Εκκλησία Σημαντικότερα

Από το Μάζι Μεγάρων στην Μπουσάνα Ουγκάντας: Εγκαίνια στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής

toyton oikon1

Την 14η Οκτωβρίου, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, ετέλεσε την ακολουθία των εγκαινίων του Καθολικού της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μπουσάνα Ουγκάντας, και εν συνεχεία προεξήρχε της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων του Σεβ. Γέροντος Μητροπολίτη Ναϊρόμπι κ. Μακαρίου, καθώς και των Θεοφ. Επισκόπων Νιέρι και Όρους Κένυας κ. Νεοφύτου και Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σιλβέστρου.toyton oikon2

Παρόντες στην Ευχαριστιακή Σύναξη ήταν και ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρυσόστομος Κουλουριώτης Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μαζίου Μεγάρων Αττικής, ο κλήρος της Μητροπόλεως και πλήθος πιστών.

Ο Μακαριώτατος με μεστό θεολογικό λόγο μίλησε στο εκκλησίασμα για την ιστορική αυτή ημέρα των Εγκαινίων της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής, καθώς και για την σημασία των τελουμένων κατ΄ αυτήν.

toyton oikon2

toyton oikon2

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος προεχείρισε σε Αρχιμανδρίτη τον προεστό της Ιεράς Μονής π. Πρόδρομο Λουμπέκα, ενώ αμέσως μετά τον ενθρόνησε ως πρώτο Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής.

Στον λόγο του προς τον Νέο Καθηγούμενο της Μονής, ο Πατριάρχης συγκινημένος του ζήτησε να διδάξει στα παιδιά την επιστήμη των επιστημών και την τέχνη των τεχνών, τον μοναχισμό.

«Πατέρα Πρόδρομε, μίλησε στα παιδιά για τον μοναχισμό. Πες τους ότι είναι η επιστήμη των επιστημών και η τέχνη των τεχνών. Με την ευχή, την νοερά προσευχή “Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με” και το κομποσχοίνι θα βρίσκεστε πάντοτε κοντά στον πνευματικό σας Πατέρα, τον Πατριάρχη σας».

Τέλος, ο Μακαριώτατος, απευθυνόμενος προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου Αρχιμ. Χρυσόστομο εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του Παλαιφάτου και Αποστολικού Θρόνου του Ευαγγελιστή Μάρκου, για την εξ ολοκλήρου δωρεά που προσέφερε το μοναστήρι του π. Χυσοστόμου, για την ανέγερση της Μονής στα βάθη της Αφρικής.

toyton oikon2

toyton oikon2

toyton oikon2

 

toyton oikon2

toyton oikon2

 

toyton oikon2

toyton oikon2

 

toyton oikon2

toyton oikon2

toyton oikon2

toyton oikon2

toyton oikon2

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Αποκρύψατε πως έχει δοθεί από την Τεχνική Υπηρεσία άδεια εκσκαφής για το έργο της διέλευσης του καλωδίου υψηλής τάσης”

Στάση Αχαγιά για την ΝΕΜ

Aleka Stamatiadi

Αναβίωση του Χορού της Τράτας