ΠολιτικήΣημαντικότερα

Σχέδιο για οργανωμένη καθαριότητα από την Διοίκηση του Δήμου

Συνάντηση σε θετικό κλίμα με τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος

Με σκοπό να οργανωθεί ο τομέας καθαριότητας στον Δήμο Μεγαρέων, η διοίκηση πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλη Γραφάκο, και το κλίμα φαίνεται πως ήταν θετικό.

Αναλυτικότερα, ο Δήμαρχος Π. Μαργέτης και οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Σάλτας, Στέλιος Φρυγανάς και ο ειδ. Σύμβουλος Αθ. Γκίνης συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα πριν λίγες ημέρες, ώστε να αποκτήσει δομές για την καθαριότητα ο Δήμος, που θα συμβάλλουν ριζικά στη καθαριότητα, με μείωση του κόστους και αποτελεσματικότητα. Όπως έχει επισημανθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων, μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν αδειοδοτημένοι χώροι διαλογής ή εναπόθεσης απορριμμάτων και έτσι η νέα διοίκηση αναζήτησε λύσεις και πρότεινε στον γενικό γραμματέα να γίνει συνολικός και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για την καθαριότητα, με σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων και κέντρο διαλογής στην πηγή.

Η διοίκηση Μαργέτη στοχεύει στον σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση από τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς του Σταθμού Μεταφόρτωσης και στη συμβολή τους στο συνολικό προγραμματισμό του Δήμου Μεγαρέων. Στόχος είναι η μακροπρόθεσμη οργάνωση με αποτελέσματα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επετειακή Εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας

2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες 65-69 ετών

Aleka Stamatiadi

Θ. Μπούρας: Οι ρυθμίσεις για τους πληγέντες στην Εύβοια ισχύουν και για Αλεποχώρι-Μάνδρα