Εκκλησία Σημαντικότερα

Στην Ουγκάντα εγκαινιάζεται νέος Ναός Αγίας Παρασκευής

Με την συμβολή της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων

Αποστολή Μεγαριτών, κληρικών, μοναχών και λαϊκών στην Μπουσάνα της Ουγκάντας

Νέος Ναός Αγίας Παρασκευής κατασκευάσθηκε και εγκαινιάζεται στις 14 Οκτωβρίου στην Μπουσάνα της Ουγκάντας, με συμβολή της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων.

Η Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής στην Μπουσάνα της Ουγκάντας, στις όχθες της λίμνης Βικτώριας, λειτουργεί υπό την προστασία και με τη μέριμνα της Αδελφότητας της Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων, όπως μας περιέγραψε σχετικά ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Κουλουριώτης, Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου. Υπάρχει μια πνευματική και ουσιαστική σχέση της «εδώ» Μονής λόγω της παρουσίας και του έργου του συμπολίτη μας Μητροπολίτου Καμερούν κ.κ. Γρηγορίου, και με τον Μητροπολίτη Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας Ιωνά, που εκοιμήθη στις 5 Σεπτεμβρίου 2021, ο οποίος, όπως μας είπε ο π. Χρυσόστομος Κουλουριώτης, «έστειλε έναν αδερφό το 2004 να κάνει μαθητεία στο μοναχισμό στην Μονή Αγίας παρασκευής, έμεινε δέκα χρόνια, αναπτύχθηκαν δεσμοί και όταν επέστρεψε, ξεκινήσαμε και χτίσαμε το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευή στην Μπουσάνα της Ουγκάντας δίπλα στη Λίμνη Βικτώρια».

Η Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής στην Ουγκάντα επανδρώνεται από τον μοναστικό αδελφό Ιερομόναχο π. Πρόδρομο και τρεις δόκιμους μοναχούς. Ο π. Πρόδρομος εκπαιδεύθηκε επί δέκα έτη στην Ελλάδα, στο μοναχισμό και έπειτα πήγε στην Ουγκάντα όπου συνεχίζει ως σήμερα το έργο του.

Εκεί, η Μονή της Αγίας Παρασκευής στην Ουγκάντα είναι ιεραποστολικό κέντρο και κάνει κατήχηση στα γύρω χωριά,  λειτουργούνται πιστοί και γίνεται σημαντικό σε ένα δύσκολο τόπο, έργο φιλανθρωπίας, με τη συνδρομή συμπολιτών μας και την οικονομική τους ενίσχυση για να πάνε τα παιδιά της περιοχής στο σχολείο.

Πριν από περίπου δύο χρόνια, έγινε η θεμελίωση της Ιεράς Μονής στην Ουγκάντα, όπου παρέστη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος και θεμελίωσε την ανδρώα Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής.

Το 2015 ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’ και πάσης Αφρικής έβαλε τον θεμέλιο λίθο της Εκκλησίας του Μοναστηριού της Αγίας Παρασκευής και τώρα η Εκκλησία είναι έτοιμη και κλιμάκιο συμπολιτών μας, κληρικών μοναχών και λαϊκών μεταβαίνει στην Ουγκάντα για να τελεσθούν τα εγκαίνια του Ναού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαντική η δημιουργία προτύπου-πειραματικού σχολείου στη Δυτική Αττική

Οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα

“Δεν γίνεται να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου”