Δημοτικό Συμβούλιο Πολιτική

Το Δημοτικό Γηροκομείο αναγκαστικά στη ΔΗΚΕΔΗΜΕ

[quote]Σπ. Κορώσης: «Λάθος επιλογή της προηγούμενης Διοίκησης το Γηροκομείο»[/quote]

«Κατασκευάστηκε με άλλες προϋποθέσεις και για συνταξιούχους των 1200 ευρώ…»

Η ΔΗΚΕΔΗΜΕ ορίστηκε ως φορέας λειτουργίας του Δημοτικού Γηροκομείου του Δήμου Μεγαρέων, έπειτα από την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα.

Η Διοίκηση του Δήμου αναφέρθηκε στην εισήγηση της νομικής υπηρεσίας και ο Αντ. Χοροζάνης αντέδρασε τονίζοντας ότι η λογική από την αρχή είναι λάθος, γιατί είναι κοινωνική δομή. «Κάνουμε κίνηση για να μη μας πάρουν τα χρήματα πίσω. Το γηροκομείο δε θα λειτουργήσει σαν γηροκομείο ποτέ και φταίει ότι δεν εντάχθηκε στο αρμόδιο υπουργείο. Είναι ένα έργο για να χρεώνει τον Δήμο», είπε ο Αντ. Χοροζάνης καταψηφίζοντας.

Αντιδρώντας ο Κλ. Βαρελάς είπε ότι αφού επιβαρύνει το δήμο και δεν είναι δυνατή η λειτουργία κοινωνικής δομής, «τότε να κόψουμε και τους παιδικούς σταθμούς… Δε γίνεται, είναι μια παροχή αλληλεγγύης στους δημότες».

«Δεν μας παίρνει ούτε η κοινωνική πολιτική, απάντησε ο Σπ. Κορώσης.

Αν γινόταν να το δώσουμε σε ιδιώτες, θα το είχαμε κάνει ήδη, αλλά πρέπει να το δουλέψουμε αναγκαστικά λόγω προγράμματος για πέντε χρόνια.

Με την επιλογή της προηγούμενης διοίκησης, για την κατασκευή του γηροκομείου, μας παραδόθηκε μια δομή χωρίς πλάνο οικονομικό, ουσιαστικά, και η οποία θα κοστίζει ετησίως στο δήμο 200.000 ευρώ.

Έτσι κι αλλιώς, το γηροκομείο έγινε γενικώς με άλλες προϋποθέσεις: προέβλεπε να φιλοξενεί ηλικιωμένους με 1.200 ευρώ σύνταξη…εκτός τόπου και χρόνου» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ Σπ. Κορώσης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θ. Μπούρας: “Ανταποκρινόμαστε στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού”

Γ. Κώτσηρας: Στο εθνικό σχέδιο ανάκαμψης η αναβάθμιση του προαστιακού

Δεν μπορούν να ψήφισουν 100.000 18άρηδες