Πολιτική Σημαντικότερα

Γ. Μαρινάκης: Το “επίμαχο status”

[quote]Το πραξικόπημα Σταμούλη στη ΔΕΜ[/quote]

 

 

Το βράδυ της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου ο Γιάννης Μαρινάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ανήρτησε το παρακάτω κείμενο, που προκάλεσε την αντίδραση, με μηνύσεις, από τον Γρηγόρη Σταμούλη.

“Με ενέργειες πραξικοπηματικού χαρακτήρα ο κ. Σταμούλης παράκαμψε όλες τις νόμιμες διαδικασίες και όρισε νέο Δ.Σ. στη ΔΕΜ. Η ενέργεια του αυτή μας οδηγεί σε παλαιότερους χρόνους, αυτούς του 1967, όταν η χούντα ξήλωνε τους πάντες και όριζε δικούς της αρχηγούς.
Όμως επειδή αυτά δεν περνάνε σε μια δημοκρατική κοινωνία που έχει μάθει να σέβεται τους κανόνες της νομιμότητας και να λειτουργεί σύμφωνα με το Σύνταγμα, ως πρώην Δήμαρχος και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΜ Α.Ε. υπέβαλα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατά του Δημάρχου κ. Σταμούλη, ο οποίος συνεδρίασε παράνομα με τον ..εαυτό του και αποφάσισε να ακυρώσει το προηγούμενο Δ.Σ. της ΔΕΜ και να ορίσει νέο με Πρόεδρο τον ίδιο. Και δεν έφτανε μόνο αυτό, αλλά με βίαιο τρόπο πριν καν ορίσει το νέο Δ.Σ. άρπαξε τα βιβλία της εταιρείας από τη γραμματέα της ΔΕΜ χωρίς να ακολουθήσει έστω την τυπική διαδικασία του πρωτόκολλου παράδοσης – παραλαβής και επομένως χωρίς να υπογράψει τίποτα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή η ΔΕΜ είναι ανώνυμη εταιρεία διοικείται από διοικητικό συμβούλιο, το οποίο έχει καθορισμένη θητεία πενταετούς διάρκειας και δεν μπορεί να ανακληθεί από κανένα, παρά μόνο από την Γενική Συνέλευση, την οποία συγκαλεί το διοικητικό συμβούλιο. Η θητεία του νόμιμου Δ.Σ. του οποίου έχω την τιμή να προεδρεύω, λήγει την 14/11/2016. Ο κ. Σταμούλης όμως τα ακύρωσε όλα αυτά με αυταρχικό και πραξικοπηματικό τρόπο και όρισε νέο Δ.Σ. σε μια ανύπαρκτη Γενική Συνέλευση. Στο δε εξώδικο που του απέστειλα και αναφερόμουν σε όλες τις παρανομίες τις οποίες έχει κάνει μέχρι σήμερα σχετικά με τα ανωτέρω, ο κ. Σταμούλης μου απέστειλε μια εξώδικη απάντηση η οποία τον εκθέτει ανεπανόρθωτα και αναδεικνύει το μέγεθος της άγνοιας των νόμων και της ασχετοσύνης του. Ακολούθησα τότε τη νόμιμη οδό να αποστείλω σχετικό αίτημα με θέμα την απόδοση του πρακτικού της «Γενικής Συνέλευσης» που δήθεν έγινε την 26/9/2014, αλλά ποτέ δεν έλαβα απάντηση. Αναγκάστηκα τότε να προσφύγω στον Εισαγγελέα και να ζητήσω Εισαγγελική Παραγγελία, ώστε να λάβω αντίγραφο των πρακτικών. Όμως ακόμα και τότε δεν έλαβα καμία απάντηση! Τότε λοιπόν προσέφυγα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να αποδειχθεί το μέγεθος της παρανομίας και της αδιαφάνειας του κ. Σταμούλη. Η υπόθεση εκδικάζεται την Παρασκευή 19/12/2014.
Όμως ο κ. Σταμούλης δεν έμεινε εκεί, αλλά προχώρησε στην «ανάληψη» του ποσού των 15.000 ευρώ που υπήρχε στο λογαριασμό της ΔΕΜ στην τράπεζα, – παραπλανώντας το Διευθυντή και τη νομική υπηρεσία της -, χωρίς να ενημερώσει κανένα και κυρίως χωρίς να ενημερώσει το λογιστικό γραφείο που υποστηρίζει λογιστικά τη ΔΕΜ για το που πήγαν αυτά τα χρήματα. Φαίνεται δηλαδή αυτή τη στιγμή ότι από το ταμείο της ΔΕΜ λείπουν 15.000 ευρώ, χωρίς να ξέρει κανείς που είναι αυτά τα χρήματα. Αυτή η αυθαίρετη ενέργεια του κ. Σταμούλη λέγεται ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ και αν δεν επιστρέψει τα χρήματα άμεσα στη θέση τους, δηλαδή στο λογαριασμό της ΔΕΜ τότε θα έχει πολύ σοβαρές ποινικές συνέπειες.
Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει επίσης ότι η ΔΕΜ επανενεργοποιήθηκε μετά από 12 χρόνια αδράνειας από εμένα ως Δήμαρχο και ήταν μια από τις σημαντικότερες προεκλογικές μου δεσμεύσεις. Μόλις ανέλαβα ως Δήμαρχος το 2011,εξεδίωξα αμέσως τον παράνομο εισβολέα, καταπατητή και χρήστη του εργοστασίου, οποίος είχε εγκατασταθεί το 2008, με την ανοχή του τότε Δημάρχου κ. Στρατιώτη και προχώρησα σε μήνυση και αγωγή εναντίον του. Η διαδικασία ανάδειξης νέου Δ.Σ. της εταιρείας ακολουθήθηκε κατόπιν υπόδειξης των νομικών συμβούλων και κυρίως επειδή η θητεία του προηγούμενου Δ.Σ. είχε λήξει.
Δεν προχώρησα λοιπόν, σε καμία αυθαίρετη και παράνομη ενέργεια ανάκλησης και αποπομπής του προηγούμενου Δ.Σ.
Έτσι προχωρήσαμε στην αίτηση ορισμού προσωρινού Δ.Σ. από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών τον Μάιο του 2011, το οποίο στην απόφαση του έθετε ρητή υποχρέωση στο προσωρινό Δ.Σ. να ορίσει μόνιμο Δ.Σ. εντός εξαμήνου από την ημερομηνία της απόφασης. Το προσωρινό Δ.Σ. εξέδωσε πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και στην εφημερίδα και στο απαιτούμενο χρονικό διάστημα από την έκδοση της πρόσκλησης, δηλαδή τις 20 ημέρες η Γενική Συνέλευση όρισε το νέο μόνιμο και απόλυτα νόμιμο Δ.Σ. στις 14/11/2011.
Αντίθετα ο κ. Σταμούλης θεώρησε σωστό να παρακάμψει όλα αυτά και να ορίσει μόνος του, ως ο απόλυτος μονάρχης νέο Δ.Σ. της εταιρείας.
Μέσα από τις πράξεις αυτές ο κ. Σταμούλης αποδεικνύει τον τρόπο που είχε μάθει να διοικεί τόσα χρόνια, τον τρόπο του αυταρχισμού, της αδιαφάνειας και της παρανομίας. Εδώ όμως δεν είναι στρατός!
Δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανένα κ. Σταμούλη να καταστρέψει το δημιούργημα μου, το οποίο προσφέρει στην εταιρεία 100.000 ευρώ ετησίως και στον τόπο ισχυρή περιβαλλοντική προστασία στα πλαίσια της πράσινης ανάπτυξης, με πρωτοποριακές μεθόδους πανελλήνιας εμβέλειας.
Δεν πρόκειται να επιτρέψω σε έναν άσχετο, αλαζόνα και επικίνδυνο Δήμαρχο να καταστρέψει ότι με κόπο και αυταπάρνηση έχτισα στη ΔΕΜ τα 3 χρόνια λειτουργίας της.
Όλη η χώρα μιλάει για την εκτόξευση της ΔΕΜ και την πρωτοπορία της στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης από τη στιγμή που ξεκίνησε να λειτουργεί σε υγιή και έμπειρα χέρια, όπως αυτά της αναδόχου εταιρείας «ΜεγαECO». Δεν μπορεί λοιπόν κανένας κ. Σταμούλης να την καταστρέψει, επειδή τον ενοχλεί αφάνταστα ότι είναι προσωπική μου επιτυχία.
Επειδή είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της, εφιστώ την προσοχή σε όλα τα μέλη του «νέου» Δ.Σ. για τις αποφάσεις και τις επακόλουθες ενέργειες αυτών, τις οποίες θα υπογράψουν. Θα φέρουν και αυτά (τα μέλη) ακέραια την ευθύνη, αφού υπάρχουν ήδη σοβαρά ποινικά αδικήματα, τα οποία έχουν τελεστεί.
Ένας άσχετος και επικίνδυνος Δήμαρχος οδηγεί το δήμο μας με μαθηματική ακρίβεια στο γκρεμό.
Ένας Δήμαρχος που στο βωμό της καρέκλας σπιλώνει υπολήψεις, θίγει αξιοπρέπειες, λασπολογεί και συκοφαντεί με ιδιαιτέρως ασεβή τρόπο.
Η λάθος επιλογή!
Δεν πρόκειται να επιτρέψω και θα αγωνιστώ με πάθος ώστε, η «λάθος επιλογή» στη θέση του Δημάρχου, να μην οδηγεί το δήμο μας κάθε φορά στην «επιλογή του λάθους»

Με εκτίμηση και σεβασμό σε όλους τους συμπολίτες,

Γιάννης Μαρινάκης
Δημοτικός Σύμβουλος
π. Δήμαρχος Μεγαρέων”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Πρεμιέρα» αύριο για τις Πανελλαδικές

Νεότερα από τις ανασκαφές στο Υδραγωγείου του Ευπαλίνου, στον Ορκό και στο Ερκίς

Aleka Stamatiadi

Πατούλης-Κοσμόπουλος προχωρούν τα αντιπλημμυρικά