Πολιτική

Εσπερινό ΕΠΑΛ στα Μέγαρα-Δημοτικό Σχολείο στην Κινέτα

 

Πρόταση του Δήμου Μεγαρέων για νέες σχολικές μονάδες

 

Ανάμεσα στα σημαντικά για τα οποία ελήφθησαν αποφάσεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, η πρόταση του Δήμου Μεγαρέων για νέα σχολεία, δημοτικό σχολείο στην Κινέτα και Εσπερινό  Επαγγελματικό Λύκειο στα Μέγαρα. Η πρόταση αυτή ξεκίνησε και οι διαδικασίες σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν μακρά πορεία αλλά είναι μια αρχή για την κάλυψη των αναγκών.

Όπως ανέφερε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ελένη Ρήγα, πολλοί είναι οι μαθητές μετακινούνται από Κινέτα στον νομό Κορινθίας για τη φοίτησή τους σε δημοτικό σχολείο. «Αν λυθούν τα τεχνικά θέματα θα προχωρήσουμε στην ίδρυση σχολείου στην Κινέτα.

Επιπλέον, φέτος ξεπερνά τους 120 μαθητές το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας οπότε υπάρχουν ανάγκες και για ΕΠΑΛ εσπερινό. Υπάρχει ανάγκη για ίδρυση σχολείου και αναζητούμε ειδικότητες. Θα απευθυνθούμε στο υπουργείο για τις ειδικότητες που θα χρειαστούμε».

Χαρακτηριστικά, ο Κλεάνθης Βαρελάς είπε «δεν προχώρησε το ΓΠΣ, άρα δεν έχει χωροθετηθεί πού θα γίνει σχολείο στην Κινέτα. Κάθε υποδομή που δημιουργείται στην Κινέτα θα δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης της περιοχής προστιθέμενη αξία. Συμφωνώντας να δούμε ποιος είναι ο σωστός τρόπος να χωροθετηθεί το σχολείο.

Η διοίκηση πρέπει να δει τα θέματα της Κινέτας πολύ πιο σοβαρά, ασφάλεια, υγεία, νερό και να αρχίσει η κατάσταση να γίνεται καλύτερη. Γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει κοινότητα που θέλει να κάνει το καλύτερο δυνατόν αλλά δεν είναι η ανταπόκριση τόσο καλή. Αντί να βοηθήσει την κοινότητα βάζει εθελοντές να επιτηρούν την κοινότητα».

«Δεν προχωράει τίποτα» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Κουμπέτσος. «Έπρεπε να είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες».

«Η Κινέτα είναι ένα θέμα που πρέπει να έρθει μοναδικό προς συζήτηση σε δημοτικό συμβούλιο για να δούμε τι μπορεί να προσφέρει στον τόπο και αυτά που προσφέρει μπορεί να είναι πάρα πολλά» είπε από την πλευρά του ο Άγγελος Μακρυγιάννης. Στη συνέχεια, ο Γιάννης Πομώνης ανέφερε ότι «Το σχολείο της Κινέτας δεν είναι σημερινό θέμα, το ‘94-‘98 υπήρχε το θέμα αλλά δεν είχε εγκριθεί γιατί δεν υπήρχε ο αριθμός των παιδιών και τότε που το εγκρίναμε αρχικά υπήρχε το κοινωφελές οικόπεδο για σχολείο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπεγράφη η σύμβαση για την αντικατάσταση οδοφωτισμού με led

Λ. Κοσμόπουλος: Κρατάμε ζωντανή τη Μικρασιατική φλόγα της μνήμης και τιμούμε την σπάνια κληρονομιά του Μικρασιατικού Πολιτισμού

Aleka Stamatiadi

Δήλωση του Ι. Μιχάλαρου με αφορμή την απουσία του δημάρχου στην υποδοχή της πορείας κατά της ανεργίας