ΠολιτικήΣημαντικότερα

Παρέμβαση Βασίλη Σάλτα (βίντεο): «Ήρθε η ώρα των έργων – κάτι αλλάζει»

«Επισκευές και έργα σε όλα τα σχολεία»

Δηλώσεις του Αντιδημάρχου Τεχνικών Βασίλη Σάλτα

Παρέμβαση για το θέμα των σχολικών κτιρίων του Δήμου Μεγαρέων κάνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλειος Σάλτας, όπου αναφέρει ότι «Με αξιολόγηση και στόχευση θα αναβαθμίσουμε τα σχολικά και δημοτικά κτήρια».

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ξεκινήσει αυτοψίες και όλες οι σχετικές ενέργειες που απαιτούνται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, τους Προέδρους και τις Σχολικές Επιτροπές και όλους όσοι εμπλέκονται, αναφέρει αναλυτικότερα ο Βασίλης Σάλτας, προκειμένου να ξεκινήσουν επισκευές και συντηρήσεις σε όλα τα δημοτικά κτήρια και ειδικά στα σχολεία του Δήμου.

Σε όλα τα σχολικά κτήρια θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις με αξιολόγηση και στόχευση».

«ΕΡΓΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ: Επισκευές για τα επείγοντα, ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση αυλών»

Συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος Δ. Μεγαρέων ανακοινώνει ότι:

  • «Άμεσα και κατά τον χρόνο που θα σταματήσουν τη λειτουργία τους για τις καλοκαιρινές διακοπές, θα ξεκινήσουν οι εργασίες δίνοντας προτεραιότητα και έμφαση σε όσα αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα και επείγοντα προβλήματα.
  • Ετοιμάζεται η μελέτη για τη χρηματοδότηση της αναβάθμισης και ανακαίνισης των αυλών των σχολικών συγκροτημάτων.
  • Επίσης γίνονται όλες οι σχετικές ενέργειες (νομιμοποιήσεις κτηρίων, μελέτες κλπ) προκειμένου να ενταχθούν όλα τα παλαιότερα σχολικά και δημοτικά κτήρια σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης».

Αφήνοντας και το πολιτικό του αποτύπωμα: «Ως αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών θέλω να επισημάνω ότι προεκλογικά αποτέλεσε δέσμευση του δημάρχου Παναγιώτη Μαργέτη πως η Διοίκηση θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο και με όποια μέσα και εργαλεία διαθέτει να αναμορφώσει τα δημόσια κτήρια και τους δημόσιους χώρους δίνοντας έμφαση στις ανάγκες των πολιτών και των παιδιών που τα χρησιμοποιούν αλλά και στο τι περιβαλλοντικό αποτύπωμα αφήνουν.

Μετεκλογικά ήρθε η ώρα των έργων και πιστέψτε με… κάτι αλλάζει».

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

Τέλος, στη δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος γράφει: «Και βέβαια δεν μπορούμε να παραλείψουμε και να μην αναφέρουμε την τεράστια προσφορά του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου με του οποίου τη βούληση και χρηματοδότηση συντελείται η συντήρηση – επισκευή του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Περάμου. Ένα σχολικό κτήριο της δεκαετίας του ’60, στο οποίο αυτή τη στιγμή εξειδικευμένα συνεργεία επιχειρούν στατική αναβάθμιση του κτηρίου με το πλέον σύγχρονο και ενδεδειγμένο σύστημα ελέγχου διάβρωσης και παράλληλα την ανακαίνισή του. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι χωρίς την παρέμβαση και προσφορά του κ. Μαρτίνου το συγκεκριμένο έργο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί».

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας για τήρηση των μέτρων κατά COVID19

Στη Μυκηνών η Λαϊκή;

Οι αλλαγές στις Αντιδημαρχίες: Ποιοι αναλαμβάνουν Αντιδήμαρχοι

Aleka Stamatiadi