Πολιτισμός

Βράβευση αριστούχων μαθητών της Εικαστικής Σχολής Τεχνών της ΠΕΠΤ Μεγάρων

Με επικεφαλής την εικαστικό Δασκάλα Αναστασια Αντωνιου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος.

Χρωμα, Φως και παιδικά χαμόγελα γέμισαν την αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στην τελετή Βράβευσης που διοργανώθηκε προς τιμήν των ταλαντουχων δημιουργών και εν όψει της επετείου των 10 χρόνων από την γέννηση  της Παιδική Πινακοθήκης Ελλάδος και αφιερωμένη στην πιο εγκάρδια παιδική ευχή: «Ας μπορούσαν τα χρώματα μας να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο, και να τον κάνουν τόσο ωραίο, όσο εκείνον που ονειρευτήκαμε»

Η τελετή πλαισιώθηκε από  την παρουσίαση και την βράβευση των διακεκριμένων έργων του διεθνούς εικαστικού προγράμματος «αγκαλιάΖΩ τη ΓΗ», που διοργανώθηκε σε συνεργασία και με την στήριξη της Πρωτοβουλίας ’21, με στόχευση την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.
Τους 110 μικρούς καλλιτέχνες και τις οικογένειες τους από όλη την Ελλάδα  τίμησε με την παρουσία του ο Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας και συντονιστής της Πρωτοβουλίας ’21, κύριος Ιωάννης.

Ανάμεσα στους 110 καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα  τιμής ενεκεν έλαβαν  32 μαθητές της Σχολής Εικαστικών Τεχνών της ΠΕΠΤ Μεγαρων ως αριστούχοι του προγράμματος.
Μεγάλη τιμή για την σχολή μας ή επιλογή της Παιδικής Πινακοθήκης να προσφέρει ως  αναμνηστικό δώρο τον υπέροχο πίνακα της μαθητριας Χριστίνας Παπαγιαννη “ΑγκαλιάΖΩ τη ΓΗ “στον Συντονιστή της Πρωτοβουλίας 21 κ.Ιωαννη Μάνο Ιωάννη.

Οι μαθητές που βραβεύτηκαν είναι

Καλομοιρη Χριστίνα
Καλομοιρη Δέσποινα
Μαργετη Εφραιμια.
Μπεη Αμαλία
Μπιμπα Καλλιόπη
Μπιμπα Χριστίνα
Μπούκη Δέσποινα

Ντιανα Αμπατζιαν
Γιαννακου Κατερίνα
Δανια Ευθυμία
Δομπρογιαννη Ισιδωρα
Δομπρογιαννη Μαριβενια
Ζαφείρης Αλέξανδρος
Καρκα Κωνσταντίνα
Κουδουμνακη Σοφη
Κουκουλομματης Παναγιώτης
Κουφη Κατερίνα
Κυριακουλεα Κατερίνα
Κυριακουλεα Μαρία
Κωτσο Μελίνα
Μαυρονασου Μαριτινα
Εμμανουήλ Μενιδιατης
Μουρτζουκου Υρω
Νικομανη Μιχαελα
Νικομανη Πολυξένη
Ντουρμισαι Χρύσα
Παπαπανουση Αλίκη
Παστρη Αλεξάνδρα
Στρατιώτης Γιώργος
Τζεμπελικου Αθηνά
Τσιοκου Θεοφανια
Φουκα Ανθιμη

Εύχομενη ολόψυχα κάθε επιτυχία σε όλους τους μαθητές μου  θα ήθελα να συγχαρώ όλους   τους  γονείς για την συνεχή  στήριξη των μικρών καλλιτεχνών και να μην ξεχνάμε ότι

η χαρά της δημιουργίας και το αίσθημα της ικανοποίησης είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη που προσφέρει η Ζωγραφικη στα παιδιά.
Βλέπουν πως πραγματικά είναι να στηρίζεσαι αποκλειστικά στις δικές σου δυνάμεις και να δημιουργείς κάτι μοναδικό ..το δικό τους έργο.

Με αμέριστη εκτίμηση
Αναστασια Αντωνίου
Εικαστικός Δασκάλα
Υπεύθυνη Σχολής ΠΕΠΤ Μεγάρων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

16 μνημεία στην Αττική διεκδικεί το Υπερταμείο

Συγκινητική Κωμωδία «Το χωριό των Ηλιθίων» στο Στρατουδάκειο

Επιστροφή στην κανονικότητα για την Λέσχη Ανάγνωσης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων