Σημαντικότερα Υγεία

Λ. Μπισταράκης: Διευκρινίσεις για τα εμβόλια κατά του covid-19

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID19.

Mελέτη η οποία έγινε σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, και αφορoύσε το εμβόλιο της astrazeneca  έγινε,δε, σε 32.000 εθελοντές, εκ των οποίων οι 6.400 ήταν άνω των 65 ετών.

Απέδειξε ότι: 1)το συγκεκριμένο είναι ασφαλές δεν είχαν καμιά επιπλοκή θρόμβωσης

2) προφυλάσσει 80% από τη λοίμωξη και 100% ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.3)είναι αποτελεσματικό και για τις ηλικίες άνω των 65 ετών.

Πάνω σ΄αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στους επιστημονικούς συμβούλους της κυβέρνησης και στην κυβέρνηση της πατρίδας μας, που δεν “τσίμπησε” στις αθλιότητες των Γερμανών κ.λ.π,  και δεν διέκοψε τους εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Κατά το σχολικό έτος 2021-2022 θα έχει εγκριθεί από το FDA ( την υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ)το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και στα παιδιά. Θα πρέπει να εμβολιαστούν, επειδή η μεταλλάξεις του ιού ,όπως η Βρετανική  ,μεταδίδεται εύκολα στα παιδιά και οι θάνατοι αφορούσαν κατά 50% παιδιά χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Αυτά προτείνει η Αμερικάνικη  Παιδιατρική Ακαδημία.

Επίσης, μέσα σ΄αυτό το έτος, θα εγκριθεί ( από το FDA)το εμβόλιο κατά του covid 19 και στις έγκυες γυναίκες, είχαμε επιπλοκές στις έγκυες,τα αντισώματα , μετά τον εμβολιασμό,παιρνούν στο έμβρυο, δια του πλακούντος και το προφυλάσσουν από την μόλυνση του  κορωνοϊού.

Όπως είδατε ο κορωνοϊός, προκάλεσε βαριές επιπλοκές σε έγκυες γυναίκες και σκότωσε νεογέννητο 7 ημερών και βρέφος 45 ημερών στη χώρα μας.

Λ. ΜΠΙΣΤΑΡΑΚΗΣ

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΝΕΟΓΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ Η ΄΄ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ’’

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

30ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Δήμου Μεγαρέων

Συνεδριάζει την Τρίτη 11 Αυγούστου το Δημ. Συμβούλιο

Γιατί είναι τόσο σημαντική δεξιότητα η ψυχική ανθεκτικότητα