ΘέσειςΣημαντικότερα

Ανδρέας Νεφελούδης: «Υποχρέωσή μας να εκπροσωπήσουμε στις 21 Μάη και τους νέους της Δυτικής Αττικής που απέκλεισε από την εκλογική διαδικασία το καθεστώς Μητσοτάκη»

H απόφαση του απερχόμενου Μητσοτάκη να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών στις 21 Μάη είχε κύριο στόχο τον αποκλεισμό από την εκλογική διαδικασία των εκατοντάδων χιλιάδων νέων που αναγκάζονται να εργαστούν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

250.000 υπολογίζεται ότι είναι τα νέα παιδιά που κάθε χρόνο  αφήνουν το σπίτι τους για να εργαστούν σε τουριστικές περιοχές, συνήθως με άθλιους εργασιακούς όρους.

250.000 νέοι άνθρωποι που υπέφεραν από τις ακροδεξιές λογικές του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη δεν θα έχουν το δικαίωμα να εκφραστούν, δεν θα έχουν το δικαίωμα να τιμωρήσουν τη χειρότερη δεξιά από τη μεταπολίτευση και μετά, δεν θα έχουν το δικαίωμα να στηρίξουν την πολιτική αλλαγή και την προοδευτική στροφή που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.

Όπως χαρακτηριστικά είπε από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας:

«250.000 εργαζόμενοι σε εποχικές δουλειές, δεν θα έχουν δυστυχώς τη δυνατότητα να ψηφίσουν στις 21 του Μάη γιατί βρίσκονται στη σεζόν, κυρίως στον τουρισμό, πολλοί από αυτούς σε συνθήκες γαλέρας, με απλήρωτες υπερωρίες, που τις θέσπισε ο κ. Χατζηδάκης.

Αυτούς τους τρέμει ο κ. Μητσοτάκης και δεν θέλει να ψηφίσουν. Καλούμε τους εργαζόμενους και κυρίως τους νέους να πάνε στην κάλπη να ψηφίσουν και για αυτούς, για τους συναδέλφους τους, για τους νέους ανθρώπους που ο κ. Μητσοτάκης αποκλείει γιατί τους τρέμει».

Έχει κάθε δίκιο ο Μητσοτάκης και οι αντιδημοκρατικοί συμβουλάτορες του να τρέμουν τη ψήφο των νέων. Τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έκανε τα πάντα για να πνίξει τη φωνή τους, για να τιμωρήσει τη δημοκρατική τους αγωνία, για να κάνει εφιαλτικό το παρόν και αβέβαιο το μέλλον τους.

Ακραία αστυνομική καταστολή και αυθαιρεσία, αναίτιοι ξυλοδαρμοί, δολοφονίες με ασήμαντη αφορμή, Πανεπιστημιακή αστυνομία, ξύλο και χημικά σε ειρηνικές διαδηλώσεις έγιναν η καθημερινότητα των νέων που περίμεναν καρτερικά να έρθει η ώρα για να μιλήσουν μέσα από τις κάλπες και να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις στην «Μητσοτάκης ΑΕ». Δυστυχώς, 250.000 από αυτούς την Κυριακή των εκλογών θα είναι εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο που δικαιούνται να ψηφίσουν.

Ο Μητσοτάκης που έκανε τα πάντα για να μπορούν να ψηφίζουν ηλικιωμένοι ομογενείς, έκανε τα πάντα να μη μπορεί να ψηφίσει ένα μεγάλο ποσοστό των νέων που ζουν εδώ και υπέφεραν τη μαύρη τετραετία 2019-2023.

Το φαινόμενο αυτό ακουμπάει προφανώς και τη Δυτική Αττική και μάλιστα σε βαθμό μεγαλύτερο από άλλες εκλογικές περιφέρειες. Η εγκατάλειψη, η έλλειψη σχεδίου, ενδιαφέροντος, επενδύσεων έχει φέρει εκτίναξη της ανεργίας στην πολύπαθη δυτική γειτονιά του λεκανοπεδίου με προφανές αποτέλεσμα να είναι μονόδρομος για πολλούς νέους μας η αναζήτηση της εποχιακής εργασίας.Δυστυχώς, πολλοί νέοι μας, λοιπόν, δεν θα είναι μαζί μας στις 21 Μάη. Υποχρέωσή μας, υποχρέωση του δημοκρατικού κόσμου, υποχρέωση των γονιών, των παππούδων τους να εκπροσωπήσουμε στις κάλπες τα παιδιά αυτά. Υποχρέωση μας να συμβάλλουμε στην αλλαγή, στην προοδευτική στροφή, την ανάσα δημοκρατίας που χρειάζεται ο τόπος.

Ανδρέας Νεφελούδης,

υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τροπική η καταιγίδα σύμφωνα με το Bloomberg

Διακοπές ηλεκτρικού εν μέσω καύσωνα

Aleka Stamatiadi

Γ. Πατούλης: Προ χρεοκοπίας και άλλοι δήμοι