Πολιτισμός

Κοπή πίτας από το Λαογραφικό Συγκρότημα Μεγάρων

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 στην κατάμεστη αίθουσα του «DIONYSOS PALACE» το Λαογραφικό Συγκρότημα Μεγάρων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του για το 2024. Την ευλόγησε ο Πανοσιολογιώτατος κύριος Πολύευκτος Φουσκαρής («από Θεού άρχεσθαι»).

Μέσα σε μία πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα με πολλούς καλούς φίλους, παλαιούς και νέους, με γονείς των παιδιών και εκλεκτούς προσκεκλημένους, ξεδιπλώθηκαν αυθόρμητα συναισθήματα και πολύ καλά λόγια για έναν πολιτιστικό σύλλογο των Μεγάρων που επί 50 χρόνια προσφέρει  γνώσεις σε παιδιά και υπηρετεί τις τοπικές και γενικότερα τις ελληνικές παραδόσεις.

 

Ιδιαίτερα τιμητικές στην εκδήλωση αυτή ήταν οι ξεχωριστές παρουσίες του Υφυπουργού Εξωτερικών κυρίου Κώτσηρα, του βουλευτή κυρίου Λιάκου, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κυρίου Κλ. Βαρελά, του Δημάρχου Μεγάρων κυρίου Παν. Μαργέτη, του Αντιδημάρχου Μεγάρων επί των πολιτιστικών κυρίου Κων. Μαργέτη, της Αντιδημάρχου Νέας Περάμου κυρίας Ελπίδας Χονδρίδου και άλλων Δημοτικών Συμβούλων, όπως και εκπροσώπων του Λυκείου Ελληνίδων Μεγάρων και του Χορευτικού Ομίλου Μεγάρων.

Ξεχωριστό τόνο στη χαρούμενη αυτή εκδήλωση έδωσε η παιδική χορωδία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων υπό τη διεύθυνση της εξαιρετικής κυρίας Κατερίνας Αβραμίδου. Βέβαια ξεχωριστή παρουσία έδωσαν και οι χορευτικές ομάδες του Συγκροτήματος, μικροί και μεγάλοι, με παραδοσιακές φορεσιές της Ιματιοθήκης του.

Και του χρόνου με υγεία και με την ίδια ζωντάνια

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

O Χρήστος Χωμενίδης στην Λέσχη Δ. Βιβλιοθήκης Μεγάρων

Aleka Stamatiadi

Η Ημέρα της Μητέρας με ομιλία γιορτάζεται στο Δημαρχείο Μεγάρων

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής