Θέσεις Σημαντικότερα

Τι μας διδάσκει η ζωή για την πανδημία;

Γράφει ο Λουκάς Μπισταράκης,

Παιδίατρος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Ότι είχαν δίκιο οι πραγματικοί επιστήμονες, οι γνώστες. Τι μας είπαν ; Ότι δεν γνωρίζουμε αυτόν τον ιό, μελετώντας τον, κατάληξαν σε ορισμένα μέτρα, για την πρόληψη και την αποφυγή του θανάτου. Αυτά τα λογικά μέτρα αμφισβητήθηκαν από τα κομματόσκυλα, τους τελευταίους, τους κομπλεξικούς, τους σκοταδιστές. Και καταγράφονται καθημερινές τραγωδίες, έγκυες γυναίκες να πεθαίνουν ,να τους αποσπούν με καισαρική το παιδί στους 7 μήνες κύησης.

Τελευταία τραγωδία ο θάνατος μιας 14χρονης.  Η τραγωδία είναι, ότι με το εμβόλιο όλοι αυτοί θα ζούσαν. Και όμως το κράτος μας δεν ζήτησε ευθύνες απ΄όλους αυτούς, τους αφήνει στη μοίρα τους. Μερικοί απ΄αυτούς ,το πλήρωσαν και το πληρώνουν πολύ ακριβά, καλόγεροι, παπάδες, δεσποτάδες, πρόσφατα ο θλιβερός Τράγκας, δεν πρόκειται να γλυτώσει κανένας, επειδή είναι ΥΒΡΙΣΤΕΣ.

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στα παιδιά ηλικίας 5-12 χρονών, όπως και στις ηλικίες 12 – 18, είναι ασφαλέστατο και προφυλάσσει, έχουν γίνει 5 εκατομμύρια δόσεις σε παιδιά ηλικίας 5-12 χρονών ,στις ΗΠΑ, χωρίς προβλήματα!! Γι΄αυτό εμβολιάστε τα παιδιά σας.

Ανησυχία έχει προκαλέσει η μετάλλαξη όμικρον του κορωνοϊού. Αυτή τη στιγμή , η επιστημονική κοινότητα δηλώνει ότι δεν τον γνωρίζει, δηλαδή δεν γνωρίζει τι επιπλοκές προκαλεί, αν το εμβόλιο. προφυλάσσει από την μετάλλαξη όμικρον. Θα ξέρουμε μετά από 2- 3 βδομάδες, όταν μελετηθούν ορισμένα στοιχεία, γι΄αυτό μην ακούτε τους ψεκασμένους, εμβολιαστείτε.

Οι ειδικοί ,μας προειδοποιούν ότι οι μεταλλάξεις γίνονται, εκεί, όπου υπάρχει πληθώρα ανεμβολίαστων. Η μετάλλαξη όμικρον έγινε στη Ν. Αφρική, επειδή υπάρχει ανεμβολίαστος πληθυσμός, μα προπάντων επειδή υπάρχουν ,στην περιοχή αυτή, ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς πάσχοντες από το σύνδρομο εϊτζ.

Σ ΄αυτούς τους ασθενείς ο κορωνοϊός , επειδή η αντίστασή τους είναι ασθενής, πολλαπλασιάζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτό βοηθά τις μεταλλάξεις. Έχουν, λοιπόν,  δίκιο οι ειδικοί που συμβουλεύουν ,ότι ο εμβολιασμός όλου του πληθυσμού της γής θα σταματήσει την πανδημία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τα Μέγαρα νέο κοντέινερ-πορτ με πρότυπα Κίνας»

Το Ελληνικό Σινεμά γιορτάζει την Ημέρα της Γυναίκας

Aleka Stamatiadi

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές