Πολιτική Σημαντικότερα

Συστάσεις για την κακοκαιρία από το Συντονιστικό του Δήμου Μεγαρέων

 

 

Εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας σύμφωνα με προειδοποιήσεις της ΕΜΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την προσεχή εβδομάδα, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης προσκάλεσε, σε έκτακτη συνεδρίαση το Τοπικό Συντονιστικό Οργανο (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων με τηλεδιάσκεψη  και συζήτησαν το θέμα του καιρικού φαινομένου, που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας και την περιοχή μας με το όνομα “Μήδεια”.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του Δημάρχου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία κ. Κώστας Φυλακτός και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τσιούνης Σπυρίδων, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Μεγάρων, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μεγάρων, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Μεγάρων, η Δασάρχης, εκπρόσωπος της Σχολής Πυροβολικού, οι Εθελοντές και ο Διευθυντής  του Δήμου.

Μετά τη σημερινή σύσκεψη ο κ. Σταμούλης δήλωσε: «Σύμφωνα με έκτακτα δελτία επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που εξέδωσε η ΕΜΥ και τις προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναμένεται σφοδρή κακοκαιρία με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας στην περιοχή μας με βροχοπτώσεις και έντονη χιονόπτωση. Γι’ αυτό συγκάλεσα τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση. Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου είναι έτοιμος τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε οχήματα και μηχανήματα. Ολες οι Υπηρεσίες του Δήμου τίθενται από το βράδυ της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου 2021, σε ετοιμότητα. Μένουμε σε εγρήγορση, σε επιφυλακή και είμαστε συντονισμένοι με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής , την Πυροσβεστική, το Στρατό, το Δασαρχείο, την Αστυνομία και την Τροχαία και τις εθελοντικές ομάδες και με ψυχραιμία θα αντιμετωπίσουμε την έκτακτη αυτή κατάσταση. Το γεγονός αυτό ελπίζω να περάσει σύντομα κι ανώδυνα. Σε κάθε περίπτωση βρισκόμαστε σε συναγερμό.» Ετσι λοιπόν συνιστάται σε όλους,  από το βράδυ της Κυριακής  14 Φεβρουαρίου 2021:

1.- Να αποφεύγουν κάθε περιττή μετακίνηση κατά την διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

2.- Να ελέγξουν  αν στις ταράτσες οι υδρορροές  είναι βουλωμένες.

3.- Οσοι βρίσκονται σε περιοχές, που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ρέματα και χειμάρρους να αποφεύγουν να παραμένουν σε υπόγειους και  ημιϋπόγειους χώρους .

6.- Μην επιχειρούν να διασχίζουν για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους, που έχουν πλημυρίσει πεζοί ή με όχημα, για κανένα λόγο.

7.- Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι πολίτες να φροντίσουν να παρακολουθούν  τις σχετικές ανακοινώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και να ακολουθούν  τις οδηγίες των αρχών.

8.- Μην μετακινούνται  σε  δασικές περιοχές και κυρίως στις καμένες, γιατί  θα κινδυνεύσουν να αποκλειστούν από την χιονόστρωση.

Σε περίπτωση ανάγκης επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα του Δήμου:

Δημαρχείο Μεγάρων: 22960 81841

Νέα Πέραμος: 22960 32640

Γραφείο Τοπικής Κοινότητας Κινέτας: 22960 65487

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Μαρινάκης: “Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται”

Aleka Stamatiadi

Διαμαρτυρία της Κοινότητας Κινέτας προς τον Δήμο Μεγαρέων

Aleka Stamatiadi

Εκδήλωση με τη μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και τις Χορωδίες Δήμου Μεγαρέων

Aleka Stamatiadi