Κοινωνία Σημαντικότερα

Ρομά στη Βαρέα: Προβλήματα επιθετικότητας & καθαριότητας εν μέσω καύσωνα

 

Ξυλοδαρμός κατοίκου, ηχορρύπανση, φόβοι για την ασφάλεια λουομένων και περαστικών

Έκτακτα μέτρα στις παραλίες ζητά ο Γρ. Σταμούλης από την ΓΑΔΑ

 

Ενώ πριν λίγες μέρες, αναζητείτο σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη στην πόλη μας σε σύσκεψη φορέων υπό τον Εμπορικό Σύλλογο και το Δήμο Μεγαρέων, ο Δήμαρχος Γρ. Σταμούλης ζητά έκτακτα μέτρα «τάξεως και ασφάλειας» στις παραλίες τους καλοκαιρινούς μήνες, με επιστολή του στον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Ψωμά. Τις τελευταίες ημέρες, με την άνοδο της θερμοκρασίας, πολλοί Ρομά κατασκηνώνουν ή απλώς περιφέρονται με οχήματα ή χωρίς, με άλλες προσωρινές εγκαταστάσεις, στην παραλία της Βαρέας, προκαλώντας προβλήματα, που έφθασαν ως τον ξυλοδαρμό κατοίκου.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, ζητεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής , να ληφθούν έκτακτα μέτρα, στις παραλίες τους καλοκαιρινούς μήνες, μετά από περιστατικά που συμβαίνουν στην παραλία της Βαρέας.

Απετράπη ξυλοδαρμός κατοίκου Βαρέας και απόπειρα  ληστείας από ομάδα ρομά, την περασμένη Κυριακή, όπως αναφέρεται και από τον σύλλογο Βαρέας, και τον Πρόεδρο Γιάννη Βαρελά. Μέλη του Συλλόγου βρίσκονταν σε προληπτική περιπολία  ώστε να αποτραπούν διάφορα βίαια και εγκληματικά περιστατικά που η συχνότητά τους έχει αυξηθεί. «Ο Σύλλογός μας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξεδόθη, είχε προνοήσει για τους χιλιάδες πολίτες που θα επισκεφθούν την παραλία μας και είχε ορίσει μέλη του συλλόγου να είναι σε επαγρύπνηση για κάθε ενδεχόμενο που θα χρειαστεί να επέμβει η να ενημερώσει της αρμόδιες αρχές». Συγκεκριμένα, κατά την είσοδο στο σπίτι του, κάτοικος της περιοχής δέχτηκε επίθεση από ομάδα μεθυσμένων ρομά χωρίς λόγο και αφορμή. Εκείνη τη στιγμή περνούσαν τα μέλη του Συλλόγου, αντέδρασαν αστραπιαία και απέτρεψαν τα χειρότερα . Τα μέλη του συλλόγου μας δεν αντιμετώπισαν μόνο αυτό το συμβάν αλλά πάρα πολλά καθ’ όλη την διάρκεια του Σαββατοκύριακου . Οι περιπολίες θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι.

 

[quote]Γρ. Σταμούλης: “Αφόρητη κατάσταση στις παραλίες του Δήμου με σοβαρές κοινωνικές προεκτάσεις, που μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις”[/quote]

Με αφορμή διάφορα περιστατικά, που έχουν συμβεί τελευταία στην περιοχή του Δήμου Μεγαρέων ο Δήμαρχος Μεγαρέων με επιστολή του ζητεί να ληφθούν άμεσα μέτρα τάξεως και ασφάλειας.

Ο κ. Σταμούλης στην επιστολή του αυτή αναφέρει:«Σας γνωρίζουμε, ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα τις ημέρες Παρασκευή- Σάββατο-Κυριακή παρουσιάζονται πολλά περιστατικά παραβατικότητας στις παραλίες Βαρέας Μεγάρων και Νέας Περάμου, όπου πολίτες σταθμεύουν τα οχήματά τους πάνω στα πεζοδρόμια ή στην παραλία, στήνουν σκηνές στην παραλία ή κοιμούνται πάνω σε στρώματα και κουβέρτες, δημιουργούν τρομερή ηχορύπανση και πολλές φορές μπαίνουν παράνομα στον παρακείμενο Παιδικό Σταθμό της Νέας Περάμου δημιουργώντας παράλληλα σημαντικές φθορές στις εγκαταστάσεις αυτού.

Τα παραπάνω μαζικά και με μεγάλη ένταση περιστατικά δημιουργούν μία αφόρητη κατάσταση στις παραλίες του Δήμου με σοβαρές κοινωνικές προεκτάσεις, που μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Παρακαλούμε, όπως λάβετε τα κατάλληλα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον και επέλθει κοινωνική ηρεμία στο Δήμο, η οποία διαταράσσεται σοβαρά κατά τις προαναφερθείσες ημέρες.

Με την βεβαιότητα, ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα και αποτελεσματικά, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»

 

Έκκληση του Συλλόγου Βαρέας

 

«Καλούμε κάθε αρμόδια αρχή, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Βαρέας, να εφαρμόσει άμεσα τους νόμους διότι προβλέπονται άσχημες εξελίξεις με θύματα στην περιοχή μας . Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει καταπάτηση κοινόχρηστων χωρών σε πλατείες πεζοδρόμια  παραλίες βάζοντας κρεβάτια τραπέζια καναπέδες αμάξια ψησταριές και διαπασών την μουσική. Παρακαλούμε την ελληνική αστυνομία (τμήμα Μεγάρων ) την Τροχαία Μεγάρων, το Λιμενικό Σώμα, Πυροσβεστικό Σώμα να παρέμβουν άμεσα σε ανάλογα περιστατικά και να κάνουν συχνές περιπολίες στην περιοχή.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων να λάβει σχετική απόφαση».

Ακόμα, να ορισθούν υπάλληλοι για την καθαριότητα στη Βαρεά, ζητά ο Σύλλογος : «Δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση με την εθελοντική  καθημερινή καθαριότητα στο παραλιακό μέτωπο μόνο από μέλη του συλλόγου. Ζητάμε άμεση παρέμβαση του Δημάρχου Μεγαρέων ώστε να οριστούν για τους καλοκαιρινούς μήνες υπάλληλοι καθαριότητας σε καθημερινή βάση στη Βαρέα .

Ο σύλλογος μας κάνει εξωραϊσμό στην περιοχή με διάφορες εργασίες επιδιώκοντας την ανάπτυξη της και διαφήμιση της.

Δεν φοβόμαστε και δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η ανομία και η βρωμιά στην περιοχή μας».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Μόνο 3 τα διαπιστευμένα εργαστήρια ταυτοποίησης του ιού στην Ελλάδα”

Self tests υποχρεωτικά για άνοιγμα σχολείων & δραστηριοτήτων

Aleka Stamatiadi

Γ. Μαρινάκης: Η αστυνομία συστεγάζεται με την τροχαία επειγόντως