Κοινωνία Σημαντικότερα

Ούτε εμβολιαστικό κέντρο στα Μέγαρα

Λιγότεροι εμβολιασμοί στη Δυτική Αττική σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές

Αντ. Ρήγας: «Απαράδεκτο κύριε Δήμαρχε και εκπρόσωποι της Μεγαρίδας και της Δυτ. Αττικής»

 

Ενώ η επιχείρηση «Ελευθερία» προχωρά για τη χώρα σε πολύ καλούς ρυθμούς και με τη διαδικασία να είναι υποδειγματική στα εμβολιαστικά κέντρα, δυστυχώς οι εμβολιασμοί είναι μειωμένοι σε ποσότητα στη Δυτική Αττική και απουσιάζουν (ως στιγμής) εμβολιαστικά κέντρα στο Δήμο Μεγαρέων.

Ο ρυθμός εμβολιασμού στην Ελλάδα είναι ο 5ος υψηλότερος στην Ευρώπη, με 315.661 εμβολιασμούς έχουν πραγματοποιηθεί ως τις 2 Φεβρουαρίου 2021. Αυτό όμως δεν ισχύει για τη Δυτική Αττική και το δυτικότερο άκρο της, τα Μέγαρα.

Τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν με άψογο τρόπο όπως αρκετοί συμπολίτες μας που προσέρχονται και εμβολιάζονται αναφέρουν είναι στη Δυτική Αττική μόλις 2: το Θριάσιο Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας.

Και αυτό ενώ η Δυτική Αττική είναι μια περιοχή λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα, με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο και περιοχές με αυστηρό lockdown.

Για να συγκριθούν οι αριθμοί των εμβολιασμών, η Δυτική Αττική έχει ισόποσο πληθυσμό με την Μεσσηνία. Στη Μεσσηνία έχουν γίνει 3.900 εμβολιασμοί, ενώ στη Δυτική Αττική έχουν γίνει 3.200 εμβολιασμοί, ως τις 2 Φεβρουαρίου(Πηγή δεδομένων: Στατιστικά εμβολιασμού για τον COVID-19 – data.gov.gr).

Μπορεί οι αριθμοί να φαίνονται κοντινοί αλλά δεν είναι, δεδομένης της εγγύτητας με την Αθήνα, της επικινδυνότητας και της ιδιαιτερότητας των πληθυσμών της Δυτικής Αττικής.

 

«Δεν έχει μεριμνήσει κανείς για το πιο απλό»

Απαράδεκτο κύριε Δήμαρχε και πολιτικοί εκπρόσωποι Μεγαρίδας και Δυτικής Αττικής να μην έχει ορισθεί εμβολιαστικό κέντρο στην πόλη των Μεγάρων και να υποχρεώνονται γέροντες και πάσχοντες να μεταβούν στην Ελευσίνα ώστε να εμβολιασθούν, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καρδιολόγος και πρώην Αντιδήμαρχος Αντώνης Ρήγας που τοποθετήθηκε για το θέμα.

Δεν έχει μεριμνήσει κανείς για το πιο απλό, μας είπε χαρακτηριστικά ο Αντ. Ρήγας. Για να προλάβω δικαιολογίες του τύπου πως δεν υπάρχει προσωπικό στο κέντρο υγείας Μεγάρων αναφέρω πως οι προδιαγραφές ενός εμβολιαστικού κέντρου-ιδιωτικού ιατρείου που θα επιτραπούν μάλλον στη δεύτερη φάση των εμβολιασμών σύμφωνα με τον Ιατρικό σύλλογο είναι ένας γιατρός, μια νοσηλεύτρια, μια γραμματέας, ένα ψυγείο, ένα θερμόμετρο και ένα δοχείο μολυσματικών απορριμμάτων”.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4 βουλευτές Δυτικής Αττικής: Δημοσιεύθηκε το Προεδρικό Διάταγμα

Aleka Stamatiadi

Ποδοσφαιρικό τουρνουά Μάκης Πανταζής στη μνήμη του coach του Βύζαντα

Πανελλήνιες 2021: Επαναληπτικές μόνο στο μάθημα που χάθηκε

Aleka Stamatiadi