Δημοτικό Συμβούλιο Πολιτική

«Σαν άλλος Καίσαρας ο Γρ. Σταμούλης δεν αποδέχεται άλλη άποψη»

[quote]Μελ. Λέλης: «Δεν αποδέχεστε καμία διαφορετική άποψη πέραν της δικής σας»[/quote]

Απομάκρυνση μέσω διαγραφής ενός παλαιού στελέχους της «Ένωσης Πολιτών», του Μελέτη Λέλη, ο οποίος εξέφρασε έντονα την πικρία του μετά την επιστολή διαγραφής που κοινοποίησε ο επικεφαλής και δήμαρχος Γρ. Σταμούλης. Αφού πριν λίγες ημέρες είχε κοινοποιηθεί με επιστολή η διαγραφή του, ο Μελ. Λέλης απάντησε με ένα σκληρό κείμενο στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο που διάβασε ο Μελ. Λέλης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Τετάρτης 20ης Ιανουαρίου.

Κανείς δεν αντιλέγει πως σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον «Καλλικράτη» στοιχεία εκ του νόμου είναι αναφαίρετο δικαίωμα σας, ένας Δημοτικός Σύμβουλος που δεν συμμετέχει σε καμία από τις δραστηριότητες της Δημοτικής Παράταξης όπως συμβούλια, λοιπές συγκεντρώσεις και δημιουργεί θέμα στο έργο της παράταξης, να θεωρείται ξένο σώμα και να διαγράφεται. Αλλά πριν γίνει αυτό που αποτελεί την έσχατη λύση, προηγούνται άλλες ενέργειες όπως η γραπτή πρόσκληση σε απολογία με σκοπό την ενημέρωση του συνόλου της δημοτικής ομάδας, κάτι που δεν έγινε.

Εκπροσωπώντας μια μερίδα της τοπικής μας κοινωνίας και ως προς την ενημέρωση της θα ήθελα να σταθώ στις ανακρίβειες που μου καταλογίζονται και που οδήγησαν στη διαγραφή μου.

Πρώτα απ όλα, στο δελτίο τύπου αναφέρεται πως δεν συμμετείχα σε καμία από τις δραστηριότητες της Δημοτικής Παράταξης όπως συμβούλια, συγκεντρώσεις  και  πως η γενικότερη συμπεριφορά μου έδειχνε σε όλη την δημοτική παράταξη ότι δεν θα ήθελα να αποτελώ μέλος της.

Προς ενημέρωση των συναδέλφων αλλά και του μεγαρικού λαού θα ήθελα να προβώ σε αποκατάσταση της αλήθειας.

Αρχικά με ορίσατε μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κάτι που δεν αρνήθηκα. Με ορίσατε με την υπ’ αριθμό 507/30-10-2014 ως εντεταλμένος στα ΚΕΠ που ούτε εκεί αρνήθηκα. Στην ίδια απόφαση με ορίσατε εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για τον μηχανολογικό εξοπλισμό υπηρεσιών του Δήμου, όπως επίσης και εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα Κινέττας που όχι μόνο δεν αρνήθηκα, αλλά από την πρώτη κιόλας στιγμή προχώρησα στην κατάρτιση σχεδίου δράσης για την περιοχή για το οποίο και συμφωνήσατε.

Αυτά που είχαμε πει, με βάση την προεκλογική μας εξαγγελία ήταν να αναδείξουμε την Κινέττα σε τοπική-δημοτική κοινότητα.

Τα προαπαιτούμενα τα οποία είχα θέσει σαν στόχους του σχεδίου δράσης για να αναλάβω την θέση αυτή ήταν τα ακόλουθα:

  • Δημιουργία σχολείου
  • Χωροθέτηση για λειτουργία εκκλησίας
  • Υδροδότηση περιοχής Κινέττας
  • Συνεργασία με τους συλλόγους της περιοχής με σκοπό την ανεύρεση χώρου εκτός του οικιστικού ιστού για εγκατάσταση κοιμητηρίου

Σύνδεση της περιοχής της Κινέττας με τακτική συγκοινωνία με τα Μέγαρα (κάτι που ήδη είχα ξεκινήσει σε συζήτηση με τον κ. Ζάλη και ζητούσα συνεργασία με το ΚΤΕΛ Αττικής-Τομέας Μεγάρων για τακτά δρομολόγια για όλες τις περιοχές του δήμου μας). Μάλιστα σας είχα αναφέρει το παράδειγμα της Ν.Περάμου για την διαδημοτική συγκοινωνία

Περί εξομοίωσης της τιμής του εισιτηρίου του προαστιακού σιδηρόδρομου, αυτό μάλιστα ήταν θέμα δημοτικού συμβουλίου στις 7/11/2014, όπου και είχα τοποθετηθεί (και μάλιστα με παρουσία του κ. Μουσταΐρα και ομάδα κατοίκων της περιοχής είχαμε επισκεφτεί το Υπουργείο Μεταφορών όπου παρουσία του Γ.Γ. είχα φέρει ως παράδειγμα το Κορωπί, και είχα ζητήσει την αστικοποίηση του εισιτηρίου, δηλαδή ένα εισιτήριο για όλες τις διαδρομές.

Τη σύσταση Γ.Ε.Π. (Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών) για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής

Όταν διαπίστωσα  στασιμότητα,  κωλυσιεργία, ακόμα και την αδιαφορία ως ένα βαθμό κ. Δήμαρχε, ήρθα και σας μίλησα για αυτό και σας τόνισα πως αυτή η στασιμότητα ήταν κάτι που δεν οφειλόταν σε μένα.

Να σας θυμίσω ποια ήταν η απάντηση σας; «Κι επειδή τα  είπαμε πρέπει να τα κάνουμε όλα;!»

Την επόμενη κιόλας μέρα σας υπέβαλλα την παραίτηση μου.

Να σας θυμίσω την θέση μου για τα σφαγεία;

Να σας θυμίσω τη θέση μου για την αντικατάσταση του ορκωτού λογιστή, κλπ, κλπ.

Ωστόσο και πέραν αυτού, θα ήθελα να σταθώ στο σημείο που αναφέρει πως  γενικά η στάση μου και η συμπεριφορά μου έδειχνε σε όλη τη Δημοτική Παράταξη ότι δεν ήθελα να αποτελώ μέλος της.

Να σας θυμίσω πως σε προσυμβούλιο για τον προϋπολογισμό του 2015 όταν έκανα παρατηρήσεις και ζητούσα διευκρινίσεις επί του θέματος η απάντηση του αντιδημάρχου επί των οικονομικών κ.Πολυχρόνη ήταν ότι του κάνω αντιπολίτευση και προφασιζόμενος τουαλέτα βγήκε από την αίθουσα, ωστόσο  δεν επέστρεψε ποτέ.  Όπως επίσης και για τα εκτελεστέα έργα που εσείς κ. Δήμαρχε είπατε ότι το παίρνετε πάνω σας και δεν ενημερώσατε κανένα.

Ή στην περίπτωση της ΔΕΜ για ορισμό Δ.Σ. που εμείς σαν ομάδα λάβαμε ενημέρωση μετά από 2 ολόκληρους μήνες μετά τη σύσταση.

Να σας θυμίσω τη θέση μου για 5ετές Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης;  Ότι η πόλη μας πρέπει να αποκτήσει την δική της ταυτότητα δομημένη στα δικά της χαρακτηριστικά;

Να σας θυμίσω τις παρατηρήσεις μου για τον προϋπολογισμού του 2016;

Τις ερωτήσεις στην τότε τοποθέτηση μου τις έκανα παρατηρήσεις γνωρίζοντας πολύ καλά πως δεν θα έπαιρνα καμία απάντηση ούτε από εσάς τον ίδιο, αλλά ούτε και από τον αρμόδιο επί των οικονομικών κ. Πολυχρόνη.

Εγώ κ. Δήμαρχε δεν κάνω αντιπολίτευση, απλά μεταφέρω στο σώμα τις απορίες που έχει ο μέσος δημότης που ενδιαφέρεται για την ευημερία της πόλης του.

[quote]Εγώ θέτω ερωτήματα για να συμβάλω από την θέση που είμαι στο έργο της διοίκησης. Εσείς όμως, όπως αποδεικνύεται περίτρανα οτι δεν αποδέχεστε καμία διαφορετική άποψη πέραν της δική σας, σαν άλλος Καίσαρας, και αυτό φάνηκε στην άρνηση σας να μου απαντήσετε στα ερωτήματα που απεύθυνα, και που ο μεγαρικός τύπος τα χαρακτήρισε ως εύλογα.[/quote]

Θεωρώ πως έκανα το καθήκον μου απέναντι σε καθέναν από αυτούς που με τίμησαν με την ψήφο τους, καθώς η θέση μας εδώ είναι καθαρά απόφαση των πολιτών. Εξάλλου ο ρόλος μας εδώ είναι μέσω της δημιουργικής κριτικής να συμβάλλουμε  στην πρόοδο του δήμου. Αν υπάρχει η άποψη ότι όσοι βρισκόμαστε εδώ, ήρθαμε μόνο για να επικροτούμε, μάλλον υπάρχει λανθασμένη άποψη σχετικά με το που βρισκόμαστε και η ιδέα αυτή είναι κάπως διευρυμένη.

Επίσης, θεωρώ πως στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η λογική της διαγραφής μου, της οποίας δεν είχε προηγηθεί καν πρόσκληση για να δώσω εξηγήσεις πριν αποφασιστεί ομόφωνα, με σκοπό να ακουστεί η άποψη μου, άσχετα τι ακούστηκε και τι ειπώθηκε που είναι ανυπόστατα και ψευδή. Αθροίζοντας λοιπόν αυτές τις ενέργειες, αποδεικνύεται πως ποτέ δεν υπήρξα μέλος της ομάδας ή μάλλον ποτέ δεν υπήρξε ομάδα με την έννοια που όλοι ξέρουμε και με τις αρχές που την διέπουν, αλλά αντίθετα υπάρχει μια μονοπρόσωπη αρχή που μας παραπέμπει σε άλλες εποχές!

Ωστόσο θα ήθελα να κάνω μια σημαντική παρατήρηση! Αφενός η παρατήρηση αυτή αφορά καθαρά την επιστολή που μου απεστάλη, η οποία και δεν τηρεί τους κανόνες αποστολής επίσημου εγγράφου, απλώς αναφέρει το θέμα της επιστολής και δεν αναγράφονται τα βασικά στοιχεία του αποστολέα και του παραλήπτη και αφετέρου στον νόμο στον οποίο βασιστήκατε για την διαγραφή μου και ο οποίος δεν είναι ο αντίστοιχος κάτι που αυτόματα καθίστα την διαγραφή μου άκυρη! Εσείς μπορεί να επικαλεστήκατε τον νόμο 3825/2010, άρθρο 66 παρ. 5, αλλά σύμφωνα με τον σχέδιο νόμου «Καλλικράτης» ο νόμος είναι ο 3852/2010 , άρθρο 66, παρ. 5 που αφορά την διαγραφή από την δημοτική παράταξη, με πλειοψηφία τα 2/3 του συνόλου, αφού πρώτα έχει προηγηθεί αιτιολογία για την διαγραφή από 3 τουλάχιστον μέλη σύμφωνα πάντα την ίδια παράγραφο. Ακόμα, στην δημοτική παράταξη περιλαμβάνονται όλοι οι εκλεγμένοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και από εκεί με την πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου προχωρά η διαγραφή μέλους.

Έγινε κάτι τέτοιο και δεν το ξέρω; Ήταν όλοι οι συνάδελφοι ενήμεροι;

Υπήρξε ενημέρωση για το τι επρόκειτο να γίνει; Μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Εν προκειμένω ο νόμος 3825/2010 του «Καλλικράτη» αναφέρεται στην συγκρότηση υπηρεσιών ποιότητας ζωής που ουδεμία σχέση  έχει με το θέμα μου. Αυτό σας καθιστά ως ένα βαθμό αδαή ως προς τη νομοθεσία του «Καλλικράτη» και από την άλλη σας φέρνει σε δυσμενή θέση δεδομένου ότι ηγείστε μιας δημοτικής παράταξης η οποία συνέταξε την επιστολή και στην οποία όμως εσείς βάλατε την υπογραφή σας!

Σας δίνω λοιπόν τη δυνατότητα να αποσύρετε την απόφαση για την διαγραφή μου και αφού πράξετε τα προβλεπόμενα από τον νόμο να ανακοινώσετε την απόφαση σας στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εθνικές εκλογές: Αρνήσεις, μεταγραφές και υποψηφιότητες

Ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου για την αντιμετώπιση της θεομηνίας

15 Νοεμβρίου 2017: Μία θλιβερή επέτειος για το δήμο Μεγαρέων και τη δυτική Αττική