Περιφέρεια ΑττικήςΠολιτικήΣημαντικότερα

Γ. Πατούλης: “Περιφέρειες και Δήμοι πρέπει να έχουν ενεργότερη συμμετοχή στο εθνικό σχέδιο ανάκαμψης”

Το σχέδιο της Περιφέρειας για τη στήριξη και την επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας στην Αττική στη μετά Covid εποχή ανέπτυξε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης στο 8ο στρατηγικό συνέδριο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με θέμα τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.

Κατά την ομιλία του, ο περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι -δεδομένων των προκλήσεων που σχετίζονται με την οικονομία και τις επιπτώσεις της πανδημίας σε αυτήν- θα πρέπει οι περιφέρειες και οι δήμοι να αποτελέσουν τους μοχλούς ανάπτυξης της οικονομίας: «Περιφέρειες και δήμοι πρέπει και μπορούν να παίξουν έναν ευρύτερο ρόλο με ενεργή συμμετοχή στον σχεδιασμό, στην εφαρμογή και τη διακυβέρνηση των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, έτσι ώστε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος πολλές περιοχές να μείνουν πίσω».

Ο Γ. Πατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο πρόγραμμα υποστήριξης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Αττικής, επισημαίνοντας ότι έχουν επωφεληθεί από αυτό 9.600 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα υποστήριξης έχει χρηματοδοτηθεί από πόρους του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής (ΠΕΠ) Αττικής, ύψους 250 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, έχουν διατεθεί 8 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τουλάχιστον 6.000 υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα, επίσης μέσω του ΠΕΠ για την περίοδο 2014-2020. Ακόμη, μίλησε για τις χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων στον τουριστικό κλάδο.

«Η Περιφέρεια Αττικής, ακολουθώντας τις τάσεις άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών περιφερειών, ήδη έχει θέσει στο επίκεντρο του στρατηγικού σχεδιασμού της τη μετάβαση σε μία μορφή κυκλικής οικονομίας» υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι σχεδιάζει και υλοποιεί συγκεκριμένες παρεμβάσεις που αφορούν την αλλαγή του τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων. «Η Περιφέρεια έχει δημιουργήσει έναν οδικό χάρτη για την ενίσχυση της ανακύκλωσης γενικά και τη μετάβαση σε μία κυκλική οικονομία», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ΝΕΜ μεγαλώνει και ακούγεται

Aleka Stamatiadi

Τι είδαμε μετά το “όχι” στο Σύνταγμα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Aleka Stamatiadi