ΠολιτικήΣημαντικότερα

Γρ. Σταμούλης: Για άλλη μία φορά εξετέθη ανεπανόρθωτα η αξιωματική αντιπολίτευση και ο αρχηγός της

 

Ανακοίνωση της Διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων

 

 

Για άλλη μία φορά Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ο αρχηγός  της εξετέθησαν ανεπανόρθωτα κι αυτό έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όχι όλοι, μόνον οι πέντε (Γεώργιος Κουμπέτσος, Γεώργιος Στρατούρης, Αναστάσιος Καλλιάς, Κοροβέση Αδαμαντία και Παναγιώτης Παρασκευάς).

Συγκεκριμένα υπήρχε στην ημερήσια διάταξη της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε με τηλεδιάσκεψη την 27η Νοεμβρίου, προς συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης  θέμα “αναδοχής  χρέους της υπό εκκαθάριση Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης Μεγάρων (ΔΕΥΑΜ) προς την ΕΥΔΑΠ” από το Δήμο, με σκοπό να εξωφληθεί η οφειλή ποσού 3.328.305,99 Ευρώ της ΔΕΥΑΜ με αντίστοιχη επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών προς τον Δήμο.

Με άλλα λόγια η ουσία της απόφασης ήταν, πως με θετική ψήφο του Δημοτικού Συμβουλίου  ο Δήμος θα λάβει ως επιχορήγηση, δηλαδή ως δώρο, από το Υπουργείο το ποσό των 3.328.305,99  ευρώ!

Εκ των 30 παρόντων Δημοτικών Συμβούλων οι 25 τοποθετήθηκαν και ψήφισαν θετικά την εισήγηση του Δημάρχου και οι πέντε της παράταξης στην οποία τώρα ηγείται ο κ. Κουμπέτσος,  μειοψήφισαν, δηλαδή να μην αναλάβει ο Δήμος την δωρεάν  επιχορήγηση της πολιτείας  με το ποσό των 3.328.305,99 Ευρώ, προσδοκώντας προφανώς το χρέος αυτό να χρεωθεί στην πλάτη της Διοίκησης του Δήμου και του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη. Δηλαδή να καταστραφεί ο Δήμος προκειμένου να πληγεί η Διοίκηση Σταμούλη.

Απόντες σε αυτό το θέμα ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κώστας Πανταζής, Θωμάς Κεφαλόπουλος και Αντώνης Χοροζάνης.

Και μάλιστα ενώ σε κάθε θέμα που αντιτίθενται στο Δημοτικό Συμβούλιο οι υπόψη Δημοτικοί Σύμβουλοι για θέματα δευτερεύουσας σημασίας απαιτούν να υπαγορεύσουν και να διατυπώσουν  λόγους μειοψηφίας σε αυτό το θέμα οι πέντε δεν βρήκαν να ψελίσουν ούτε μία κουβέντα.

 

Και φυσικά τι να πούν; Ότι δεν τους νοιάζει; Ότι δεν ενδιαφέρονται για την οικονομική κατάσταση του Δήμου; Ότι το έκαναν από γινάτι; Από μικροκομματικό μένος; Από κακία; Ότι δεν το θεώρησαν τόσο σοβαρό θέμα; Ότι είπαν ΟΧΙ έτσι  απλά για να αντιπολιτευθούν τον Δήμαρχο;

 

Ότι και να υποθέσει κανείς το συμπέρασμα είναι ένα, ότι με αυτή τους την πράξη έδειξαν, πως δεν ενδιαφέρονται για το καλό του Δήμου και για τα συμφέροντα των πολιτών,  αλλά τους νοιάζει μόνο,  πώς θα στριμώξουν τον Δήμαρχο!!!

Είναι σίγουρο, ότι θα βγούν να επιτεθούν στο Γραφείο επικοινωνίας του Δήμου, για τη δημοσιοποίηση του ατοπήματός τους και ούτε τώρα θα βρούν το θάρρος να παραδεχθούν το λάθος τους  και να ζητήσουν μία συγγνώμη.

Σε αντίθεση με τους παραπάνω  σε αυτή τη συνεδρίαση έδειξαν με τη στάση τους και με την θετική ψήφο τους υπευθυνότητα και σοβαρότητα μακριά από φτηνή αντιπολίτευση και τακτικισμό,   οι επικεφαλής των παρατάξεων  Κλεάνθης Βαρελάς, Γιώργος Μπερδελής και Αγγελος Μακρυγιάννης. Τα σωστά πρέπει να λέγονται.

Οι πολίτες πάντα αξιολογούν και χειροκροτούν την υπέρβαση και την σωστή θέση και στάση των Δημοτικών Συμβούλων σε θέματα, που χρειάζεται να υποστηριχθούν οι προσπάθειες της Διοίκησης του Δήμου πέρα από σκοπιμότητες  και μικροπολιτική και πάντα καταγγέλουν αποδοκιμάζουν και καταδικάζουν εκείνους, οι οποίοι με τις ενέργειές τους αποδεικνύονται μικρότεροι των περιστάσεων υπολογίζοντας σε πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, για το δικό τους πολιτικό μέλλον και το μέλλον της παράταξής τους αδιαφορώντας για τα συμφέροντα των πολιτών και του Δήμου.

Αυτή την εποχή, που ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις με την πανδημία και όλες τις δυσμενείς συνέπειες, που υφίστανται οι πολίτες, χρειάζεται σύμπνοια, ομοψυχία, ενότητα και πνεύμα ειλικρινούς συνεργασίας για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα σε μία περιοχή, που έχει δοκιμαστεί κι έχει υποστεί τεράστιες ζημίες από τέσσερις θεομηνίες και όχι μικροπολιτικές σκοπιμότητες, που μόνο ζημιά κάνουν στον τόπο.

Η αναφορά στο συγκεκριμένο γεγονός, που βαραίνει τους πέντε,  έχει να κάνει  με την πολιτική συμπεριφορά, που χαρακτηρίζεται από ανευθυνότητα και φανερώνει μικροπολιτική εμπάθεια. Ο λαός δεν ξεχνά. Εχει νού και γνώση και θα βάλλει στη θέση, που του αξίζει, τον καθένα κατά τα έργα του, όταν θα ξανάρθει η ώρα να μιλήσει.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας

& Δημοσίων Σχέσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Υποχρέωση της Πολιτείας να ολοκληρώσει συνολικό αντιπλημμυρικό σχεδιασμό”

Αντιμισθία και σε δημοτικούς συμβούλους & νέες παροχές σε εργαζόμενους Δήμων

«Τα παράπονά σας στην Ώρα του Δημότη»