Πολιτική

Η σύμβαση για τα led να εγκριθεί από το Δημ. Συμβούλιο ζήτησε ο Γ. Πομώνης

«Δεν μπορεί μια διοίκηση του 33% να δεσμεύει το Δήμο για 10 χρόνια με ένα τόσο σοβαρό έργο πολλών εκατομμυρίων»

Χωρίς να πάρει απαντήσεις, ο Γιάννης Πομώνης ζήτησε προ ημερησίας στην τηλεδιάσκεψη του δημοτικού συμβουλίου να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση από το σώμα, και όχι από την οικονομική επιτροπή, για τη σύμβαση έργου της βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης οδοφωτισμού Δήμου Μεγαρέων, το έργο των led που είχε αρχικά ειπωθεί ότι αγγίζει τα 13,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Γ. Πομώνης ανέφερε ότι είναι «Σύμβαση πολλών εκατομμυρίων και δεσμεύει για δέκα χρόνια τον Δήμο, άρα περνάει δύο θητείες δημαρχιακές.

Είναι πολύ σοβαρό θέμα για να το αποφασίσει μια διοίκηση του 33%. Και 63% να είχε καλό θα ήταν αυτές οι συμβάσεις, όπως γίνεται και στη βουλή, να συζητούνται και στο δημοτικό συμβούλιο. Η αρμοδιότητα ναι μεν είναι στην οικονομική επιτροπή αλλά του διαφεύγει, όχι αποκρύπτει, ότι στην τελευταία παράγραφο των αρμοδιοτήτων της οικονομικής επιτροπής αναφέρει ότι σε μεγάλα ζητήματα, η οικονομική επιτροπή μπορεί να παραπέμπει θέματα αρμοδιότητάς της προς το δημοτικό συμβούλιο.

Επειδή είναι πολύ σοβαρό θέμα, αναγκαίο είναι να αναβαθμιστούν τα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού, αλλά πρέπει να συζητηθούν η σύμβαση και οι όροι της. Σύμφωνα με αυτήν την πρόβλεψη, ζητάμε να μεταφέρει την αρμοδιότητα να αποφασίσει και να δώσει την έγκριση για τη σύμβαση αυτή το δημοτικό συμβούλιο».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H Γιώτα Καστάνη Υποψήφια για την Τοπική Μεγάρων-Νέας Περάμου της Νέας Δημοκρατίας

Aleka Stamatiadi

«Βρωμιά και εγκατάλειψη σε πλατείες ακόμα και στο Νεκροταφείο»

Βίντεο από την εκδήλωση του υποψ. βουλευτή Σταμάτη Πουλή στα Μέγαρα