ΠολιτικήΣημαντικότερα

Σύσκεψη συντονισμού αντιδράσεων για το καλώδιο υπερυψηλής τάσης

Ενώ παρατηρούνται κινήσεις εκτέλεσης του έργου της διέλευσης αγωγού υπερυψηλής τάσης στην Αγία Τριάδα, το θέμα έθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο Γιώργος Στρατούρης ανέφερε ότι «Είμαστε κατά της όδευσης. Όλοι οι συνδυασμοί έχουμε προτείνει εναλλακτική όδευση και τον τρόπο που μπορεί να γίνει. Αχνοφαίνεται το πρόσωπο της διοίκησης που δείχνει να συνθηκολογεί με όλους αυτούς. Θέλοντας ο δήμαρχος να έχει καλές σχέσεις, δεν σκέφτεται τον κόσμο από όπου θα περάσει. Αυτή η συνθηκολόγηση εις βάρος των πολιτών μας οδηγούν σε σκέψεις για διοικήσεις τύπου Τσολάκογλου».

«Δεν υπάρχει σεβασμός απέναντι στους δήμους που έχουν κάνει προσφυγή, τόνισε ο Κλεάνθης Βαρελάς. Προτείνω να προχωρήσουμε άμεσα με νομικό σύμβουλο δήμο να κάνει ασφαλιστικά μέτρα μέχρι να εκδικασθεί η προσφυγή».

Ο Γιάννης Πομώνης που είχε εισηγηθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αντιδράσεις διά νομικού συμβούλου κατά της διέλευσης του αγωγού υπερυψηλής τάσης ανέφερε ότι «Το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο. Πρέπει να γίνει συνάντηση για να συζητηθεί το θέμα μεταξύ των επικεφαλής. Δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Δεν πρέπει να κάνουμε κινήσεις που δεν θα είναι προς το συμφέρον του Δήμου. Τα ασφαλιστικά μέτρα έχουν μια ιδιαιτερότητα, δεν μπαίνουν στην ουσία, δεν εκδικάζουν την υπόθεση, αλλά στέκονται σε λίγα θέματα διαδικαστικά και κυρίως χάνονται. Πρέπει να γνωρίζουμε λεπτομέρειες».

Ζήτησε από τον Δήμαρχο να συγκαλέσει «άμεσα μια συνάντηση με τους επικεφαλής προκειμένου να χαράξουμε μια στρατηγική για να πετύχουμε το στόχο μας που δεν είναι άλλος από αλλαγή όδευσης που να είναι και εφικτή και προς το συμφέρον των πολιτών».

Ο Γρ. Σταμούλης απάντησε ότι «Και παλιότερα λέγατε για το θέμα του βωξίτη ότι τα έχει πάρει από τον Μυτιληναίο αλλά δεν έγιναν τα ορυχεία βωξίτη, δεν ζήτησε κανείς συγγνώμη. Λέγατε για ΧΥΤΥ, για τη δομή μεταναστών, για να τα έχει καλά με την κυβέρνηση. Λέγατε ότι ο γιος του Φωτίου και ο γιος του Σταμούλη έχουν αναλάβει το κέτερινγκ, τώρα τι δουλειά έχει ο γιος μου; Έγινε η δομή ; όχι;

Πάντα βάζω σε πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα του Δήμου, αν κάποιοι εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια, είναι δικό τους θέμα».

 

«Για το καλώδιο έχουμε κάνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ανέφερε ο Δήμαρχος Γρ. Σταμούλης. Αν πρέπει να κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα, το διερευνήσαμε και δεν συντρέχει λόγος να κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα. Ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών πήγε ούτε τρύπα δεν υπάρχει ούτε ίχνη δεν άφησαν. Εμείς άδεια δεν έχουμε δώσει παρά τις αφόρητες πιέσεις που δίνονται.

Ο προγραμματισμός είναι στην επόμενη επιτροπή ποιότητας ζωής να απορριφθεί το αίτημα στη συνέχεια να απορριφθεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Αν συντρέχουν οι λόγοι θα κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα. Αν μας είχε φωνάξει ο κ. Βαρελάς και πηγαίναμε επί τόπου θα κάναμε ασφαλιστικά αλλά τώρα ούτε ίχνη δεν υπάρχουν, δεν έχει έννοια να κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα.

Αν θεωρείτε ότι το 60% που με ψήφισε είναι Γερμανοί κατακτητές και με έβαλαν στον δημαρχιακό θώκο να το ψάξετε κ. Στρατούρη».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα αποτελέσματα εκλογών ΚΙΝΑΛ στη Δυτική Αττική

Aleka Stamatiadi

Προτάσεις στο Τοπικό Συμβούλιο Νέας Περάμου

Aleka Stamatiadi

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου οι αιτήσεις για τις Πανελλήνιες 2018