ΠολιτικήΣημαντικότερα

Κάλεσμα πολιτών για τους Ρομά στην παραλία Ν. Περάμου

Ρομά στις παραλίες

Εθελοντές για περιφρούρηση από το Σύλλογο στη Βαρέα και σε συνεργασία με τον Δήμο στην Νέα Πέραμο

 

 

Τα προβλήματα συνεχίζονται με την κατάληψη παραλιών από κατασκηνωτές Ρομά τόσο στην Βαρέα όσο και στην Νέα Πέραμο.

Στη Βαρέα παρά τις προσπάθειες των κατοίκων και του Συλλόγου Βαρέας, η κατάσταση παραμένει, ενώ και στην Νέα Πέραμο υπάρχει ζήτημα κατάληψης της παραλίας από Ρομά.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, εξεδόθη ανακοίνωση όπου αναφέρεται ότι ο Γρ. Σταμούλης έχει επαφές με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το ζήτημα με τους Ρομά στις παραλίες.

«Τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα τις ημέρες Παρασκευή και Σαββατοκύριακα παρατηρούνται έντονα προβλήματα στις παραλίες της Νέας Περάμου και της Βαρέας από Ρομά, οι οποίοι προβαίνουν σε πράξεις και ενέργειες, που έχουν σοβαρές επιπτώσεις στους υπόλοιπους λουόμενους και δημιουργούν όντως μία δυσάρεστη κατάσταση, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, είχε την περασμένη Παρασκευή 30 Ιουνίου σχετική συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα και τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου κ.κ. Αναγνωστάκη Δημήτριο και Φιλιππάκο Τζανέτο και τη Δευτέρα 3 Ιουλίου είχε σύσκεψη στο Δημαρχείο Φυλής με τον Γενικό Επιθεωρητή της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μπάκα, τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας και τους Δημάρχους Φυλής, Ασπροπύργου και Αχαρνών, που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι “επιβάλλεται άμεσα να εξευρεθεί λύση, ώστε όλοι να απολαμβάνουν αυτό που δικαιούνται στο πλαίσιο της νομιμότητας”.

 

[quote]Πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Λ. Κοσμόπουλο σε συνεργασία με τους δημότες[/quote]

 

Αφού έχουν προκληθεί προβλήματα, με συμπλοκές και άσχημη εικόνα και στην παραλία της Νέας Περάμου και αφού λύση από την αστυνομία δεν δόθηκε, όπως ανέφερε στην Ε , ο Αντιδήμαρχος Λευτέρης Κοσμόπουλος, καλεί σε συνάντηση στο πολιτιστικό κέντρο Νέας Περάμου, την Πέμπτη το βράδυ, με θέμα αντιμετώπιση προβλημάτων στις παραλίες. «Ζητάμε την συμμετοχή όλων, επισημαίνει ο Λ. Κοσμόπουλος. Προχωράμε με σύμμαχους τους πολίτες για να προστατέψουμε την εικόνα της πόλης αλλά κυρίως την ασφάλεια των κατοίκων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα λίστα στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αττική

Aleka Stamatiadi

Νέο βιβλίο «Οι Μεγαρίτες σκλαβωμένοι και αλύγιστοι πολιορκημένοι» του Στέλιου Χαρ. Γκίνη

Aleka Stamatiadi

Διακοπή ύδρευσης σε περιοχές των Μεγάρων