Δημοτικό Συμβούλιο Πολιτική Σημαντικότερα

Άγονη διαδικασία η ανάδειξη Συμπαραστάτη του Δημότη

Μια διαδικασία … «φλου»

Πολλά είχαν ακουστεί κι άλλα έγιναν για την διαδικασία ανάδειξης του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Μεγαρέων.

Με την Δημοτική Αρχή να έχει κάνει σαφή την αρνητική της προδιάθεση απέναντι στη θέση αυτή αλλά να δηλώνει υποχρεωμένη εκ του νόμου, η ψηφοφορία διενεργήθηκε στη συνεδρίαση της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από υπηρεσιακό παράγοντα, το νομικό πλαίσιο για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την ανάδειξη συμπαραστάτη του δημότη είναι λίγο… «φλου», χωρίς σαφείς κατευθύνσεις για τη διενέργεια επαναληπτικών ψηφοφοριών σε περίπτωση αδυναμίας συγκέντρωσης πλειοψηφίας.

Το «φλου» του θέματος ακολουθήθηκε και στις πολιτικές τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων…

Υποψήφιοι για τη θέση δήλωσαν οι: Σταμπόλα Κατιάνα, Ηλίας Γιώργος, Σχινάς Γιώργος, Χατζήνας Δημήτριος και Σωτηρίου Νικόλαος.

Μετά από μακρά συζήτηση και ενώ δεν πήραν το λόγο οι Γιώργος Σχινάς και Γιώργος Ηλίας και είχε υποβάλει ενστάσεις ο Δ. Χατζήνας, η διαδικασία θα επαναληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση καθώς απαιτούνται ψήφοι 22 δημοτικών συμβούλων σε μυστική ψηφοφορία για την ανάδειξη συμπαραστάτη.

[quote]Επί της ψηφοφορίας, η Κατιάνα Σταμπόλα έλαβε 13 ψήφους, από 4 ψήφους έλαβαν ο Γιώργος Ηλίας και ο Γιώργος Σχινάς, 2 έλαβε ο Νίκος Σωτηρίου, 2 έλαβε ο Δημήτρης Χατζήνας, και βρέθηκαν 3 λευκά και 1 άκυρο ψηφοδέλτιο.[/quote]

Λόγω έλλειψης χώρου, αναλυτικότερο ρεπορτάζ στο προσεχές φύλλο και στην ηλεκτρονική Ε : www.enimerosi.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στον καταυλισμό Ρομά κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τεστ την Τρίτη 23 Μαρτίου

Τι πρέπει να προσέξετε στην υποβολή της φορολογικής δήλωσης

Aleka Stamatiadi

Εγκαίνια στο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών