Πολιτική Σημαντικότερα

160 ψήφοι υπέρ του Σταύρου Δήμα

Έγινε η πρώτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ρευστό ακόμα το πολιτικό σκηνικό

Με 160 ψήφους υπέρ του Σταύρου Δήμα, 135 «παρών» και πέντε απόντες ολοκληρώθηκε η πρώτη ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το βράδυ της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου. Οι ψήφοι που συγκεντρώθηκαν ήταν κάτω από τις προσδοκίες της κυβέρνησης.
Τον Σταύρο Δήμα ψήφισαν οι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Νταβρής, Χρήστος Αηδόνης, Κατερίνα Μάρκου όπως είχαν προαναγγείλει.
«Παρών» ψήφισαν οι Βύρων Πολύδωρας, Βασίλης Καπερνάρος, Πέτρος Τατσόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης, Νίκη Φούντα, Βασίλης Οικονόμου, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Παναγιώτης Μελάς, Ραχήλ Μακρή, Θεόδωρος Παραστατίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιάννης Κουράκος.

Από τη διαδικασία απουσίαζαν οι Κώστας Γιοβανόπουλος, ο άρτι αποφυλακισθείς ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από τη Χρυσή Αυγή, Στάθης Μπούκουρας και ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, επίσης τέως βουλευτής της ΧΑ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 32 του Συντάγματος που ορίζει τη διαδικασία, για την εκλογή Προέδρου από την πρώτη ψηφοφορία απαιτείται συμφωνία των 2/3 της Βουλής – δηλαδή 200 βουλευτών. Για να συγκεντρωθεί ο συγκεκριμένος αριθμός, θα χρειαστεί να υπερψηφίσουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα οι 155 βουλευτές των συγκυβερνώντων κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και άλλοι 45 βουλευτές από την αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση ευελπιστεί σε περίπου 164 με 168 βουλευτές στην πρώτη ψηφοφορία προκειμένου να αναπτυχθεί δυναμική για την εκλογή Προέδρου.

Η επόμενη ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η  εταιρεία MegaraResins βασικός εταίρος σε καινοτόμο ερευνητικό έργο

Ανακαίνιση της παλιάς Δημαρχείας από το «Σταύρος Νιάρχος»

Aleka Stamatiadi

«Όμορφες πόλεις» ανοιχτές σε συναίνεση