Πολιτική Σημαντικότερα

“Προπηλακισμοί και τραμπουκισμοί αντί συγγνώμης”: Ανακοίνωση του Συλλόγου Αγίας Τριάδας

Για την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων με θέμα την διέλευση φορτηγών LNG από το λιμάνι του Περάματος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Μελιού Μεγάρων “Αγία Τριάδα” προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση :
“ΑΝΤΊ ΣΥΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΥΛΟΓΗΣ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΊ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ
Την Κυριακή 14 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, από πλευράς Δήμου, προκειμένου να αποτραπεί η χρήση της παντελώς ακατάλληλης, μη αδειοδοτημένης για επικίνδυνα φορτία, προβλήτας του Περάματος Μεγαρίδας, για τη μεταφορά του υγροποιημένου αερίου LNG με βυτιοφόρα, τα οποία, θα επιβιβάζονται και θα αποβιβάζονται με πλοίο προς και απο την Ρεβυθούσα και θα διέρχονται από τον επίσης ακατάλληλο δρόμο Περάματος, δίπλα από τις δεξαμενές καυσίμων των ΕΛΠΕ, έως ότου φτάσουν στην Εθνικη Οδό.

Σε αυτό το Συμβούλιο παραβρέθηκε και μίλησε ο κάτοικος της Αγίας Τριάδας και μέλος του Συλλόγου μας, ο Θάνος Καργόπουλος. Εξέφρασε με σαφή λόγο και βάσιμα επιχειρήματα, την αγανάκτηση του, για την επικινδυνότητα των δρόμων της περιοχής μας, οι οποίοι ενώ δεν πληρούν καμία προδιαγραφή ασφαλείας, δέχονται ένα τεράστιο όγκο οχημάτων, ιδιαίτερα βαρέων, το οποίο θα αυξηθεί γεωμετρικά με τα βυτιοφόρα LNG, τα οποία, αποκλειστικά, εξυπηρετούν τις εγκαταστάσεις και την εμπορική λειτουργία της ΔΕΣΦΑ στην Ρεβυθούσα.
Θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει και να αποδείξει την προσχηματική, για τα μάτια του κόσμου, αντίδραση της Διοίκησης του Δήμου, σχετικά με το θέμα για το οποίο συνεδρίαζε. Αφού αδιαφόρησε διαχρονικά, στα πάμπολλα αιτήματα των Συλλόγων της περιοχής, αλλά και μεμονωμένα πολιτών, για να προβεί σε ενέργειες, προκειμένου να υπάρξει έστω και κάποια μικρή παρέμβαση (φωτισμός, καθρέπτες, διαγραμμίσεις κλπ) που να προσφέρει ένα υποτυπώδες επίπεδο ασφάλειας στους δρόμους της περιοχής.
Ή αγανάκτηση όμως δεν εκφράζεται, με γλυκόλογα και φιλοφρονήσεις. Εκφράζεται με σκληρή γλώσσα και σκληρή κριτική. Ειδικά απέναντι σε μια Διοίκηση, που αδιαφορεί, διαχρονικά, στα δίκαια αιτήματα των Συλλόγων και των κατοίκων.
Ακόμα λοιπόν και αν κάποιοι αιρετοί, ένιωσαν ότι θίγονται, από αυτή την κριτική, συμπεριφορές του τύπου “Έλα έξω να σου πω τι είμαι” Κάτσε κάτω να ακούσεις άμα φοράς παντελόνια”, προπυλακισμοι και τραμπουκισμοι, δηλαδη, από αιρετούς σε πολίτη δεν νοούνται.
Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε ως Σύλλογος την στάση αυτή των αιρετών, απέναντι στο μέλος του Συλλόγου μας και κατοίκου της περιοχής μας και περιμένουμε την συγνώμη τους και την απολογία τους, για την συμπεριφορά τους, την διαχρονική εγκατάλειψη των περιοχών μας και την συνεχή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Δυστυχώς όμως, όπως φάνηκε και από τα όσα λέχθηκαν στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο, τα οποία δικαιώνουν και δικαιολογούν την αγανάκτηση και τη σταση του κυρίου Θάνου Καργόπουλου τελικά, ακόμα μια υποβάθμιση έρχεται για την περιοχή μας, αλλά και τα Μέγαρα γενικά.
Γιατί αφού ο ΌΛΕ απαγόρεψε στη ΔΕΣΦΑ να επιβιβάζει και αποβιβάζει τα βυτιοφόρα, στο αδειοδοτημένο και ασφαλές, εκτός αστικού ιστού, με μόνο 1.8 χιλιόμετρα απόσταση από το εθνικό δίκτυο, λιμάνι του Κρόνου στην Ελευσίνα, γιατί αντέδρασε ο Δήμαρχος και οι πολίτες εκεί.
Όπως ακούσαμε από υποψήφιο Δήμαρχο αλλά και Αντιδήμαρχο, απλά μια μικρή αναβολή, για μετά τις εκλογές πήρε η όλη υπόθεση και μετά τις εκλογές τα βυτιοφόρα, θα μπαίνουν και θα βγαίνουν από την Ρεβυθούσα, μέσω της ακατάλληλης, μη αδειοδοτημένης για τέτοιες χρήσεις προβλήτας του Περάματος Μεγαρίδας.
Προσχηματικές, λοιπόν, Πιστεύουμε εμείς, για ακόμα μια φορά, οι ανακοινώσεις για αντίσταση και κινητοποιήσεις, της Διοίκησης. Ίσως, για ακόμα μια φορά να εφαρμόζεται κάποιου είδους “Αριστοτεχνική πολιτική”, με στόχο τη διαπραγμάτευση περισσότερων “Αντισταθμιστικών”, όπως με το καλώδιο υπερυψηλής τάσης, που και πάλι για την περιοχή μας δεν θα προορίζεται ούτε ένα ευρώ.
Οφείλουμε όμως, τέλος, να συμφωνήσουμε με όσα είπε ο κύριος Μπερδελής, απαντώντας στον κύριο Καργόπουλο, ειδικά με τα συμπεράσματά του και κυρίως με το γενικό συμπέρασμα του, ότι, ότι δεν αναβαθμίζεται, μοιραία υποβαθμίζεται”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένα αριστουργηματικό Πολιτιστικό Κέντρο αναδύθηκε στη γη των Μεγαρέων

Aleka Stamatiadi

Την Τρίτη η παραλαβή των self tests-Ανακοινώσεις το απόγευμα

Λ. Κοσμόπουλος: Η Περιφέρεια Αττικής μπορεί πλέον να δρομολογήσει άμεσα έργα στην Κινέτα