Θέσεις

Προς τους δημοτικούς μας άρχοντες επιστολή

Στην πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Πόλη μας, ο Δήμαρχός μας παρουσίασε τα προβλήματα και τις απαιτήσεις μας. Μεταξύ των οποίων ήταν και η κατασκευή του 4ου Δημοτικού σχολείου. Παρέλειψε όμως ,κατά την λανθασμένη, ταπεινή μου γνώμη, ν΄απαιτήσει χωρίς κανένα συμβιβασμό, τα εξής: ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ  ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ , Η ΨΥΞΗ ΚΑΙ Η  ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΓΑΙΟΘΕΡΜΙΑ, ΩΣΤΕ  Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΔΙΟΞΥΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ( CO2) ΜΗΔΕΝ, ΔΗΛΑΔΗ ,ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ Ν΄ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ  ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΚΑΤΟΠΤΡΑ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Θ΄ΑΓΟΡΑΖΕΙ Η ΔΕΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΣΥΜΨΗΦΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ Τ΄ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

Επίσης οι βρύσες θα λειτουργούν με αισθητήρες, καθώς και τα καζανάκια στις τουαλέτες, ώστε να εξοικονομούν νερό.

Όπως καταλαβαίνετε το σχολείο αυτό θα είναι μια καθημερινή ζωντανή περιβαλλοντική εκπαίδευση για τα παιδιά μας και τους δασκάλους και θα βγάζει ευαίσθητους για το περιβάλλον πολίτες. Θα καταλάβουν, αφού θα το ζούν καθημερινά, ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη οφείλεται στην ενέργεια που παράγεται από τα ορυκτά καύσιμα.

Την  απαίτηση αυτή πρέπει να την υιοθετήσουν όλοι οι εκλεγμένοι Δημοτικοί σύμβουλοι, οι τοπικοί βουλευτές όλων των κομμάτων καθώς και όλες οι τοπικές κομματικές οργανώσεις ,για να υλοποιηθεί.

Λ ΜΠΙΣΤΑΡΑΚΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28η Οκτωβρίου 1940: Η Αυγή του Θριάμβου

Νόμοι-Νομολογία-Εγκύκλιοι

Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά