Πολιτισμός Σημαντικότερα

Η παράσταση “Δον Καμίλο” με τον Πέτρο Ξεκούκη στην Ν. Πέραμο

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και μετά από πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου, η θεατρική παράσταση “Δον Καμίλο” στο ανοιχτό θεατράκι Νέας Περάμου

 

Με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, αποστάσεις, μάσκες, διοργανώνεται η θεατρική παράσταση “ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ” με τον συμπολίτη μας Πέτρο Ξεκούκη στο Ανοιχτό θεατράκι Λιμάνι Νέας Περάμου, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 9 μ.μ.

Την παράσταση χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, με πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής.

Μια κωμωδία – σάτιρα του πολιτικού φανατισμού, ο συγγραφέας εμπνέεται από τα ευθυμογραφήματα του Ιταλού συγγραφέα ΖΟΒΑΝΙ ΓΚΟΥΑΡΕΣΚΙ.
 
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αγαπητό έργο στο ελληνικό κοινό και από τα πιο γνωστά έργα του Σωτήρη Πατατζή. Γράφτηκε το 1958 και η υπόθεση του διαδραματίζεται λίγο μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, σε μια μικρή κωμόπολη της Νότιας Ιταλίας.
 
Κυρίαρχα πρόσωπα δύο παιδικοί φίλοι, ο Δον Καμίλο και ο Πεπόνε.
 .
.
Η μεταξύ τους σχέση, αγάπης και μίσους, η έντονη πολιτική αντίθεση του αιδεσιμότατου Δον Καμίλο με τον κo Πεπόνε, καθώς και όλη η πλοκή του έργου, από το οποίο δε λείπει ο έρωτας, δημιουργεί απίστευτες καταστάσεις, που θα κάνουν τον θεατή να γελάσει με την καρδιά του, να συγκινηθεί και να προβληματιστεί.
 
Μυθιστορήματα του Συγγραφέα:  «Μεθυσμένη Πολιτεία» (1948), «Πένθιμο Εμβατήριο «(1978).
Θεατρικά έργα του Συγγραφέα : «Επιστροφή από το Μπούχεμβαλντ» (1948), «Καλός στρατιώτης Σβέικ »(1956), «Χρυσή φυλακή» (1959).
 
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:
Σταμάτης Τζελέπης, Ελένη ΦιλίνηΓιάννης Κρητικός,
Ρέα ΤουτουνζήΗλίας Παπακωνσταντίνου – Iωάννα Πετσίνη.
Ο Γιώργος Ματαράγκας και στον ρόλο του Δον Καμίλο ο Πέτρος Ξεκούκης
 
Συντελεστές:
 
Σκηνοθεσια: Γιωργος Ματαραγκας
Σκηνικά – Κοστούμια : Παναγιώτης Μανίκας
Μουσική επιμελεια : Πετρος Ζουμπούλης
Φωτισμοί : Παναγιώτης Ψύχας
 
Η παράσταση γίνεται με χορηγία της Περιφέρειας Αττικής και με τον συντονισμό τήρησης μέτρων κατά του covid-12 από τον Δήμο Μεγαρέων, τους οποίους ευχαριστεί και ο ηθοποιός Πέτρος Ξεκούκης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεταγραφικά νέα από την ΝΕΜ

Aleka Stamatiadi

Ανακαίνιση της παλιάς Δημαρχείας από το «Σταύρος Νιάρχος»

Aleka Stamatiadi

Υπέρ του Δανείου ψήφισε η Επιτροπή Διαβούλευσης

Aleka Stamatiadi