Κοινωνία Σημαντικότερα

Νέα περίοδος ξεκίνησε στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης

 

Με 311 παιδιά σε χρηματοδοτούμενες από το ΕΣΠΑ δημιουργικές δραστηριότητες

 

Συνεχίζοντας επιτυχημένα και επεκτείνοντας τις δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά της πόλης μας, ξεκίνησε αυτές τις μέρες η νέα σαιζόν για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στο Δήμο Μεγαρέων, που λειτουργούν υπό την ΔΗΚΕΔΗΜΕ.

Την προηγούμενη περίοδο,  πολλά ήταν τα παιδιά που συμμετείχαν απολαμβάνοντας και μαθαίνοντας νέες δραστηριότητες. Σε αυτήν την περίοδο, που θα διαρκέσει ως τις 31 Ιουλίου 2018, θα συμμετέχουν παιδιά και σε νέες επιπλέον δραστηριότητες,  όπως μαθήματα σκάκι, ο τομέας της πληροφορικής-ρομποτικής, το θέατρο και η ρυθμική γυμναστική. Τα ΚΔΑΠ, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, ενισχύοντας τον Δήμο με σημαντικά κονδύλια, λειτουργούν καθημερινά 4-8 το απόγευμα, στο 7ο, στο 6ο και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Περάμου. Όπως έχει ξανασημειωθεί, τα ΚΔΑΠ επιτελούν σημαντικό έργο για τα παιδιά που απασχολούνται με δημιουργικές δραστηριότητες, μαθαίνουν και ψυχαγωγούνται, δίνοντας διεξόδους και στους γονείς και, παράλληλα, απασχολούν εργαζόμενους συμπολίτες μας.

Σε πρώτη φάση έχει εγκριθεί χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για 311 παιδιά και σύμφωνα με την αναμένεται η έγκριση συμμετοχής περισσότερων παιδιών της πόλης μας στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Νοικοκύρεμα με αποτελέσματα στα νούμερα των εσόδων»

Aleka Stamatiadi

ΝΕΜ: “Πρόβα” ανόδου στο Βυζαντινό

Aleka Stamatiadi

Ζώα Συντροφιάς: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο