Δημοτικό Συμβούλιο Πολιτική Σημαντικότερα

Λάβετε θέσεις

Αλλαγή σκηνικού στα Δημοτικά

 

Αναδιοργάνωση του πολιτικού τοπίου με ανεξαρτητοποιήσεις, διαγραφές και διασπάσεις δημοτικών συνδυασμών που εκδηλώνουν νέα πολιτικά σχήματα

[quote]Σωτ. Πιλίλης: «Με νέο ύφος που επιβάλλει η εποχή μας θα εξακολουθήσω να ασκώ δημιουργική αντιπολίτευση»[/quote]

[quote]Μελ. Λέλης: «Σαν άλλος Καίσαρας ο Γρ. Σταμούλης δεν αποδέχεται άλλη άποψη»[/quote]

 

Ρεπορτάζ: Αλέκα Σταματιάδη

 

Το βράδυ της Τετάρτης 20ης Ιανουαρίου έλαβε χώρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου διεφάνησαν νέες πολιτικές τάσεις στα δημοτικά δρώμενα.

Όχι τόσο η εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη, ένας θεσμικός ρόλος του οποίου η διαδικασία ανάδειξης μάλλον υποβιβάσθηκε, όσο διασπάσεις των υπαρχόντων δημοτικών συνδυασμών δείχνουν ένα νέο πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται με ορίζοντα τις επόμενες δημοτικές εκλογές το 2019.

Με σαφώς προσδιορισμένες εδώ και μήνες αποστάσεις από τους συνδυασμούς τους, ο Σωτήρης Πιλίλης δήλωσε ανεξάρτητος, μετά τον Κλεάνθη Βαρελά που έχει ανεξαρτητοποιηθεί πρώτος από τον συνδυασμό της προηγούμενης διοίκησης Γ. Μαρινάκη. Και ακόμα ένα στέλεχος με μακρόχρονη πορεία στο πλευρό του Γρ. Σταμούλη, ο Μελέτης Λέλης διεγράφη από την «Ένωση Πολιτών».

Οι κινήσεις στη σκακιέρα του τοπικού πολιτικού σκηνικού έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένονται οι επόμενες με διαφαινόμενες τις τάσεις για νέα πολιτικά σχήματα.

 

[quote]Μελέτης Λέλης: «Δεν αποδέχεστε καμία διαφορετική άποψη πέραν της δική σας»[/quote]

 

Απομάκρυνση μέσω διαγραφής ενός παλαιού στελέχους της «Ένωσης Πολιτών», του Μελέτη Λέλη, ο οποίος εξέφρασε έντονα την πικρία του μετά την επιστολή διαγραφής που κοινοποίησε ο επικεφαλής και δήμαρχος Γρ. Σταμούλης. Αφού πριν λίγες ημέρες είχε κοινοποιηθεί με επιστολή η διαγραφή του, ο Μελ. Λέλης απάντησε με ένα σκληρό κείμενο στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

«Κανείς δεν αντιλέγει πως σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον «Καλλικράτη» στοιχεία εκ του νόμου είναι αναφαίρετο δικαίωμα σας, ένας Δημοτικός Σύμβουλος που δεν συμμετέχει σε καμία από τις δραστηριότητες της Δημοτικής Παράταξης, είπε χαρακτηριστικά ο Μ. Λέλης.

Να σας θυμίσω πως σε προσυμβούλιο για τον προϋπολογισμό του 2015 όταν έκανα παρατηρήσεις και ζητούσα διευκρινίσεις επί του θέματος η απάντηση του αντιδημάρχου επί των οικονομικών κ.Πολυχρόνη ήταν ότι του κάνω αντιπολίτευση και προφασιζόμενος τουαλέτα βγήκε από την αίθουσα, ωστόσο  δεν επέστρεψε ποτέ.  Όπως επίσης και για τα εκτελεστέα έργα που εσείς κ. Δήμαρχε είπατε ότι το παίρνετε πάνω σας και δεν ενημερώσατε κανένα.

Ή στην περίπτωση της ΔΕΜ για ορισμό Δ.Σ. που εμείς σαν ομάδα λάβαμε ενημέρωση μετά από 2 ολόκληρους μήνες μετά τη σύσταση.

Εγώ κ. Δήμαρχε δεν κάνω αντιπολίτευση, απλά μεταφέρω στο σώμα τις απορίες που έχει ο μέσος δημότης που ενδιαφέρεται για την ευημερία της πόλης του. Εγώ θέτω ερωτήματα για να συμβάλω από την θέση που είμαι στο έργο της διοίκησης.

Εσείς όμως, όπως αποδεικνύεται περίτρανα οτι δεν αποδέχεστε καμία διαφορετική άποψη πέραν της δική σας, σαν άλλος Καίσαρας, και αυτό φάνηκε στην άρνηση σας να μου απαντήσετε στα ερωτήματα που απεύθυνα, και που ο μεγαρικός τύπος τα χαρακτήρισε ως εύλογα.

Σας δίνω λοιπόν τη δυνατότητα να αποσύρετε την απόφαση για την διαγραφή μου και αφού πράξετε τα προβλεπόμενα από τον νόμο να ανακοινώσετε την απόφαση σας στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο!» (ολόκληρη η τοποθέτηση του Μ. Λέλη στο επόμενο φύλλο και στο διαδίκτυο www.enimerosi.news)

[quote]

Σωτήρης Πιλίλης: «Ο ρόλος που μου έχει ανατεθεί από τους συμπολίτες μου-δηλαδή αυτός της αντιπολίτευσης-θα πραγματοποιηθεί καλύτερα λειτουργώντας ως ανεξάρτητος»

 

[/quote]

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης έκανε ο ιατρός Σωτήρης Πιλίλης από τον συνδυασμό «Μέγαρα-Ν. Πέραμος-Νέο Ξεκίνημα» του Γ. Μαρινάκη, στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου.

Ενώ δεν επεδείκνυε συμμετοχή στα δημοτικά δρώμενα και θέσεις στο συμβούλιο τους τελευταίους μήνες, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Αντιπρόεδρος ΔΗΚΕΔΗΜΕ έστειλε επιστολή που διαβάστηκε στο σώμα του δημοτικού συμβουλίου.

Στο κείμενο της επιστολής δεν αναφέρονται σαφώς οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησής του από τον συνδυασμό του Γ. Μαρινάκη, παρά γίνεται λόγος για «νέο ύφος» και τονίζεται η συνέχεια της πορείας του στα δημοτικά έδρανα.

«Στην έως τώρα πορεία μου στα κοινά, αναφέρει στη σύντομη επιστολή του ο Σωτήρης Πιλίλης, τόσο ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, όσο και πριν την εκλογή μου, είχα γνώμονα το συμφέρον του συνανθρώπου, του συμπολίτη.

Την παρούσα χρονική στιγμή, θεωρώντας ότι ο ρόλος που μου έχει ανατεθεί από τους συμπολίτες μου-δηλαδή αυτός της αντιπολίτευσης-θα πραγματοποιηθεί καλύτερα λειτουργώντας ως ανεξάρτητος, παρακαλώ όπως από σήμερα με θεωρείτε ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο.

Θα εξακολουθήσω να υπηρετώ τον τόπο ασκώντας δημιουργική αντιπολίτευση, όμως με το νέο ύφος που επιβάλλει η εποχή μας».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διορθώσεις στο υπό έγκριση ΓΠΣ

Καθαρισμός του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τον βιολογικό καθαρισμό Μεγάρων με χρηματοδότηση Horizon 2020

Σύγκρουση στη Βουλή με φόντο εκλογές