Δημοτικό ΣυμβούλιοΣημαντικότερα

«Ησυχία» στο Δημαρχείο

Λίγα νέα έργα, χωρίς αντιπαραθέσεις και με πολλά «ναι» ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του 2015

 

Χωρίς αντιπαραθέσεις με ρεκόρ θετικών ψήφων ψηφίστηκε το βράδυ της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου ο προϋπολογισμός και το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων για το 2015.

Ο πρώτος προϋπολογισμός της νέας Διοίκησης Γρ. Σταμούλη θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ως «συγκρατημένος», χωρίς πολλά νέα έργα, με τάσεις «συμμαζέματος».

Φειδωλός ο προϋπολογισμός, φειδωλή και η Διοίκηση στις τοποθετήσεις της, γενικά κλίμα λιτότητος αν όχι κατάθλιψης… όπως ειπώθηκε από την αντιπολίτευση.

[quote] Νοικοκύρεμα λέει η Διοίκηση-«Χωρίς όραμα» είπε η Αντιπολίτευση[/quote]

«Με περιορισμό περιττών δαπανών μόνο θα έχει μέλλον ο Δήμος, είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Γρ. Σταμούλης. Το κάθε ευρώ πρέπει να μετράει».

«Έχουμε ρεαλιστικό πρόγραμμα εκτ. Έργων, ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Κων. Καράμπελας. Δεν μπήκαμε στον πειρασμό να απαριθμήσουμε έργα για να κοροϊδέψουμε τον κόσμο. Έχετε υπομονή και θα φανεί το πρόγραμμα μας».

«Τα προηγούμενα χρόνια οι προϋπολογισμοί όχι μόνο στην πόλη μας ήταν μυθιστόρημα… κατέληγαν σε ανέφικτους υπέρμετρα αισιόδοξους προϋπολογισμούς. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα μετά από εξορθολογισμό των δαπανών» επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ι. Πολυχρόνης.

«ΝΑΙ» ψήφισαν οι δημ. σύμβουλοι του συνδυασμού της απερχόμενης διοίκησης και χαρακτηριστικά ο Γ. Μαρινάκης τόνισε: «πώς είναι δυνατόν να μην ψηφίσουμε ενα τέτοιο πρόγραμμα που δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα έργα που εμείς πετύχαμε και συνεχίζονται;» παρότι διαφώνησε με την αύξηση των δημ. τελών. Λευκό ψήφισε στο πρόγραμμα εκτ. Έργων διαφοροποιούμενος ο Σωτ. Πιλίλης.

«ΝΑΙ» και από τον συνδυασμό Γ. Μπερδελή, αλλά με έντονα ερωτήματα για το «ποιο είναι το μέλλον του Δήμου» και την «έλλειψη οράματος» από την νέα Διοίκηση. Ο Γ. Μπερδελής παρότρυνε για διεκδίκηση πόρων από την κεντρική διοίκηση.

«ΌΧΙ» ψήφισαν οι δημ. σύμβουλοι Αντ. Χοροζάνης και Γ. Μιχάλαρος.

Ο Αντ. Χοροζάνης ανέφερε ότι «ο προϋπολογισμός εντάσσεται στη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική, έχουν δοθεί εντολές να κόψουμε τα πάντα».

Ο Γιάννης Μιχάλαρος επεσήμανε ότι «ο προϋπολογισμός οδηγεί σε μαρασμό, είναι διαχείριση κακομοιριάς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαλλαγή τριτέκνων με μειωμένο εισόδημα από δημοτικά τέλη

Παραχωρεί το Πολιτιστικό Ν. Περάμου για εμβολιαστικό κέντρο ο Δήμος Μεγαρέων

Aleka Stamatiadi

“Η κόπωση μεγάλη, αλλά όσο περισσότεροι εμβολιάζονται, τόσο πλησιάζει η ώρα…”

Aleka Stamatiadi