ΚοινωνίαΣημαντικότερα

Προσοχή! Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε όλη την Αττική

Αν αντιληφθείτε πυρκαγιά καλέστε το 199

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), μεταξύ άλλων περιοχών, και για την Περιφέρεια Αττικής.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μεγαρέων βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να συνδράμει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, τη χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, τη χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, τη ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199, αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Βόρδος.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκαίνια στο εκλογικό κέντρο Γ. Μπερδελή

Aleka Stamatiadi

Γρ. Σταμούλης: «Φέτος θα είναι η χρονιά των έργων»

Aleka Stamatiadi

Μεταγραφές φοιτητών περιοχών που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές