Πολιτισμός Σημαντικότερα

Εκδήλωση προς τιμήν του μαέστρου Αλέκου Ηλία

 

35 χρόνια από την ίδρυση της Χορωδίας του Δήμου

 

Ο Δήμος Μεγάρων οργανώνει εκδήλωση προς τιμήν του αείμνηστου μαέστρου Αλέξανδρου Ηλία, Αρχιμουσικού της Δημοτικής Φιλαρμονικής και Μαέστρου της μικτής Χορωδίας του Δήμου Μεγαρέων, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, ώρα 8 μ.μ. στο κτίριο του Βυζάντειου Ωδείου, στα Πευκάκια

Εφέτος συμπληρώνονται τα 35 χρόνια από της Ιδρύσεως της Μικτής Δημοτικής Χορωδίας του Δήμου Μεγαρέων και ο Δήμος θα διοργανώσει επετειακή εκδήλωση και παράλληλα θα απονείμει την δέουσα τιμή στον Ιδρυτή της αείμνηστο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΗΛΙΑ, Μαέστρο της επί χρόνια και Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, ώρα 8 μ.μ. στο κτίριο του “Βυζάντειου Ωδείου” (πρώην κτίριο του Μουσικού Ομίλου Μεγάρων) όπου στεγάζεται η Χορωδία στα Πευκάκια, με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τα μέλη της Χορωδίας την οποία διευθύνει η Μουσικός  Μαριλία Ηλία, κόρη του αείμνηστου Ιδρυτή και μαέστρου της.

Η Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων για να τιμήσει την προσφορά και το έργο του αείμνηστου Αλέξανδρου Ηλία, ο οποίος έφυγε από αυτόν τον κόσμο στις 22 Οκτωβρίου 2009, σε αναγνώριση της προσφοράς και του έργου του συνολικά θα δώσει το όνομά του στην αίθουσα συναυλιών στο συγκεκριμένο κτίριο.

Στην εκδήλωση αυτή θα παραβρεθούν πολλοί συμπολίτες παλαιά και νέα μέλη της Μικτής Χορωδίας και ξεχωριστά ονόματα καλλιτεχνών από το χώρο της μουσικής

Για το έργο του αείμνηστου Μαέστρου θα μιλήσει ο πρώην Αντιδήμαρχος Μεγάρων Καθηγητής Φυσικής κ. Στέλιος Γκίνης στενός φίλος και συνεργάτης του Αλέξανδρου Ηλία.

Στην εκδήλωση μεταξύ πολλών επώνυμων προσκεκλημένων θα παραβρεθούν και θα τιμήσουν με την παρουσία τους την μνήμη και το έργο του Αλέξανδρου Ηλία,  ο Πρόεδρος της “Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος”, ο συνθέτης και μαέστρος Γιώργος Νιάρχος,  ενώ θα  προσκληθεί για να παραστεί και ο γνωστός Έλληνας συνθέτης ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, επίτιμος Δημότης των Μεγάρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Ρομά διαμαρτύρονται για την κατάσταση στο Βλυχό

Aleka Stamatiadi

Προβλήματα στην κυκλοφορία των δρόμων

Αλυσίδα ανθρωπιάς & αλληλεγγύης για παροχή τροφίμων τις μέρες του κορωνοϊού και το Πάσχα