Κοινωνία Σημαντικότερα

Μοναστήρι Αγίας Παρασκευής στην Ουγκάντα

Συγκινητική η συνδρομή συμπολιτών μας για να πάνε τα παιδιά της Ουγκάντας σχολείο

Με τη σημαντική βοήθεια από την Ιερά Μονή Αγ. Παρασκευής Μαζίου

 

 

 

Στη Μαύρη Ήπειρο, η δίψα για πίστη και μάθηση δίνει δύναμη στο ιεραποστολικό έργο της εκκλησίας, σε πολύ δυσχερείς συνθήκες, οικονομικά αλλά και κοινωνικά.

Υπό την προστασία και με τη μέριμνα της Αδελφότητας της Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου, λειτουργεί η Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής στην Μπουσάνα της Ουγκάντας, στις όχθες της λίμνης Βικτώριας, όπως μας περιέγραψε σχετικά ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Κουλουριώτης, Καθηγούμενος της Ι.Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου.

Η Ιερά Μονή Αγ. Παρασκευής στην Ουγκάντα επανδρώνεται από τον μοναστικό αδελφό Ιερομ. π. Πρόδρομο και τρεις δόκιμους μοναχούς. Ο π. Πρόδρομος εκπαιδεύθηκε επί δέκα έτη στην Ελλάδα, στο μοναχισμό και έπειτα πήγε στην Ουγκάντα όπου συνεχίζει ως σήμερα το έργο του. Η Αδελφότητα της Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου έχει την ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενεί ως δόκιμο τον αδελφό Σπυρίδωνα, ο οποίος όπως και ο π. Πρόδρομος θα επανδρώσει και αυτός το θυγατρικό μοναστήρι της Αγ. Παρασκευής στην Ουγκάντα. Εκεί, η Μονή της Αγίας Παρασκευής στην Ουγκάντα είναι ιεραποστολικό κέντρο και κάνει κατήχηση στα γύρω χωριά, , λειτουργούνται πιστοί και γίνεται σημαντικό σε ένα δύσκολο τόπο, έργο φιλανθρωπίας, με τη συνδρομή συμπολιτών μας και την οικονομική τους ενίσχυση για να πάνε τα παιδιά της περιοχής στο σχολείο. Αν δεν έχουν χρήματα τα παιδιά, δεν μπορούν να πάνε σχολείο. Συνολικά 15 παιδιά βοηθούνται από συμπολίτες μας για την εκπαίδευσή τους και φέτος ακόμα περισσότερα παιδιά, αφού βαπτίσθηκαν, θα πάνε στο σχολείο.

Πριν από περίπου δύο χρόνια, έγινε η θεμελίωση της Ιεράς Μονής στην Ουγκάντα, όπου παρέστη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Στη BUSANA, θεμελίωσε το ανδρικό μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής. Στους κατοίκους, μίλησε για τη βοήθεια που παρέχουν Ελληνικές μητροπόλεις και μοναστήρια στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, στον ηγούμενό της Μονής Μαζίου Μεγάρων, ο οποίος έχει φιλοξενήσει μοναχούς του πατριαρχείου για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στην Ελλάδα.

 

Ο π. Πρόδρομος ήρθε και πάλι εφέτος τις προηγούμενες ημέρες αρωγός στις προετοιμασίες της Ι.Μ. για την εορτή της Αγίας Παρασκευής, συμπροσευχόμενος, συνασκηστής και διάκονος, εξιστορεί τους αγώνες των αδελφών για την ολοκλήρωση του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής στην ομώνυμη Ι. Μονή στην Ουγκάντα. Εν συντομία λοιπόν παρουσιάζεται το έργο των αδελφών που η Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μαζίου στηρίζει πνευματικά αλλά και υλικά με τη συνδρομή πολλών άλλων χριστιανών και του Ιεραποστολικού Συλλόγου από την Πάτρα «Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ».

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνέντευξη τύπου έδωσαν Γρ. Σταμούλης & Κ. Καράμπελας

«Αυτή την Άνοιξη παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας»: Ανακοίνωση Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΜΕΓΑΡΩΝ

Οι τράπεζες θα κλείνουν στις 2 μ.μ. καθημερινά