ΠολιτισμόςΣημαντικότερα

2ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ετοιμάζεται στον Δήμο Μεγαρέων

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε το 1ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών του Δικτύου SDG 17 Greece στο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Εκεί συμμετείχε και το Λύκειο Ελληνίδων Μεγάρων και ο Δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης, συζήτησαν και αντάλλαξαν και δώρα από τα Μέγαρα με την Πρόεδρο του δικτύου SDG  17, τη Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, η οποία ανακοίνωσε σε ανάρτησή της ότι “Στο μαγευτικο ταξίδι πολιτισμού στην Ελλάδα, μέσα από τους παραδοσιακούς χορούς έδωσε δυναμικό παρών ο Δήμος Μεγαρέων και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ.Μαργέτης που θα φιλοξενήσει το 2ο διαδημοτικό Φεστιβάλ”.

Στην ανάρτησή της η Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη αναφέρει: “Ως Πρόεδρος του Δικτύου θέτουμε βασική προτεραιότητα μας την υλοποίηση των στόχων 11 και 7 του ΟΗΕ που αφορούν τη διαφύλαξη της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, καθώς και τη συμβολή του πολιτισμού στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ως αυτοδιοίκηση οφείλουμε να διατηρούμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και να μεταλαμπαδεύουμε την αγαπη για την παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομιά στις νέες γενιές.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες δήμους, τον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης για τη φιλοξενία και τη συμμετοχή, με την εξαιρετική χορευτική ομάδα της Maria Bafaloukou.

Με άρωμα Ελλάδας συνεχίζουμε ενωμένοι το ταξίδι στην παράδοση και στον πολιτισμό!”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέθοδοι διαχείρισης πτηνοτροφικών αποβλήτων στα Μέγαρα

Aleka Stamatiadi

Δημιουργικές δραστηριότητες από το σπίτι για μικρούς & μεγάλους

Aleka Stamatiadi

Παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Ξανθούλη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη