Κοινωνία Σημαντικότερα

Κλειστή η Εθνική οδός και στα δύο ρεύματα-Διαμαρτυρία Ρομά

Λίγο μετά τις 22:00 η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στο σημείο, με τα δύο ρεύματα της εθνικής να ανοίγουν στο ύψος των Μεγάρων. 

Ένταση επικράτησε στις 9 το βράδυ στην εθνική οδό στο ύψος των Μεγάρων (στο σημείο του ΚΤΕΟ), όπου Ρομά έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα.

Η τροχαία εξέτρεπε τα οχήματα στον παράδρομο, αλλά και στην παλαιά Εθνική Οδό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: «Λόγω συγκέντρωσης ατόμων διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Κορίνθου και στα δύο ρεύμα κυκλοφορίας στο ύψος του 39χλμ στα Μέγαρα. Εκτροπή γίνεται στον παράδρομο και στην παλαιά Εθνική Οδό».

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα της Τρίτης είχαν σημειωθεί επεισόδια στην ίδια περιοχή, με τέσσερις αστυνομικούς να τραυματίζονται.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, οι δύο αστυνομικοί δέχθηκαν σκάγια από καραμπίνα, ενώ οι άλλοι δύο τραυματίστηκαν από πέτρες. Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο διακομίστηκαν οι τρεις εκ των αστυνομικών.

Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν λάστιχα και διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική Αθηνών-Κορίνθου, και στα δύο ρεύματα, στο ύψος των Μεγάρων.

Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με αποκλεισμό δρόμων έγιναν και στο 95ο χιλιόμετρο στο ύψος του Ζευγολατιού αλλά και στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Καλαμάτας, στον κόμβο των Αρφαρών, στην Μεσσηνία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά στη Δυτ. Αττική

«Στο λιμάνι Μεγάρων η ακτοπλοϊα και η κρουαζιέρα»

Θρίλερ για την αυτοδυναμία