθέτει και αντάξια των μοναδικών χαρακτηριστικών που διαθέτει λόγω της γεωγραφικής θέσης που βρίσκεται.

Η δική μας πρόταση έχει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο, τον πολίτη. Την κάθε μια από εσάς, τον κάθε ένα από εσάς.

Η δική μας προσπάθεια στοχεύει στην ανανέωση του πολιτικού προσωπικού που έχει τις τύχες των πόλεων μας εδώ και πολλά χρόνια. Είναι η ώρα που ο δήμος πρέπει να αλλάξει σελίδα και να φύγουν από το προσκήνιο άνθρωποι που διοίκησαν τις πόλεις της Νέας Περάμου και των Μεγάρων επί δεκαετίες και έχουν την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, η οποία νομίζω ότι δεν ικανοποιεί κανέναν.

Έχουμε μείνει πίσω δεκαετίες και έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να φύγουμε μπροστά με αλλαγή συμπεριφοράς με αλλαγή νοοτροπίας και αλλαγή λόγων και έργων.

Σε αυτό το άλμα στο μέλλον δεν μπορούν να είναι πρωταγωνιστές άλλοι, παρά μόνο όλοι ΕΜΕΙΣ.

Μιλάνε συνεχώς για εμπειρία. Η σημερινή διοίκηση είχε εννέα ολόκληρα χρόνια για να δώσει το στίγμα της και να παρουσιάσει το έργο της. Αντί έργου μας παρουσίασαν ένα φυλλάδιο που αν το ξεφυλλίσει κανείς νομίζει ότι ζει σε άλλες πόλεις.

Κάποιοι άλλοι, που επίσης διεκδικούν το δήμο, έχουν κι αυτοί συμμετοχή στη σημερινή κατάσταση. Άλλοι έχουν διατελέσει αντιδήμαρχοι για πολλά χρόνια άλλοι έχουν αναλάβει θέσεις ευθύνης στη σημερινή διοίκηση. Τι παραπάνω θα κάνουν αν ξαναπάρουν το δήμο στα χέρια τους; Και τους φίλους τους από τη Γλυφάδα και το Ναύπλιο γιατί δεν τους συμβουλεύονταν όταν ήταν αντιδήμαρχοι; Τώρα τους θυμήθηκαν;

ΕΜΕΙΣ έχουμε πάρει την συνειδητή απόφαση, ο συνδυασμός μας να φέρει στην αυτοδιοίκηση ανθρώπους με γνώση και εμπειρία.

Γνώση που κουβαλάει ο καθένας και η κάθε μία από εμάς μέσα από τις σπουδές του και το επάγγελμα του.

Εμπειρία από τους χώρους προσφοράς που δραστηριοποιείται καθημερινά.

Στο δικό μας συνδυασμό δεν θα βρείτε επαγγελματίες πολιτικούς αλλά επαγγελματίες που θέλουν να προσφέρουν μέσα από την ενασχόλησή τους με τα κοινά στον τόπο τους. Κίνητρο ΜΑΣ είναι το υψηλό αίσθημα προσφοράς. Και γι αυτό στο δικό μας συνδυασμό έχουμε αφήσει στην άκρη το ΕΓΩ και έχουμε προτάξει το ΕΜΕΙΣ. Γι αυτό και είμαστε αισιόδοξοι!

Το πρόγραμμά μας διαμορφώθηκε από όλους εμάς με βάση τις ανάγκες των κατοίκων των πόλεων μας. Υιοθετήσαμε βέλτιστες πρακτικές, προσαρμοσμένες πάντα στα δικά μας δεδομένα. Η πολιτική μας πρόταση έχει στοιχεία νεοτερισμού, όπως απαιτεί η εποχή μας και το μέλλον που σχεδιάζουμε.

Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η σωστή οργάνωση του δήμου και των υπηρεσιών του, που θα λειτουργεί με διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα.

Ο δημότης θα γνωρίζει που πηγαίνει μέχρι  και το τελευταίο ευρώ.

Οι υπηρεσίες θα χρησιμοποιούν  τις νέες τεχνολογίες και μέσω της ψηφιακής διακυβέρνησης ο δήμος θα εξυπηρετεί τον πολίτη που δε θα είναι υποχρεωμένος να παίρνει τηλέφωνο τον αντιδήμαρχο για να τον εξυπηρετήσει. Οι υπηρεσίες του δήμου θα παρέχουν όλα όσα δικαιούται ο πολίτης χωρίς αποκλεισμούς.

Η σωστή οργάνωση του δήμου θα παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στην καθαριότητα. Η διαχείριση των απορριμμάτων με δημιουργία κέντρου διαλογής ώστε να γίνεται σωστή χρήση των μπλε κάδων για την ανακύκλωση συσκευασιών, των καφέ κάδων για την αξιοποίηση των οργανικών αποβλήτων και η δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης έτσι ώστε να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων, το κόστος μεταφοράς τους και να εξοικονομηθούν πόροι του δήμου για αγορά «έξυπνων κάδων», απορριμματοφόρων και πλυντηρίου.

Καλύτερες υπηρεσίες με δημοτική συγκοινωνία από τους οικισμούς προς το κέντρο των πόλεων της Νέας Περάμου και των Μεγάρων. Θα διεκδικήσουμε ευρωπαϊκά προγράμματα για ηλεκτρικά λεωφορεία που θα εξυπηρετούν τους δημότες.

Σημαντική είναι επίσης η ασφάλεια των πολιτών. Η πίεση προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι το πρώτο βήμα για τη στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων. Ωστόσο, ο δήμος μπορεί να συμβάλλει με υλικοτεχνική υποδομή αλλά και να υπογράψει συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης ή να δημιουργήσει (ΚοινΣΕπ) Κοινοφελείς Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις  που θα συνεργάζονται με την αστυνομία και θα ενισχύουν το έργο της.

Αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες για να σχεδιάσουμε το αύριο.

Βασικό μας μέλημα και προτεραιότητα είναι ο δημόσιος χώρος.

Δημόσιος χώρος είναι το παραλιακό μέτωπο των πόλεων μας.

Δημόσιος χώρος είναι όλος ο αστικός ιστός, με τους δρόμους, τις πλατείες, τα πεζοδρόμια που πρέπει να είναι προσβάσιμα και ασφαλή για όλους.

Δημόσιος χώρος είναι η αισθητική των κτιρίων των πόλεων μας.

Δημόσιος χώρος είναι η αλλαγή της χρήσης γης στη Νέα Πέραμο για να μπορεί ο κάθε ιδιοκτήτης να εκμεταλλευτεί την περιουσία του και να την αξιοποιήσει προς όφελος του ιδίου αλλά και ολόκληρης της περιοχής. Δημόσιος χώρος είναι η ολοκλήρωση και η εφαρμογή, επιτέλους, του σχεδίου πόλης στη Βλυχάδα και τις γύρω περιοχές.

Οραματιζόμαστε αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου που ξεκινάει από το Λουτρόπυργο και φτάνει μέχρι το στρατόπεδο των Ειδικών Δυνάμεων για τη Νέα Πέραμο. Αξιοποίηση των γραφικών παραλιών που πρέπει να καθαρίζονται τακτικά, που πρέπει να είναι φωτισμένες το βράδυ, που πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμες, που πρέπει να τις χαίρεται ο πολίτης της Νέας Περάμου αλλά και να προσελκύουν επισκέπτες σε καθημερινή βάση.

Σε αυτή την προσπάθεια ο δήμος οφείλει να αξιοποιήσει παρ και τις παλιές κατασκηνώσεις του ΟΣΕ που μέχρι σήμερα είναι εγκαταλελειμμένες ενώ θα μπορούσαν να αποτελέσουν πόλο έλξης ως χώρος αναψυχής, αθλοπαιδιών και άλλων δραστηριοτήτων με παράλληλη ίδρυση ναυταθλητικού ομίλου για ανάπτυξη της κωπηλασίας, ιστιοπλοΐας και άλλων αθλημάτων που σχετίζονται με τη θάλασσα, που ευνοούνται λόγω των χαρακτηριστικών του κόλπου της Νέας Περάμου.

Ο πολιτισμός είναι επίσης προτεραιότητα στην πολιτικές προτάσεις.

Φιλοδοξούμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία πολιτιστικών συλλόγων και δήμου για την ανάδειξη του πολιτισμού της περιοχής.

Είναι σημαντικό μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα να δημιουργήσουμε ένα ζωντανό κύτταρο Μικρασιατικού Πολιτισμού στη Νέα Πέραμο που θα περιλαμβάνει κάποια προσφυγικά σπίτια στο χωριό που θα αναπαλαιωθούν και θα αποτελέσουν ένα σύνδεσμο μεταξύ του χθες, του σήμερα και του αύριο. Σε αυτό θα υπάρξει συνεργασία εκτός από τους πολιτιστικούς συλλόγους αλλά και τη νεολαία της περιοχής που μπορεί να συμμετέχει ενεργά μέσω του ERASMUS PLUS στη σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον.

Οραματιζόμαστε επίσης, τη δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης των αδέσποτων που να λειτουργεί αποτελεσματικά! Σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής θα δράσουμε οργανωμένα και συστηματικά για την αντιμετώπιση αυτού του πολύ σοβαρού θέματος με σεβασμό στα ζώα αλλά και  στον πολίτη.

Το περιβάλλον είναι για όλους εμάς προτεραιότητα.

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια περιοχή με απέραντο φυσικό πλούτο. Οφείλουμε να τον προστατεύσουμε με τα εργαλεία του σήμερα που απαντούν στις ανάγκες του σήμερα, όπως είναι η κλιματική κρίση.

Η προετοιμασία του δήμου μέσω της οργάνωσης της πολιτικής προστασίας, της εκπαίδευσης των πολιτών και τη χρήση των νέων τεχνολογιών, όπως το πρόγραμμα Copernicus, θωρακίζει το δήμο και τον κάνει πιο έτοιμο για την πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση κάθε είδους φυσικής καταστροφής, όπως πυρκαγιές και πλημμύρες.

Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζουμε και τη δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα σε δημοτική έκταση. Ο δήμος Φυλής π.χ. έχει δημιουργήσει φωτοβολταϊκό πάρκο και τροφοδοτεί 2.000 ευάλωτες οικογένειες με δωρεάν ρεύμα. Γιατί όχι κι εμείς;

Σχεδιάζουμε τη δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μέσα από το οποίο θα προχωρήσουμε σε εκτεταμένη αποκατάσταση των δασικών περιοχών.

Φίλες και φίλοι

Με γνωρίζετε καλά μέσα από την επαγγελματική μου και την κοινωνική μου παρουσία στις πόλεις μας. Είχα την τύχη να διδάσκω τα παιδιά σας βιολογία από το 2001.

Με έχετε εμπιστευτεί και με έχετε εκλέξει δημοτικό σύμβουλο του ενιαίου δήμου Μεγάρων και Νέας Περάμου από το 2014.

Στο νέο μεγάλο βήμα για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου με εμπιστεύτηκαν νέοι άνθρωποι, άνθρωποι της καθημερινότητας, άνθρωποι που είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας εδώ και χρόνια, ο καθένας στο δικό του αντικείμενο.

Άνθρωποι όπως εσείς.   Όπως εγώ.

Άνθρωποι καθαροί, με χαμόγελο και διάθεση προσφοράς, που βιώνουν τα ίδια καθημερινά προβλήματα και έχουν τις λύσεις μέσα από την ίδια τη ζωή.

Διαθέτουμε πρόσωπα με κοινό όραμα.

Αρκετά μείναμε πίσω όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι καιρός να πάμε μπροστά!

Να πάμε μπροστά συνολικά ως κοινωνία με συλλογικότητα, χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω μας.

Όλοι ΕΜΕΙΣ ζητάμε και την εμπιστοσύνη των πολιτών των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Κινέτας.

Ζητάμε να πορευτούμε μαζί σε αυτό το ταξίδι που ξεκινάει με αφετηρία την 8η Οκτωβρίου για την αλλαγή σελίδας στις πόλεις μας.

Απομένουν λίγες εβδομάδες μέχρι να είμαστε εμείς η επόμενη δημοτική αρχή.

Αφετηρία μας είναι η νίκη στις εκλογές και ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ μας η αναγέννηση που πρέπει να έρθει στις πόλεις μας τα επόμενα χρόνια.

Αυτή η αναγέννηση θα υλοποιηθεί με πολύ δουλειά από ανθρώπους με κέφι, με καθαρό πρόσωπο, με ευγένεια, με χαμόγελο! Από συνεργάτες που πλέον έχουμε γίνει μια μεγάλη παρέα για να μπορέσουμε αλλάξουμε το Δήμο μας, να αλλάξουμε προς το καλύτερο τη Νέα Πέραμο, τα Μέγαρα και την Κινέτα.”

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαριές κουβέντες της Βανέσσας Μαυροειδή για τον Γιάννη Μαρινάκη

Γ. Πατούλης-Λ. Κοσμόπουλος: Νέα αρχή στη Δυτική Αττική

Aleka Stamatiadi

Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Αγάπης στην Νέα Πέραμο

Aleka Stamatiadi