Αθλητισμός Σημαντικότερα Συνεντεύξεις

Η κάθοδος των 400 δρομέων: 4ος Βυζαντινός Αγώνας Δρόμου με ρεκόρ συμμετοχών

Στο επίκεντρο των δρομικών αθλητικών γεγονότων θα βρεθεί ο Δήμος Μεγαρέων, με τον 4ο Βυζαντινό Αγώνα Δρόμου που λαμβάνει χώρα την Κυριακή 22 Ιανουαρίου να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον δρομέων ως ο πρώτος μεγάλος αγώνας υπεραποστάσεων της χρονιάς.

Πάνω από 400 δρομείς αναμένονται από όλη την Ελλάδα αλλά και από χώρες του εξωτερικού, να διανύσουν τα 50 χιλιόμετρα εντός του Δήμου Μεγαρέων, στον κάμπο των Μεγάρων και στο δάσος, με την πλατεία Λιτάρα ως σημείο αφετηρίας και τερματισμού.

Η διοργάνωση γίνεται από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος», με την οικονομική συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και την συνεισφορά στην διοργάνωση του δρομέα Δημήτρη Βόρδου.

Μιλώντας με τον Πρόεδρο του «Ηροδώρου» Σπύρο Τσιούνη και τον Δημήτρη Βόρδο, ως ψυχή της διοργάνωσης, μας μίλησαν για την εξωστρέφεια που κερδίζει ήδη στις κοινότητες των δρομέων και την θετική προβολή που έχει το αθλητικό γεγονός του 4ου Βυζαντινού Αγώνα.

«Οι αθλητές περίμεναν τον συγκεκριμένο αγώνα και το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, αναφέρει ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος». Ο «Ηρόδωρος» συμβάλλει οργανωτικά και με εθελοντές, όπως και οι εθελοντικές ομάδες της περιοχής μας, ο Δήμος Μεγαρέων με τα συνεργεία όπου χρειάζεται.

Θα τονωθεί η τοπική αγορά, σε μια Κυριακή μετά τις γιορτές. Τα έξοδα του αγώνα δεν επιβαρύνουν τον δήμο, αλλά από τις συμμετοχές των αθλητών καλύπτονται, μαζί με την επιχορήγηση της Περιφέρειας Αττικής και για αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Λ. Κοσμόπουλο.

Ο 4ος Βυζαντινός Αγώνας είναι μια μεγάλη κίνηση εξωστρέφειας για τον Δήμο μας, χωρίς έξοδα, που δείχνει τον δρόμο για αξιοποίηση της περιοχής μας για αθλητικές και ήπιες τουριστικές δραστηριότητες.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να χαρούν με την συμμετοχή των αθλητών, να ενθαρρύνουν τους δρομείς που θα τρέξουν στην περιοχή μας, σε μια γιορτή αθλητισμού».

«Φέτος έχουμε ρεκόρ συμμετοχών. Θα έρθουν δρομείς από την Ιταλία, την Πολωνία, την Κύπρο. Παρότι πέρασαν δύο χρονιές που δεν έγινε ο αγώνας, ο πήχης είναι πολύ ψηλά, με 80 Σπαρταθλητές και δεκάδες δρομείς με διακρίσεις στον χώρο των υπεραποστάσεων, μας είπε ο Δημήτρης Βόρδος.

Ο 4ος Βυζαντινός αγώνας έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό brand name, ως του πρώτου αγώνα της χρονιάς, ενός λαϊκού αγώνα, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον πολύ μεγάλων αθλητών. Είναι μεγάλο το αίσθημα του λαϊκού αγώνα και ο Βυζαντινός αγώνας δρόμου επιλέγεται ως ο 1ος αγώνας μετά τον Μαραθώνιο για όσους δρομείς θέλουν να ξεκινήσουν τις υπεραποστάσεις, χωρίς να αποτελεί όριο πρόκρισης για άλλον αγώνα και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Όπως πολύ σημαντικό είναι ότι πάνω από 400 δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν και να θαυμάσουν τις ομορφιές της Μεγαρίδας, με την διαδρομή των 50 χλμ. να περνά μέσα από την περιοχή Ζάχουλη, την Λούμπα, την παραλία Αλεποχωρίου, το μοναστήρι Αγίου Ιωάννου Μακρυνού, τον δρόμο Χανίου.

«Οι δρομείς μας θα έχουν θέα σε όλο το Λεκανοπέδιο, επισημαίνει ο Δημήτρης Βόρδος, είναι ένα μήνυμα ελπίδας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, ότι η φύση αναγεννάται κι εμείς επιστρέφουμε τον αγώνα δίνοντας θετικά μηνύματα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων ήταν και παραμένει το μεγάλο πρόβλημα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης”

Προεδρεία ΔΗΚΕΔΗΜΕ & «Ηρόδωρου» ψηφίζονται την Τετάρτη

Διακοπή νερού απόψε σε Μέγαρα-Ν. Πέραμο