Πολιτισμός Σημαντικότερα

Μεγαλύτερη συμμετοχή παιδιών φέτος στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

 

Mε μεγαλύτερη συμμετοχή παιδιών φέτος το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης, στα πλαίσια προγράμματος της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, στις δύο δημοτικές βιβλιοθήκες του δήμου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Περάμου.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά πάνω από 40 δράσεις, με ανοιχτή δωρεάν συμμετοχή, στα Μέγαρα και στην Νέα Πέραμο, με πλούσιες και ποικίλες δραστηριότητες με στόχο την προώθηση της φιλαναγνωσίας. Συμμετείχαν περίπου 50 παιδιά στα Μέγαρα και 40 στην Νέα Πέραμο ηλικιών 5-13 ετών, σε δράσεις εντός και εκτός των χώρων της βιβλιοθήκης, με παιχνίδια, με κεντρικό θεματικό άξονα τα σημεία.

«Ήταν μια πολύ επιτυχημένη δράση, περισσότερο από την περσινή, σχολίασε σχετικά απολογιστικά η Αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ και υπεύθυνη για τις δημ. Βιβλιοθήκες Κατερίνα Καστάνη-Πούλου.

Είδαμε και φέτος την ανάγκη των παιδιών για ανοιχτές δημιουργικές δράσεις και για αυτό θα συνεχίσουμε επεκτείνοντας αυτόν τον τομέα, οι οποίες δε θα ήταν δυνατόν να γίνουν χωρίς τους εθελοντές που εργάστηκαν, και τους οποίους θα ήθελα να ευχαριστήσω:  τη Μαρία Βαρελά, την Λίλα Σούρμπα, τον Γιάννη Μωραϊτη, την Γεωργία Πίνα, την Κωνσταντίνα Τσολιάκου, την Μάιρα Σούντη, την Αλέκα Σταματιάδη, την Βασιλική Μανέτα, την Μαρία Παπαγιάννη, τον Χρήστο Μπεθάνη και τον Τάσο Λουκά από το εργαστήριο εικαστικών ΔΗΚΕΔΗΜΕ, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων, και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ν. Περάμου, την Αλεξάνδρα Ζώρη, τη Μαίρη Καπετάνου, τη Μαίρη Βελλη, την Ευφροσύνη Τσεγκέλη, τη Θέα Χατζηδάκη, τον Μάνο Φασολη, την Έλενα Δεμερτζιδη και τον Διομήδη Σάλτα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεισμός περίπου 4 ρίχτερ

Φωτιά στην ΠΕΟΑΚ στο ύψος του ΚΤΕΟ

Aleka Stamatiadi

Διανομή τροφίμων από την Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Μεγαρέων