Πολιτική Σημαντικότερα

Τα αντισταθμιστικά για το καλώδιο

Απόψε συζητά μέσω τηλεδιάσκεψης το δημοτικό συμβούλιο Μεγάρων για ακύρωση προηγούμενης απόφασης για το έργο της διέλευσης του καλωδίου υπερυψηλής τάσης και ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής, εν μέσω παραιτήσεων και ανεξαρτητοποιήσεων.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρ. Σταμούλης ανέφερε ότι “Ο τόπος θα ωφεληθεί με αυτήν την χρηματοδότηση. Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου θα δοθούν αντισταθμιστικά για ένα έργο που δεν βλάπτει. Μας δίνεται η ιστορική ευκαιρία και να ωφεληθεί ο δήμος με έργα και να γίνει το έργο που δεν βλάπτει κανέναν. Ένα έργο που δεν ενοχλεί κανέναν. Η χρηματοδότηση για τα έργα που θα γίνουν στον δήμο αναπτύσσει την περιοχή.

Θα γίνουν αναπτυξιακά έργα με χρηματοδότηση από την εταιρεία.

Το καλώδιο δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Αν ακυρώσουμε την απόφαση θα άρουμε την προσφυγή αφού πρώτα υπογράψουμε σύμβαση με την εταιρεία, έχει γίνει προεργασία με επικεφαλής, θα γραφτούν στο μνημόνιο τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν.

Προτείνουμε να γίνει χρηματοδότηση για πολεοδόμηση Βαρέας, αγορά στο οικόπεδο Κατσούλη Μαντράκι, εσωτερικός δρόμος στην Πάχη, Πολιτιστικό στην Νέα Πέραμο, ενεργειακός σταθμός Ν. Πέραμο, Κολυμβητήριο, σταθμός μετατροπής φυσικού αερίου”.

Σύντομα αναλυτικότερο ρεπορτάζ με όλα όσα ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντικαπνιστικός νόμος: Από 100 έως 10.000 τα πρόστιμα

KΙΝΑΛ: Συζήτηση για την έξαρση της εγκληματικότητας

Aleka Stamatiadi

Πώς θα εορτασθεί η 28η Οκτωβρίου στα δημοτικά σχολεία